שתף קטע נבחר

מרגש: בר מצווה בביה"ח לאחר שיקום מסרטן

לאחר שהתגלה במוחו גידול סרטני בגזע המוח, דימה יפרמוב נאלץ לעבור טיפולים כימיים שגרמו לנזק רב בגופו. חצי שנה לאחר השיקום, במהלכו חזר ללכת, הוא חגג בבית חולים בר מצווה יחד עם כל הצוות הרפואי

לפעמים חלומות מתגשמים: לפני כשנה וחצי התגלה במוחו של דימה יפרמוב גידול סרטני בגזע המוח, והוא נאלץ לעבור טיפולים כימיים שהחמירו את מצבו וגרמו לנזק רב: קשיי הליכה, דיבור איטי ופגיעות נוספות בתפקודו הרגיל. בשבוע שעבר, לאחר חצי שנה של טיפולים בבית החולים השיקומי אלי"ן בירושלים, הוא עלה לתורה בבית הכנסת של בית החולים, כשהוא הולך על שתי רגליים.

 

 ( )

"דימה הגיע אלנו לפני כחצי שנה כשהוא ישב בכיסא גלגלים, לא היה מסוגל ללכת ולא יכל להשתמש כלל ביד שמאל", מספר ד"ר עמנואל קורניצר, מנהל מחלקת שיקום ואשפוז יום, בבית החולים אלין. בהתחלה לא היה לו קל. דימה היה מודע למצבו, הוא התקשה בטיפולים אך התקדם בהדרגה ועבר להליכה עם הליכון, עד שהצליח לבסוף ללכת ללא תמיכה. כיום דימה מתהלך חופשי לכל מקום ואפילו רץ".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

- מה כללו הטיפולים ומה מצבו בימים אלו?

"הוא עבד עם צוות פיזיותרפי, הידראותרפי, ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת. קיימת עדיין חולשה קלה אך גם יד שמאל שלא תפקדה חזרה להיות יד מתפקדת. אחד מהתחביבים שדימה רכש במהלך התקופה הוא העיסוק בקוסמות. פעמיים עשה בבית החולים מופע של קוסמות, פעם שנייה זה היה בבר מצווה שלו. קהל הילדים, ההורים והמטפלים הריעו לו. דבר זה גרם כמובן לדימה סיפוק אדיר וזה החזיר לו את תחושת הבטחון. גם בדיבורו חל שיפור רב וכיום אין כבר קושי בהבנת דיבורו".

 

דימה במהלך הטיפולים השיקומיים ( )
דימה במהלך הטיפולים השיקומיים

מופע הקסמים ששינה את המצב

"לאורך אשפוזו של דימה בשיקום היו עליות וירידות", אומרת כרמית צחור, המורה המלווה של דימה בכיתת שיקום. מבחינה חברתית היה לו קושי בכך שבחלק מהזמן לא הייתה חברה מתאימה וכאשר נוצרו קשרים, חלק מהילדים הגיעו אחריו והשתחררו לפניו, וכל פעם זו הייתה התמודדות מחדש".

 

- איפה בכל זאת הייתה נקודת אור בתקופת השיקום?

"דימה הגיע אלינו במטרה לצאת על הרגלים וללא כיסא גלגלים, הוא עבד על זה קשה בפיזיותרפיה והצליח בכך, זו הייתה נקודת אור בשבילו. בנוסף דימה היה כוכב במחלקה בכל הקשור לקסמים, הוא עבר בין הילדים וההורים בזמנו הפנוי וערך להם מופעים של קסמים.

 

"הדבר הזה העסיק אותו רבות ונתן לו קצת איוורור מהקשיים היום יומיים שהוא מתמודד איתם. דימה הרים מופע קסמים, תכנן, ארגן והזמין את הצוות והילדים וערך מופע גדול ומוצלח במחלקה, מרגע זה ואילך המצב הרגשי וההתנהגותי שלו מאוד השתפר ושיתוף הפעולה עלה".

 

- ואיך נושא חגיגת בר המצווה עלה?

"כשדימה ואני שוחחנו על תאריך בר המצווה שמתקרב, הוא אמר שלא יחגוג בגלל המצב שבו הוא נמצא ואני הצעתי לו לחגוג במחלקה. דימה בהתחלה היה צריך לחשוב על העניין, ולאחר זמן מה הגיע וביקש שנתחיל בהכנות.

 

 ( ) ( )

"במהלך התקופה שבה דימה התכונן לחגיגה, רמת ההתרגשות עלתה וככל שהתאריך התקרב דימה לקח את העניין ברצינות רבה יותר. ביום בר המצווה הוא הסתובב במחלקה עם חיוך גדול על הפנים והיה כמובן מרוגש מאוד".

 

בבר מצווה השתתפו אנשי צוות רבים שליוו את דימה במהלך אשפוזו. בנוסף, השתתפו הורים וילדים המאושפזים בבית החולים ורצו לשמח אותו. החגיגה כללה טקס בבית כנסת, ריקודים וכמובן מופע קסמים. "דימה מאוד התרגש מהטקס בבית כנסת והקריא בביטחון ברכות לפניי כולם", מסכמת  צחור את החוויה המיוחדת ומציינת כי בר המצווה התקיימה בסיוע פרויקט "שחק לבני מצווה" של הקרן למורשת הכותל והמנהלת לזהות יהודית.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים