צ' קוריאה: אמריקני נידון ל-15 שנות מאסר ועבודות פרך כי "גנב שלט"
הסטודנט-תייר אוטו וורמבייר הודה שניסה לגנוב שלט תעמולה בעת ביקורו במדינה הקומוניסטית המבודדת. בית המשפט העליון הרשיע אותו בחתרנות
בית המשפט העליון של צפון קוריאה גזר היום (יום ד') 15 שנות מאסר בכלא ועבודות פרך על תייר אמריקני צעיר שהורשע בחתרנות.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
צפון קוריאה אפשרה בשבועות האחרונים לעולם לראות את הסטודנט-תייר אוטו וורמבייר, שהודה מול המצלמות ודמעות בעיניו שניסה לגנוב שלט תעמולה.
וורמבייר, סטודנט בן 21 באוניברסיטת וירג'יניה, הורשע ונידון למאסר לאחר שעה אחת בלבד של משפט שנערך לו בבית המשפט העליון. בית המשפט קבע שהצעיר האמריקני ביצע פשע "שתואם למדיניות העוינת של הממשל האמריקני כלפי צפון קוריאה במטרה לערער את האחדות של בני עמה לאחר שנכנס אליה כתייר".
צפון קוריאה מאשימה לעתים תכופות את ארצות הברית ואת דרום קוריאה בשליחת מרגלים לשטחה במטרה להפיל את משטרה ולאפשר לממשלת דרום קוריאה, שמגובה על ידי ארה"ב, להשתלט על חצי האי הקוריאני.
"אני מתנצל באופן אישי בפני כל אחד ואחד מבין מיליוני הקוריאנים ואני מתחנן שתראו איך פעלתי תחת ניצול ומניפולציה", אמר וורמבייר בהודעה שמסר מול המצלמות. "ממשלת ארה"ב השתמשה בי, כמו ברבים לפניי. אני קורבן של המדיניות העוינת של ארה"ב כלפי צפון קוריאה".
המתיחות באזור גבוהה במיוחד בעקבות הניסוי הגרעיני האחרון שביצעה צפון קוריאה, שיגור הטילים הצפון קוריאניים והתרגיל הצבאי המשותף לצבאות ארה"ב ודרום קוריאה, שנתפש על ידי פיונגיאנג כחזרה גנרלית לקראת פלישה לצפון קוריאה.
לפני משפטו סיפר וורמבייר שניסה לגנוב את שלט התעמולה עבור מכרה שלו שרצתה לתלות את השלט בכנסייה. בצפון קוריאה נחשב מעשה זה לעבירה פלילית תחת סעיף של חתרנות נגד המדינה.
משפטים בצפון קוריאה שנערכים לאזרחים זרים נמשכים בדרך כלל זמן קצר והעונשים שמוטלים על הנאשמים כבדים ביותר. וורמבייר נעצר כשניסה לעזוב את המדינה בתחילת ינואר. הוא ביקר בצפון קוריאה במסגרת קבוצת תיירים שהגיעה למדינה לרגל השנה האזרחית החדשה.
צפון קוריאה וארה"ב לא מקיימות קשרים דיפלומטיים, אבל התיירות האמריקנית לצפון קוריאה נחשבת חוקית. מעצרם של תיירים בצפון קוריאה הוא אירוע נדיר, אבל מחלקת המדינה האמריקנית ממליצה לאזרחיה שלא לנסוע למדינה הקומוניסטית המבודדת בעולם.
הודה בכפייה? וורמבייר
צילום: רויטרס, Kyodo
מומלצים