שתף קטע נבחר

 

גם מני נפתלי ערער: "נחוש לעמוד על זכויותיו"

חודש אחרי זכייתו בפיצויים בסך 170 אלף שקלים בתביעה שהגיש נגד משרד ראש הממשלה, ערער אב הבית לשעבר במעון משפחת נתניהו על ההחלטה. הוא דורש בין היתר לפעול לקיום ההבטחה לקבל תקן עובד קבוע בשירות המדינה. פרקליטתו: "מני נפתלי בטוח בצדקתו במאת האחוזים". פרקליט משפחת נתניהו: "אין גבול לעזות המצח של מני נפתלי החשוד בביצוע מעשים מגונים במעון ראש הממשלה"

מני נפתלי, אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, הגיש היום (א') ערעור על פסק הדין של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שקבע לטובתו פיצויים בסך 170 אלף שקלים. בערעור, שהוגש על ידי עורכות הדין נעמי לנדאו ונאוה פינצ'וק אלכסנדר, התייחס נפתלי לשלוש סוגיות: ההבטחה השלטונית שניתנה לו לטענתו לקבלת תקן עובד קבוע בשירות המדינה, דחיית תביעתו בגין לשון הרע נגד ראש הממשלה והפרת חוק שעות עבודה ומנוחה.

 

בחודש שעבר קיבל בית הדין לעבודה בירושלים את תביעתו של נפתלי וקבע שאב הבית במעון ראש הממשלה סבל מתנאי העסקה פוגעניים ויפוצה ב-170 אלף שקל - 75 אלף שקל מתוכם בגין עילה של הטעיה והפרת חוק הודעה לעובד, 80 אלף בגין עילה של העסקה פוגענית ופיצוי בגין עוגמת נפש ו-15 אלף שקל עבור הוצאות משפט.

נפתלי ובני הזוג נתניהו. לא סוף פסוק (צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע"מ) (צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע
נפתלי ובני הזוג נתניהו. לא סוף פסוק(צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע"מ)

עו"ד לנדאו אמרה בהתייחסה לערעור שהגיש מרשה כי "מני נפתלי נחוש לעמוד על זכויותיו עד תום, ובטוח בצדקתו במאת האחוזים. מלבד מיצוי זכויותיו האישיות, נפתלי חש חובה עמוקה להגן גם על העובדים הנוכחיים והעתידיים במעון ראש הממשלה מפני אי מילוי הבטחות שלטוניות ללא כיסוי ומפני העבדתם בפרך כמו היו עבדים, תוך התנכלות תעסוקתית קשה".

 

היא הוסיפה כי "מני נפתלי חש תמיהה לנוכח החלטת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים לדחות את תביעתו בגין הוצאת לשון הרע שהגיש נגד ראש הממשלה, וזאת אף על פי שראש שהממשלה התעלם מתביעה זו ולא טרח כלל להגיש את גרסתו. נוסף על כך, הגיעה העת שבית הדין לעבודה יפסוק סכומים גבוהים יותר, שיביעו את שאט הנפש ממעשי הנתבעים, כפי שהובע במילים קשות מאוד בפסק הדין, באופן שיהוו פיצוי הולם על הנזקים הממוניים והלא ממוניים שנגרמו לתובע".

 

לדברי עו"ד פינצ'וק אלכסנדר, בערעור מבקש נפתלי לחזור ולהיות עובד מדינה. "אחרי שעבד תקופה ממושכת כאב בית ומאבטח במשרד ראש הממשלה, הוא צריך לקבל מעמד של עובד במדינה, שיש לו זכות לגשת למכרז פנימי למשרה מתאימה בשירות המדינה. אנחנו סבורים, שצריך לקבל את התביעה על לשון הרע נגד בנימין נתניהו, מפני שכל אחד ששמע אותו מדבר על עובדים ממורמרים שפיטרו אותם, הבין שמדובר במני נפתלי, ומר נתניהו עצמו לא היה מוכן לבוא לבית משפט ולהעיד שהוא לא התכוון למני נפתלי"

 

עו״ד יוסי כהן, המייצג את משפחת נתניהו, מסר בתגובה: "אין גבול לעזות המצח של מני נפתלי, החשוד בהטרדה מינית ובביצוע מעשים מגונים במעון ראש הממשלה. בערעור שהגשנו על פסק הדין מפורטת שורה ארוכה של מעשי אלימות, הצהרות שקר ודיווחים כוזבים שביצע מני נפתלי, ואנו נוכיח את הדברים בבית המשפט. גם הפרקליטות, בערעור שהגישה על פסק הדין, ציינה כי 'המדינה סבורה כי נפלו טעויות בקביעות העובדתיות בפסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה'".

 

נפתלי (35) כיהן כאב הבית במעון ראש הממשלה במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר 2012, עד שהתפטר משום שתקן עובד המדינה והקביעות שלטענתו הובטחו לו לא הוענקו לו. התביעה הופנתה נגד משרד ראש הממשלה, סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, שרה נתניהו וכן נגד ראש הממשלה באופן אישי.

 

בשבוע שעבר הגישה המדינה ערעור לבית הדין לעבודה. ביחס לקביעה שנפתלי הוטעה לחשוב שיקבל תקן במעון ראש הממשלה, טענה המדינה כי "אכיפה כזו מעמידה את הקופה הציבורית בפני סיכון שהיקפו רב". על הקביעה כי שררו תנאי העסקה פוגעניים נטען: "בית הדין טעה כשמיסד עילת תביעה טרם חקיקת חוק".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מני נפתלי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים