רומן רוסי: מה עושים עם תפוח אדמה?
תפוחי אדמה, חומר גלם זמין, זול וטעים, מכבים במטבח הרוסי בשלל גרסאות - ארז קומרובסקי התחנן שמישהו ילמד אותו להכין סלט תפוחי אדמה אמיתי, והטבחית ויקי ממסעדת ויקינג בתל אביב, הסכימה. צפו
צילום: ירון שרון, עריכה: בן שפייר
סלט ויקינג
ויקטוריה זוקיב
המצרכים:
1 ק"ג תפוח אדמה
1/2 ק"ג גזר, קלוף
1/2 ק"ג לשון בקר, מבושלת
6 ביצים קשות
1 קופסת שימורים אפונה ירוקה
1 קופסה שימורים מלפפונים חמוצים בחומץ
200-250 גר' מיונז
חופן עירית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול, ומוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזר. מבשלים כחצי שעה, עד לריכוך.
- מקררים. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות לא גדולות. מכניסים לקערה גדולה.
- חותכים את הביצים, את הגזר ואת המללפון החמוץ לקוביות לא גדולות, ומוסיפים לקערה.
- חותכים את הלשון לרצועות דקות, ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים, מערבבים, ומגישים עם חלה או לחם רוסי.
סלט רוסי: תפוחי אדמה ומיונז
צילום: דודו אזולאי
מומלצים