קיבוץ גלויות: קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו
מה הקשר בין סלט קולסלאו אסייתי לטורטיות פריכות? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכינים מנה יפיפייה שמשלבת בצורה מושלמת שני עולמות קולינארים
סלט קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו
המרכיבים (ל-12 מנות):
לכוסות הטאקו:
12 טורטיות בינוניות
תרסיס שמן זית
לסלט:
1/4 כרוב בינוני סגול, פרוס לרצועות דקות
1/4 כרוב בינוני ירוק, פרוס לרצועות דקות
2 גזרים בינוניים, חצויים וחתוכים לגפרורים דקים
1 פלפל אדום בינוני, פרוס לרצועות דקות
3-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
3-2 כפות שומשום שחור
לרוטב:
2 כפות שמן חמניות או תירס
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום קלוי
1 כפית גדושה סוכר
2 שיני שום כתושות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את כוסות הטאקו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את הטורטיות במגבת לחה ומחממים כ-1/2 דקה במיקרוגל או במחבת טפלון יבשה כדי להגמיש אותן.
- משמנים טורטיות בתרסיס שמן. מניחים כל טורטייה בתוך קערה חסינת חום בקוטר 12 ס"מ ויוצרים צורה של סלסילה.
- אופים בתנור החם 9-8 דקות עד שהטורטיות זהובות. מצננים היטב.
- מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הירקות והשומשום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את כוסות הטאקו בסלט ללא רוטב. מגישים מייד.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
סלט קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו
צילום: שני צדיקריו
מומלצים