שתף קטע נבחר
 

קיבוץ גלויות: קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו

מה הקשר בין סלט קולסלאו אסייתי לטורטיות פריכות? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכינים מנה יפיפייה שמשלבת בצורה מושלמת שני עולמות קולינארים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלט קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו

המרכיבים (ל-12 מנות):

 

לכוסות הטאקו:

12 טורטיות בינוניות

תרסיס שמן זית 

 

לסלט:

1/4 כרוב בינוני סגול, פרוס לרצועות דקות

1/4 כרוב בינוני ירוק, פרוס לרצועות דקות

2 גזרים בינוניים, חצויים וחתוכים לגפרורים דקים

1 פלפל אדום בינוני, פרוס לרצועות דקות

3-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)

1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

3-2 כפות שומשום שחור 

 

לרוטב:

2 כפות שמן חמניות או תירס

2 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מיץ לימון

1 כפית שמן שומשום קלוי 

1 כפית גדושה סוכר

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את כוסות הטאקו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. עוטפים את הטורטיות במגבת לחה ומחממים כ-1/2 דקה במיקרוגל או במחבת טפלון יבשה כדי להגמיש אותן.
  3. משמנים טורטיות בתרסיס שמן. מניחים כל טורטייה בתוך קערה חסינת חום בקוטר 12 ס"מ ויוצרים צורה של סלסילה.
  4. אופים בתנור החם 9-8 דקות עד שהטורטיות זהובות. מצננים היטב.
  5. מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה עד שהסוכר נמס.
  6. מוסיפים את הירקות והשומשום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. ממלאים את כוסות הטאקו בסלט ללא רוטב. מגישים מייד.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
סלט קולסלאו אסייתי בכוסות טאקו
צילום: שני צדיקריו
מומלצים