שתף קטע נבחר

שיבא: לא מפרידים תינוק מאמו בניתוח קיסרי

אתמול התקיים בשיבא ניתוח קיסרי בשיטת קנגורו. המשמעות - ברגע שמוציאים את התינוק מניחים אותו על אמו וממשיכים בניתוח. לימור צוקרמן-חייט, האמא הטרייה, אומרת: "פתאום כל החדר נעלם, הייתי עסוקה רק בילד שלי ונהנתי להרגיש ולהריח אותו"

לא רק בלידה רגילה: כחלק ממגמת צמצום ההפרדה בין האם ליילוד לאחר הלידה, שצוברת תאוצה בתקופה האחרונה במרכז הרפואי שיבא, התקיים אתמול (ב') ניתוח קיסרי ידידותי ראשון. המשמעות היא שתוך כדי הניתוח הניחו את התינוק על אמו בשיטת הקנגורו (עור לעור), שידועה כתורמת להתפתחות התינוק ולייצור החלב של האם. עד היום מיד לאחר הוצאת התינוק בניתוח קיסרי הוא נלקח לבדיקות והאם ראתה אותו רק לאחר היציאה מחדר ניתוח וההתאוששות ממנו.

 

אולי יעניין אותך גם:

- אחרי הלידה - מנוחה או התינוק צמוד אלייך?

- "מרגישה בהריון סקסית כמו נהג משאית"

- הבדיקה בהריון שהרסה את הספונטניות בחיי

 

"לא התרגשתי ככה הרבה מאוד שנים"

"בחודשים האחרונים אנחנו פועלים על מנת לנת לצמצם את המרחק בין האם והילוד. זה בא גם בלידות רגילות – התינוק כמעט ולא מופרד מאמו, ועכשיו זה בא לידי ביטוי גם בניתוחים קיסרים", אומרת חביבה ארנון, מיילדת ויועצת מועדון יולדות, שהובילה את השיטה החדשה בבית החולים.

 

"אם עד עכשיו בניתוח קיסרי היו מראים לאם את התינוק למספר רגעים והיו לוקחים אותו ממנה ומעבירים אותו לתינוקיה, עכשיו משאירים את התינוק על האמא במהלך כל הלידה והוא מונח עליה על העור. כל חווית הלידה - גם מבחינת התינוק וגם מבחינת האם - הופכת להיות ידידותית מאוד".

לימור צוקרמן-חייט: "חוויה מדהימה" (צילום: דוברות תל השומר) (צילום: דוברות תל השומר)
לימור צוקרמן-חייט: "חוויה מדהימה"(צילום: דוברות תל השומר)

חביבה מיילדת כבר שלושים שנה ויילדה עשרות אלפי לידות בתל השומר ובכל זאת התרגשה אתמול כאילו מדובר בלידה הראשונה שלה "לא התרגשתי ככה הרבה מאוד שנים. כשמסיטים את הוילון והאמא רואה את התינוק יוצא ואחר כך מניחים אותו עליה והיא מניקה אותו זה מרגש מאוד". היא מוסיפה.

 

הניתוחים האלו ניתנים לנשים שעומדות בקריטריונים מסוימים. אישה שמיועדת לעבור ניתוח קיסרי עוברת אבחנה טרום הלידה, ובמידה והיא מתאימה לעבור את הניתוח בשיטה החדשה ניתנת לה האפשרות הזו. "אנחנו עובדים יותר משלוש שנים על קביעת הקריטריונים כדי שיהיה בטיחותי גם לאמא וגם לתינוק", מספרת ארנון. "האמא לא רואה את איברי הבטן כי התינוק מסתיר את זה וככה ואחרי שמניחים אותו עליה אנחנו 'מלבישים' את הוילון וממשיכים בניתוח".

 

"היה כיף להרגיש את התינוק ולהריח אותו"

לימור צוקרמן-חייט מתל אביב שהייתה הראשונה לחוות ניתוח קיסרי כשהתינוק צמוד אליה, אומרת: "הייתה חוויה מדהימה. חוויה מהממת. זה קיסרי שלישי שלי ויש לי ידע וניסיון. לא חוויתי לידה רגילה מעולם ואין לי מושג מה זה ללדת שלא בניתוח, ואני יודעת מחברות שברגע שמניחים את הילד על החזה זה מרגש מאוד".

 

 (צילום: דוברות תל השומר) (צילום: דוברות תל השומר)
(צילום: דוברות תל השומר)

עוד היא מספרת - "בשני הניתוחים קודמים רק נתתי לתינוק נשיקה ולקחו אותו לשש שעות. הפעם ראיתי איך שולפים את הילד ומניחים על הבטן והוא היה עלי לאורך כל שאר הלידה. פתאום כל החדר נעלם. הייתי עסוקה רק בילד שלי. היה כיף להרגיש ולהריח אותו", היא מספרת.

 

גם בהתאוששות לימור הניקה את התינוק שנולד במשקל 3.445 ק"ג ולא הפרידו בין השניים "זו חווית לידה אחרת. אני ממליצה לכל מי שצריכה לעבור ניתוח קיסרי לעבור את זה ככה".

 

להקטין את זמן ההפרדה בין האמא לתינוק

"בשנים האחרונות יש גישה רווחת יותר ויותר בעולם הרפואה להקטין את זמן ההפרדה בין האמא לתינוק. זה נכון לגבי לידות רגילות וזה עכשיו נכון גם לגבי לידות קיסריות", אומר פרופ' אייל סיון, סגן מנהל בכיר של המרכז לנשים ויולדות בתל השומר.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

"בהתחלה רופאי הילדים חששו שזה יפגע בבטיחות של הילד אבל עכשיו כולם מבינים שאפשר לשלב גם את בטיחות הילד וגם את לשמר את הקרבה בין האם לילד".

 

בבית החולים העבירו הכשרה למיילדות כדי לאפשר ניתוחים מהסוג הזה. השבוע צפויות עוד שתי נשים לעבור את הניתוח באופן הזה ובשבוע הבא עוד ארבע נשים. הערכה בבית החולים שיותר ויותר נשים שעוברות ניתוחים קיסריים יבקשו לעבור אותו בשיטה החדשה.

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות תל השומר
הניתוחים האלו ניתנים לנשים שעומדות בקריטריונים מסוימים
צילום: דוברות תל השומר
מומלצים