שתף קטע נבחר

המדינה לא שילמה לאלפי מאבטחים ותפצה אותם

בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד הנהלת בתי המשפט נקבע כי המדינה תפצה כ-2,000 מאבטחים שעבדו במשמר בית המשפט. הם נדרשו להתייצב במקום העבודה רבע שעה לפני תחילתה אולם פרק זמן זה לא נכלל בשכר. הפיצויים לכל עובד יכולים להגיע לאלפי שקלים

כ-2,000 מאבטחים שעבדו במשמר בתי המשפט יפוצו על ידי המדינה לאחר שלא שילמה להם שכר בזמן שבו נדרשו להתייצב לעבודה. כך קבע השבוע ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים בתביעה ייצוגית שהוגשה בנושא.

 

איגוד חב' השמירה: "חסרים 2,000 מאבטחים"

מאבטח: "רקדתי בתוך הבוטקה כדי להתחמם"

עבודת המאבטחים תוגברה - אך מה עם התנאים?

 

מדובר בתביעה ייצוגית, שהוגשה באמצעות עו"ד עמית שגב, מנחם שחק ועוז אלדד נגד הנהלת בתי המשפט. כפי שנטען, התובעים הייצוגיים שהיו מאבטחים בבתי המשפט והועסקו על ידי המדינה, נדרשו להתייצב במקום העבודה רבע שעה לפני תחילת המשמרת, אולם שעוני הנוכחות שבהם החתימו את כרטיסי העבודה ציינו את תחילת המשמרת בשעה העגולה ולא בשעה בה התייצבו לפועל. כלומר, המאבטחים לא קיבלו שכר בעבור רבע השעה שלפני תחילת המשמרת אף שנדרשו להתייצב בה בעבודה.

 

מדובר בכ-2000 מאבטחים שהועסקו במשמר בתי המשפט בכל המתקנים בארץ, החל באפריל 2004 ועד יוני 2009. התביעה התקבלה כייצוגית בהסכמת הצדדים. כעת בית המשפט קבע כי כל המאבטחים שהועסקו במשמרות בוקר וצהריים בתקופה זו, זכאים להפרשי השכר עבור פערי זמנים אלו.

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)
 

 

בהחלטה נכתב כי "המדינה לא שילמה להם שכר עבור פרק הזמן שממועד ההתיצבות ועד לתחילהת המשמרת, אלא "עיגלה" באופן אוטומטי את שעת העבודה לשעת תחילתה הפורמלית של כל משמרת". כך פעלה המערכת גם לגבי מי שהתייצב לעבודה לאחר שעת תחילת המשמרת - וכן בסיום המשמרת.

 

לבסוף נקבע כי חברי הקבוצה זכאים זכאים לתשלום בעבור הפרשי השכר וכי המדינה תוציא בתוך 60 יום תחשיב מפורטי של חברי הקבוצה.

 

בא כוחם של התובעים, עו"ד שגב, מדגים כמה צפויים לקבל מאבטחים בעקבות פסק הדין. "ניקח דוגמא של מאבטח שעבר לאורך כל השנים הללו כמאבטח וביצע בממוצע 4 משמרות שבועיות של בוקר או צהריים. מאבטח כזה זכאי לשכר עבור שעת עבודה שבועית נוספת - 4 משמרות כפול רבע שעה למשמרת- שזה 4 שעות חודשיות, 48 שעות שנתיות, ועבור כל התקופה שבין אפריל 2004 ל-יוני 2009 - היינו 62 חודשים - 248 שעות.

 

"שעות אלו יחושבו לפי ערכן של "שעות נוספות" ומדובר בלמעלה מ-37 שקל לשעה בממוצע, לפני שיערוך", הוא מוסיף. "לפיכך, בדוגמה שהבאנו, יהיה המאבטח זכאי לתשלום של כ-9,200 שקל נומינאלי. סכום זה כשהוא משוערך כדין להיום, עולה עד כדי כ–13,000 שקל. מובן כי זו דוגמה בלבד והסכום המגיע בפועל לכל מאבטח ייגזר ממאפייני עבודתו הספציפיים".

 

מאבטחים המעוניינים לבדוק את זכאותם לקבלת הפיצוי יכולים  לפנות לאתר האינטרנט של משרד עוה״ד אלדד-שגב בכתובת: eldad-segev.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
צילום: אבי רוקח
עו"ד עמית שגב
מומלצים