ראש העיר לוד נטש דיון על עולים מאתיופיה: "הכול שקרים והסתה"
תושבים ממוצא אתיופי מתחו ביקורת בדיון של ועדת הקליטה על כוונת העירייה לסגור מועדונית, וזעמו כי הם "מופקרים". בתגובה עזב ראש העיר יאיר רביבו את המקום בצעקות. עיריית לוד: "אין בטענות שמץ של אמת". צפו בדיון הסוער
ראש העיר לוד, יאיר רביבו, נטש אתמול (א') דיון של ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בעיר לאחר שתושבי העיר יוצאי אתיופיה הטיחו ביקורת על התנהלות העירייה ו"הפקרת צרכי התושבים". בתיעוד חלקי של הדיון, שהגיע לידי ynet, נראה רביבו נוטש את המקום תוך כדי שהוא נוזף בצעקות באחת מעובדות העירייה, שלטענתו, לא מנעה מעובדת אחרת להתפרץ לעברו.
"כל מי שעובד פה הוא עובד שלי, אני מסיים את הדיון", נראה רביבו אומר בתיעוד. "את עובדת פה ואת לא באה וחותכת אחת שמתפרצת על ראש עיר?". הדיון הפך לסוער כששתי נערות, המשתתפות במועדונית במתנ"ס, הביעו את חששן מכך שהעירייה מתכוונת לפנות את המועדונית - כוונה שהוכחשה על ידי אנשי העירייה. ורד, אחת מהצעירות, סיפרה כי רק בזכות המועדונית היא מצליחה בלימודים ומתחה ביקורת על ראש העיר על כך שהפינוי "נעשה מאחורי הגב שלנו בלי להתייחס למה נעשה אצלנו". צעירה אחרת בשם מהרט הטיחה בראש העיר: "אתה מפקיר אותנו. במקום לדאוג לנו אתה מעביר אותנו למקום קטן".
יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), המשיך בדיון חרף הסערה כדי לשמוע את מצוקות התושבים ואת דבריהם של אנשי העירייה שנותרו בדיון. "הוועדה מאמינה בהידברות", אמר. "הצעירות באו עם גישה חיובית להשמיע כמה המועדון עשה להן טוב, וביקשו בגלל זה שלא יפנו אותן. אנו מבקשים לבחון את ההחלטה לפנות את מועדון הצעירים מחדש".
ישעיהו בן ברוך, תושב ותיק בעיר, הוסיף כי "בעיות לא פותרים בכעס ובכוח אלא בהידברות. ייתכן שגם אנחנו אשמים מכיוון שאנחנו תלותיים. ראש העיר כעס, מצד אחד בצדק, אבל מצד שני לצאת עם כל הפמליה כאשר שומעים דברים לא נעימים זה לא הגיוני. אני כתושב העיר לוד כועס על ההתנהלות".
זיווה מקונן דגו, מנכ"לית האגודה הישראלית למען יוצאי אתיופיה, הדגישה: "אני מעריכה את הוועדה שהגיעה לראות ולשמוע. הסוגיה הכי מהותית היא האנשים המבוגרים שיושבים כאן. כשהגענו לכאן בסיורים, הגוף היחיד שפעל למען הילדים היה מניפ"ה (המועדונית במתנ"ס). האנשים המבוגרים סובלים מהצקות ומאלימות. שינוי אמיתי צריך להיות בביטחון האישי ובסביבה הפיזית".
"יש גבול ליכולת לעמוד מול שקרים והסתה"
מעיריית לוד נמסר בתגובה: "בחיים יש גבול גם ליכולת של אנשים, כולל נבחרי ציבור, לעמוד מול שקרים ודברי הסתה על רקע גזעני ללא שמץ של אמת. עמותה שפעילותה למען בני נוער מהעדה האתיופית מבורכת מבקשת מבנה גדול יותר. העירייה נענית לבקשתה. ואז מגיע דיון שמטרתו להודות, ולפתע הבנות תוקפות את ראש העיר בכך שהוא מבקש לפנות אותם. שקר מוחלט!
"גם כאשר ראש העירייה הסביר את העניין ואמר שהן יכולות להישאר במבנה הנוכחי נמשכה ההסתה על רקע גזעני מבלי להתייחס לעובדות. נכון, ראש העירייה פנה למנכ"לית העמותה וזעם על התנהלות העובדת שלה. דבר סביר לגמרי בנסיבות המקרה. יש לציין, מי שדואג לכל הנוער בעיר ולכל תושביה – זו העירייה והעומד בראשה. והדברים נכונים בעבר, בהווה ובעתיד.
"בשיחה עם ראש העיר הצדיקה מנהלת העמותה את ראש העיר על כך שהעובדות שלה חרגו מסמכות, והעלו טענות שקריות אף שעיריית לוד הקצתה כאמור מקום גדול ומרווח יותר כדי למנף את פעילות המועדונית למען הנוער האתיופי בשכונה".