שתף קטע נבחר

"חונק אותם": שיימינג שקרי נגד מטפל כלבים

המשטרה ביקשה למנוע ממטפל כלבים להמשיך בעיסוקו רק בגלל פוסט שבו פורסמו תמונותיו לצד טענות להתעללות: "חלאה שמטיח לברדור ברצפה". בבית המשפט הוא הצליח להוכיח שנהג במקצועיות

 

פוסט נגד המטפל  ()
פוסט נגד המטפל

מטפל מקצועי בכלבים ימשיך בעיסוקו למרות בקשת המשטרה לשלול זאת ממנו לחצי שנה. כך פסק היום (ד') בית משפט השלום בירושלים, שאליו פנתה המשטרה בעקבות שיימינג ברשת: תמונותיו של המטפל בכלבים בעיר פורסמו תחת כיתובים בגנותו.

 

המטפל נחקר באזהרה במשטרה לאחר שפרסמו ברשת תמונה שלו לצד טענה כי הוא נצפה חונק כלב. מדובר במטפל כלבים מוכר בשכונת טלביה בירושלים, שנוהג להוציא כלבי תושבים לטיולים מדי יום ומשמש מעין בייביסיטר לכלבים. את הפוסט נגדו פרסם מורה לנהיגה, שכתב בין היתר: "בדרך כלל הוא דוהר עם רולרבליידס והכלבים רצים לפניו בכביש. כשלעצמו, העניין הזה הוא סוג של התעללות מבחינתי".

 

מתוך הפייסבוק ()
מתוך הפייסבוק
 

בהמשך כתב: "הזדעזעתי כשראיתי את החלאה הזה חונק לברדור עם הרצועה, מרים אותו ומטיח ברצפה. הכלב מחרחר כי הוא בלי חמצן. אני שואל אותו, 'מה קרה?', והאידיוט הזה אומר לי, 'תעוף מכאן!'". בהמשך ציין בפוסט שהתקשר למשטרה כי היה דם על הרצפה וכי המטפל נכנס לבית להביא אמצעי לנגב את הדם. בסוף הפוסט כתב: "שתפו את התמונה כדי שאולי בעלי הכלבים הללו יבינו בידיים של מי הכלב שלהם נמצא". הוא אף פרסם שתי תמונות של המטפל לצד כלבים.

 

בעקבות התלונה שהגיש המורה לנהיגה, זומן המטפל לחקירה במשטרת ירושלים, ושם הסביר כי הוא עוסק במקצוע שנים רבות, והסביר כי המתלונן חזה בריב בין כלבים שבמהלכו הרים המטפל אחד מהם לאחר שכרך את עצמו סביב הרצועה. הוא ציין כי עשה זאת כדי לגונן על הכלבים וייתכן שבעין בלתי מקצועית, מי שחוזה בכך יכול לחשוב שמדובר במעשה אלים.

 

ואולם, למרות גרסתו הובא המטפל לבית המשפט השלום בירושלים לבקשת המשטרה לאסור עליו לטפל בבעלי חיים למשך 180 יום. עו"ד חן הולנדר שייצג אותו הבהיר כי מדובר במטפל מקצועי ללא עבר פלילי שנעשה לו "רצח אופי" ברשתות החברתיות ללא כל הצדקה.

המטפל וכלביו (צילום: אריק אבולוף) (צילום: אריק אבולוף)
המטפל וכלביו(צילום: אריק אבולוף)

עו"ד חן הולנדר ()
עו"ד חן הולנדר

"הוא נתן למשטרה הסברים מפורטים לכל הדברים שהיו עלולים להיראות סוג של פגיעה בחיה", הסביר, וביקש "להפסיק את המסע הרצחני שמתנהל נגדו ברשת על לא עוול בכפו".

 

במהלך הדיון שאל עו"ד הולנדר את המשטרה לגבי גרסתו של המטפל לפיו מדובר באקט מוכר מבחינה מקצועית לכל מטפל בכלבים. נציג מהמשטרה ענה: "אני לא מקצוען בתחום". לשאלת עורך הדין אם נבדקה טענתו כי מדובר באקט מקצועי השיב נציג המשטרה בשלילה. בהמשך ציין הולנדר: "הוא מטפל בכלבים זה שנים רבות. זה המקצוע שלו, זה מה שהוא יודע לעשות. הוא מגדל ילד בעצמו לבד ואין לו מקור פרנסה אחר. להציב תנאי כל כך פוגעני שרומס את חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו - זה לא ראוי. אין לו סמכות לכך".

 

בדיון צפו הצדדים גם בתמונות וסרטונים שצילם המתלונן, אולם גם אלו לא שכנעו את בית המשפט כי יש חשד סביר לעבירות. בבית המשפט הסביר המטפל כי במהלך ריב שפרץ בין הכלבים, "הכלב כרך עצמו סביב החגורה. הרמתי אותו כדי לשחרר את הרצועה מצווארו, ויכול להיות שיכולתי לעשות זאת בצורה יותר עדינה אך זו לא הייתה התעללות וזה לא היה אגרסיבי". 

  

השופטת מאיה אב גנים ויינשטיין קיבלה את טענתו ודחתה את בקשת המשטרה: "לאחר ששמעתי את הצדדים, עיינתי בחומר החקירה ושמעתי את הסבריו של המטפל בכלבים, שוכנעתי שאין בחומר החקירה די לבסס חשד סביר". בנוסף ציינה כי המשטרה ביססה את הבקשה על טענה של "מסוכנות לאדם", אך אין כזו.

 

עו"ד הולנדר ובועז מאירי המייצגים את המטפל סיכמו: "זה מקרה מצער נוסף שבו ניתן לראות כי רשתות חברתיות ותופעת ה'שיימינג' עלולות להביא לפגיעה קשה ואנושה בשמו של אדם ולהופכו בפני הציבור לאשם בעבירה פלילית, וזאת בטרם משפט. במקרה דנן עשה בית המשפט הנכבד צדק כאשר דחה את בקשת המשטרה לתנאים מגבילים ולא אפשר לשיימינג להיכנס בשערי בית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים