שתף קטע נבחר

נפתרה תעלומת משולש ברמודה? "כך יכולות ספינות להיעלם בים"

מכתשי ענק שנמצאו על קרקעית ים ברנץ הצפוני, שנגרמו בשל התפרצויות מתאן במים, יכולים להוות סיכון לכלי שיט באזור. מדענים טוענים כי ייתכן כי זה גם ההסבר להיעלמות המסתורית של כלי שיט וטיס במשולש ברמודה - רחוק מאוד משם

תגלית של מכתשי ענק על קרקעית ים ברנץ, שנמצא באוקיינוס הקרח הצפוני, יכולה לספק הסבר, או לפחות רמז, לסיבת היעלמותן של ספינות במשולש ברמודה המפורסם - אף שהוא נמצא במרחק כ-8,000 קילומטרים משם.

 

נמל בברמודה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נמל בברמודה(צילום: shutterstock)

 

מדענים גילו לאחרונה מכתשים ברוחב של כמעט 800 מטרים ובעומק של כ-45 מטרים בים ברנץ, שככל הנראה נגרמו בשל מאגרי גז מתאן מול חופיה הסמוכים והרוויים בגז טבעי של נורבגיה. ייתכן כי מתאן דלף ממאגרים של גז טבעי מתחת לפני השטח ויצר חללים שלבסוף פשוט התפוצצו, כך לפחות טוענים החוקרים.

 

"מספר מכתשים ענקיים קיימים על קרקעית הים באזור המערבי-מרכזי בים ברנץ", אמר ל"סאנדיי טיימס" הבריטי אחד המדענים של המחקר אחר המכתשים, מהאוניברסיטה הארקטית בנורבגיה. "ככל הנראה מדובר בתוצאה של התפרצויות אדירות של גז. אזור המכתשים מייצג את אחד האזורים הרגישים ביותר לשחרור מתאן רדוד בים הארקטי".

 

ההתפרצויות שגרמו למכתשים להיווצר עשויות להוות סכנה לכלי שיט השטים בים ברנץ, כך טוענים כעת מדענים. הם אף טוענים כי עובדה זו גם יכולה להסביר את היעלמותם של כלי שיט וכלי טיס

 באזור משולש ברמודה השנוי במחלוקת, הנמצא כאמור אלפי קילומטרים משם. אזור משולש ברמודה משתרע בין הטריטוריה הבריטית בצפון האוקיינוס האטלנטי, דרך פלורידה ועד פורטו ריקו.

 

המדען הרוסי איגור ילצוב, סגן ראש מכון "טרופימוק", אמר בשנה שעברה כי "ישנה השערה שמשולש ברמודה הוא למעשה תוצאה של תגובות של גזים הידרטים (המכילים מים). הם מתחילים להתפרק באופן פעיל עם קרח מתאן שהופך לגז. זה קורה בדרך דמוית-מפולת, כמו תגובה גרעינית, שמייצרת כמויות ענקיות של גז. זה גורם לאוקיינוס להתחמם ולספינות לשקוע במים המעורבבים בכמויות גדולות של גז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
אזור משולש ברמודה
צילום: נאס"א
מומלצים