שתף קטע נבחר

איפה תוכלו למצוא בתי יוקרה במחיר מציאה?

העיר האמריקנית שפשטה רגל, רשמה זינוק של יותר מ-100% במכירת דירות יוקרה מאז 2008. זוגות צעירים קונים לופטים במחצית ממחירי דירות הפאר בארה"ב ונהנים ממרינה פרטית ובריכה על הגג. הצצה מעבר לים

רוצים לחיות בסטייל אבל בזול? דטרויט, העיר האמריקנית שפשטה רגל ב-2013 וסבלה בשנים האחרונות מהגירה שלילית, חווה בימים אלה עדנה מחודשת - ומציעה סגנון חיים אורבני עם בתי יוקרה במחירי מציאה.

 

עוד כתבות על נדל"ן עולמי בערוץ הנדל"ן :

העיר פלינט ננטשת בעקבות זיהום המים

נוף לדנובה: כמה מרוויחים על נדל"ן בבודפשט

משקיעים בנדל"ן? 10 היעדים החמים בארה"ב  

 

על פי דיווח של עיתון הוול סטריט ג'ורנל, לאחרונה החלו זוגות צעירים לחזור לעיר הגדולה ביותר במדינת מישיגן שבארה"ב, בעיקר בגלל מחירי הדיור. שיעור מכירת בתי יוקרה בעיר, המזוהה כמרכז תעשיית הרכב האמריקאית, זינק ב-107% מאז 2008, תקופת המשבר הכלכלי העולמי.

דטרויט. כבר לא במשבר (צילום: Gettyimage) (צילום: Gettyimage)
דטרויט. כבר לא במשבר(צילום: Gettyimage)

בשנה שעברה קנו קירסטן ומרקוס איברסון בית חדש על חוף אגם במזרח דטרויט, אזור שהתאפיין בעבר במזבלות ובבניינים תעשייתיים נטושים. הבית, בשטח של 470 מ"ר בשכונה הסגורה Morgan Waterfront, כולל נוף לאגם, 5 חדרי שינה גדולים, שתי חניות וטרקלין שיש עם תקרות גבוהות. בני הזוג שילמו 580 אלף דולר (מעט יותר משני מיליון שקל) - מחצית או שליש מהמחיר של נכסי יוקרה דומים בערים אחרות ברחבי ארה"ב.

 

בתקופה האחרונה החלו חברות גדולות להשקיע בעיר, וקבלנים קיבלו הטבות מס ומימון פדרלי. אלה סייעו למחוק עשרת שנים של שממון, ואלפי משרות חדשות נוצרו. יותר מ-7,700 בניינים מוזנחים נהרסו כחלק מתוכנית ל"ניקוי העיר", ומגרשים ריקים הפכו לחוות קטנטנות המספקות מצרכים למסעדות הטרנדיות החדשות בעיר.

מגדלי יוקרה. חווה עדנה מחודשת (צילום: Gettyimage) (צילום: Gettyimage)
מגדלי יוקרה. חווה עדנה מחודשת(צילום: Gettyimage)

נראה שדטרויט בהחלט מתעוררת לחיים - עובדים רבים עקבו אחר החברות שהשתקעו בה, והביקוש לבתי מגורים במחיר סביר זינק. מחירי בתי היוקרה בעיר מתחיל ב-290 אלף דולר - גם מחיר זה קרוב למחצית מהמחיר הממוצע של בתי יוקרה בארה"ב.

 

בכלל, נישת היוקרה היא החזקה ביותר בשוק הדיור בדטרויט: אף שמחיר המכירה החציוני של הבתים בעיר נמוך ב-22% מהרמה של 2008, מחירי בתי יוקרה יותר מהוכפלו - מדובר בשיעור עלייה הגבוה פי 12 מהצמיחה הכללית במדינה, כך לפי נתוני אתר הנדל"ן האמריקאי Realtor.com. "זה משהו שלא רואים באף מקום אחר - זה ייחודי לדטרויט", אומר חוויאר ויוואס, כלכלן חוקר ב-Realtor.com.

 

דוגמא לפרויקטים נוספים של מגורי יוקרה יכול להוות פרויקט Water's Edge קהילה המחזיקה במרינה פרטית לשפת האגם המקומי, ובה הדיירים יכולים לעגון את היאכטות שלהם במקומות שמורים. פרויקט אחר, Scott at Brush Park, מוערך ב-64.5 מיליון דולר וכולל 199 דירות. הוא יושלם השנה ויכלול גישה לבריכה על הגג, מטבח שטח בחצר הבניינים וספא - כמו גם תחנה לטיפול בחיות מחמד ותיקון אופניים במקום.

מרינה פרטית ותחנה לטיפול בחיות מחמד בבניין (צילום: Gettyimage) (צילום: Gettyimage)
מרינה פרטית ותחנה לטיפול בחיות מחמד בבניין(צילום: Gettyimage)

 

לדטרויט עדיין יש אתגרים

את הביקוש למגורי יוקרה בדטרויט ניתן לראות בשטח - 176 איש מחכים בתור לדירה אחת בבניין דיוויד וויטני, הכולל לובי בגובה 4 קומות ומלון בוטיק, כך לדברי מנהל חברת ההשכרה בבניין, מייקל מאטורלי. רשימת המתנה קיימת גם לבניין אלברט, שהוקם בשנת 1929 וכולל אולם בו מתנהלות מסיבות יין וגבינות, וגם חנות לאופני יוקרה בקומת הכניסה. בניין וינטון מ-1917 צפוי להיפתח השנה עם 21 דירות יוקרה שיכללו כניסה עם זיהוי ביומטרי.

 

ואולם, למרות הפופולריות ההולכת וגוברת, העיר עדיין עומדת בפני אתגרים משמעותיים. שיעור האבטלה באזור דטרויט-רבתי הוא הגבוה במדינה, כך לפי לשכת הסטטיסטיקה האמריקנית. מערכת החינוך הציבורי בעיר נמצאת תחת ניהול חירום, בעקבות הגירעון העצום והמחסור במזומנים. דיירי פרויקטי היוקרה, מצדם, שולחים את ילדיהם לרוב לבתי ספר פרטיים.

קו הרקיע. את הביקושים אפשר לראות בשטח (צילום: Gettyimage) (צילום: Gettyimage)
קו הרקיע. את הביקושים אפשר לראות בשטח(צילום: Gettyimage)

בריאן וסמנתה פרילה עברו מהפרברים למרכז העיר לאחר שילדיהם עזבו את הבית, לבניין Book Cadillac. הבניין, שהוקם ב-1924, היה נטוש במשך 22 שנים ושופץ ב-200 מיליון דולר בשנת 2008. כעת הוא כולל מלון יוקרתי ודירת יוקרה. בני הזוג, שקנו את הדירה שלהם עבור 395 אלף דולר בשנת 2014, משדרגים עכשיו לפנטהאוז בן שתי קומות באחד המגדלים באזור.

 

"הפרויקט יעלה בסופו של דבר 1.5-1.6 מיליון דולר", אומר פרילה, יזם לואו-טק בן 55. "אנחנו אוהבים את המסעדות בעיר, יש הרבה מקומות עם יין טוב, ואנחנו אוהדי ספורט מושבעים". הזוג כמעט ולא משתמש ברכב שלו, והולך ברגל משחקים של קבוצות הפוטבול והבייסבול המקומיות, באצטדיון הסמוך לביתם. לאחרונה הצטרפו גם לקבוצת רכיבה על אופניים שמושכת עשרות אלפי רוכבים.

 

היזם ריק גרסי היה אחד מחלוצי מגורי היוקרה במרכז העיר דטרויט. ב-2002 הוא שילם 950 אלף דולר על בניין Hartz כולו שהוקם בשנת 1902, אשר שוכן מול בית האופרה של דטרויט. הוא הוציא 3.6 מיליון דולר על השיפוץ שלו.

 

"שמרנו על הרצפות, התקרות הקירות והחזית", אמר גרסי, שעבר לבניין בן 6 הקומות ב-2003ומנהל מספר עסקים בבניין. הוא מזמין לקוחות למסעדה ומבשלת בירה Detroit Beer Company, אותה הקים יחד עם שותפים בקומת הקרקע. הבית שלו הוא לופט בגודל 315 מ"ר בקומה העליונה, עם נוף ישיר אל מגרש הפוטבול הסמוך בו משחקת קבוצת "דטרויט ליונס".

 

"השכונה הייתה אז חשוכה, שוממת ולא בטוחה. כלי רכב שחנו הסתכנו בניפוץ חלונות על ידי עוברי אורח", הוא נזכר, "קראנו לזכוכיות על הרצפה 'יהלומי דטרויט'. אבל היום נראה שיש יותר אנשים בכל מקום. גינות הכלבים מלאות בסופי השבוע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimage
קו הרקיע של העיר דטרויט
צילום: Gettyimage
מומלצים