נדחתה הבקשה לביטול עסקת הטיעון עם משה פרץ
ביום ה' הורשע הזמר בהעלמת כמיליון שקל. רשות המסים דרשה לבטל את הסדר הטיעון בטענה שבקשת עורך דינו לשלוח אותו לתסקיר מבחן מפרה את ההסדר, אך השופט דחה זאת
רשות המסים דרשה היום (א') לבטל את הסדר הטיעון שהושג עם הזמר משה פרץ בטענה שהוא הפר אותו - אך השופט דחה את הבקשה. מוקדם יותר ביקשה המדינה לבטל את הסדר הטיעון מאחר שעורכי דינו של פרץ ביקשו מבית המשפט לשקול את ביטול ההרשעה.
שופט בית משפט השלום ברמלה, הישאם אבו שחדאה, הסביר את הדחייה בכך שעצם קבלת תסקיר המבחן בעניין פרץ אינה מהווה הבעת עמדה לגבי העונש. הוא קבע שהמדינה תוכל לערער במידה ויושת על פרץ עונש קל מדי, לטעמה. השופט הוסיף כי לא התרשם שרשות המסים הביאה נימוקים כבדים בבקשה שלה לביטול הכרעת הדין.
ביום חמישי הרשיע בית משפט השלום ברמלה את פרץ בהעלמת הכנסות והנמכת חשבוניות מס במסגרת הסדר טיעון עם רשות המסים. במסגרת ההסדר הודה פרץ שהעלים הכנסות מהופעותיו בהיקף של כמיליון שקלים בשנים 2009-2007 ותשלומי מע"מ בסכום של 140 אלף שקלים. זאת לאחר שאמרגנו, אמנון זינדני, הודה והורשע אף הוא במסגרת הסדר טיעון עם רשות המסים, לפני כשנה וחצי בעבירות אלו ונוספות. נציגת רשות המסים אמרה בדיון כי הרשות תדרוש עונש מאסר בפועל, אבל השופט כאמור דחה את בקשתה ואישר את עסקת הטיעון.
לטענת רשות המסים, עורך דינו של פרץ ביקש לשלוח את הזמר לתסקיר שירות מבחן, בין היתר לצורך בחינת האפשרות לביטול ההרשעה. הרשות טענה כי הדבר מהווה הפרה יסודית של הסדר הטיעון, המנוגד למו"מ שהתקיים בין הצדדים ולהסכמת הנאשם עצמו ובאי כוחו טרם הדיון.
לכן עתרה רשות המסים לביטול מיידי של הסדר הטיעון וקראה לבית המשפט להשיב את כתב האישום על כנו ולקבוע מועד חדש להמשך הדיונים. הבקשה לא אושרה.
ממשרדו של פרץ נמסר לפני דחיית הבקשה: "בניגוד להודעת רשות המיסים, האמן לא חרג מהסכם הטיעון אשר נחתם ביום חמישי האחרון. שני הצדדים הסכימו בפני כבוד השופט הישאם אבו שחאדה על הגשת כתב אישום מתוקן. באותו מעמד הורה כבוד השופט, לבקשת הסנגורים, על קבלת תסקיר שיבחן בין היתר את ביטול ההרשעה. לכן תמוהה העובדה כי רשות המסים שינתה את דעתה ומבקשת כעת לבטל את הסדר הטיעון שאותו הכינה ועליו חתמה".
פרץ נעצר באוגוסט 2010 בחשד להעלמת מס בהיקף של מיליוני שקלים ובדיווח כוזב למע"מ. על פי עובדות כתב האישום המתוקן, שהוגש על ידי עו"ד מירי בנהרדיתי מהמחלקה המשפטית (מע"מ) מחוז מרכז ברשות המסים, פרץ ואמרגנו אמנון זינדני ניהלו עסק אמרגנות והפקת אירועים שבמסגרתו הופיע פרץ כזמר באירועים שונים. הם הואשמו שהוציאו חשבוניות מס בגין הופעות בסכום הנמוך מזה ששולם לפרץ בפועל, ובמקרים אחרים לא הוציאו חשבוניות מס כמתחייב ולא דיווחו על ההכנסות הללו כלל. פרץ הורשע ב-14 עבירות.
עו"ד אלי כהן, שייצג את פרץ עם עורכי הדין חובב דמרי, אפרים דמרי ואיריס טוביאנה, אמר לאחר הדיון ביום חמישי: "משה פרץ נשלח לתצהיר קצין מבחן לבחון ביטול ההרשעה. באופן עקרוני, מידת המעורבות של משה פרץ פחותה מאשר בעניינו של אדם אחר שנידון איתו באותו כתב אישום. מדובר בעבירות ישנות מלפני תשע שנים. מכיוון שלמשה אין כל הסתבכות קודמת, ביקשנו שבית המשפט יבחן את האפשרות לבטל את ההרשעה. לאחר שיתקבל תסקיר יתקיים דיון נוסף בעניין זה, ובו יוחלט אם להיעתר לבקשתנו, ואז גם ייקבע העונש. אני מקווה שבית המשפט ייקח בחשבון שמשה היה אז בן 24. הוא לא ניהל אז את ענייני הכספים כלל".