שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה הקמת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון

הרשות תתפקד כרשות עצמאית, דוגמת הרשות להגבלים עסקיים. בין תפקידיה: שמירה על ענייני המבוטחים ולקוחות הגופים המפוקחים, הבטחת יציבותם, ניהולם התקין וקיום התחייבויותיהם ללקוחות. בהצעת החוק נמסר כי "ישנה חשיבות ביצירת רגולטור עצמאי בישראל אשר ישמור על ציבור המבוטחים והחוסכים"

הממשלה אישרה היום (יום א') את הצעתם של שר האוצר, משה כחלון וסגנו, יצחק כהן, להקים רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. הרשות תפעל כיחידה ממשלתית עצמאית ונפרדת. שר האוצר יהיה השר הממונה. תיפקודה יהיה דוגמת הרשות להגבלים עסקיים.

 

עד עתה טופל הנושא באגף שוק ההון ביטוח וחיסכון בתוך משרד האוצר, המקביל לאגפים אחרים במשרד (כגון אגף החשב הכללי). בדומה לתפקידי אגף שוק ההון באוצר כיום, תפקידי הרשות יהיו: שמירה על עניינם של המבוטחים, העמיתים ולקוחות הגופים המפוקחים; הבטחת יציבותם, ניהולם התקין של הגופים המפוקחים וקיום התחייבויותיהם ללקוחות. בנוסף, הרשות תפעל לקידום התחרות בשוק ההון, הביטוח והחיסכון ובמערכת הפיננסית ועידוד חדשנות טכנולוגית ועסקית.

 

שר האוצר ימנה את הממונה על הרשות לתקופת כהונה של חמש שנים. הממונה יהיה ראש הרשות, ינהל את ענייניה ויהיה אחראי על הסעיף התקציבי. בהודעה שפרסם משרד האוצר נאמר כי "אופן מינוי הממונה ומשך תקופת הכהונה נועדו לבסס את עצמאותו".

 

הרשות תתוקצב בסעיף תקציבי נפרד בתקציב המדינה בדומה למשרד ממשלתי. לדברי מציעי החוק, יצירת סעיף תקציבי נפרד לפעילות הרשות תאפשר לה שיקול דעת מיטבי וחופש פעולה בקביעת סדר עדיפויותיה. בנוסף, כל עובדי אגף שוק ההון יעברו לרשות החדשה.

 

בהצעת החוק נמסר כי "על חשיבות עצמאותה של רשות פיקוח פיננסית עמדו ארגונים בין לאומיים כגון ה-OECD וקרן המטבע הבין לאומית. הארגונים הדגישו בהמלצותיהם את החשיבות ביצירת רגולטור עצמאי בישראל אשר ישמור על ציבור המבוטחים והחוסכים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים