ועדת הפנים אישרה - תחודש הפלרת המים שהופסקה
לאחר שבוטלה הפלרת המים ע"י שרת הבריאות הקודמת, אישרה היום (ד') ועדת הפנים של הכנסת את החזרת ההפלרה למי השתייה. המתנגדים עדיין טוענים: החומר המוסף הוא חומצה שהשפעתה על גוף האדם אינה ידועה
הפלואור חוזר למי השתייה: ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת החליטה היום (ד') להחזיר את הפלרת מי השתייה. רמת ההפלרה שנקבעה תעמוד על 0.7 מיליגרם לליטר. 11 חברי כנסת הצביעו בעד ההחלטה ושלושה נגד. בשבוע הבא תתקיים רביזיה של ההחלטה, במהלכה יושמעו ההתנגדויות לה.
קראו עוד על הדיון בנושא הפלרת המים:
פלואוריד: האם חסרונו במים יזיק לשיני ילדינו?
הפלואור חוזר למים: האם זה באמת מונע עששת?
פלואור במים: הרשויות יוכלו להפליר בעצמן
תחילת הפולמוס בכהונתה של שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, שהחליטה על ביטול הוספת הפלואוריד במי השתייה. הסיבה להחלטתה הייתה מחקרים שהראו כי הפלואור גורם לנזקים בריאותיים. ההחלטה גרמה לביקורת מצד משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים שחששו כי הדבר יגרום לפגיעה בבריאות השן של אזרחים מהשכבות החלשות, שאינם מסוגלים לעשות טיפולי שיניים יקרים.
גרמן אמרה אז כי אין כמעט אף מדינה בעולם המחייבת את הפלרת מי השתייה וכי "לא הגיוני לחייב את תושבי המדינה
הבוקר, חיזקה גרמן את דבריה אז והוסיפה: "הוויכוחים האלה לא נולדו אתמול. הם מתקיימים כבר 15 שנה. ועדת עדין (הועדה לתקנות מי השתיה - א.ג) החליטה לבטל את חובת ההפלרה, לא שרת הבריאות. אני חתמתי על תקנות המים, שביטול חובת ההפלרה היא רק סעיף אחד מהן. ההטעיה הגדולה היא שאין עוד מדינה שמחייבת הפלרת מים, לרבות ארה"ב".
הרעלה המונית או הגנה על בריאות הציבור?
במאי האחרון, החליט שר הבריאות יעקב ליצמן להפוך את הקערה על פיה, ולהחזיר את הפלרת מי השתיה. בדיון בועדת הפנים של הכנסת היום, קמו מתנגדים רבים להחלטה. ח"כ בני בגין שאל: "כמה מקרים של פלואורוזיס (כתמים על השיניים הנגרמים מפלואוריד) יש בארץ אחרי שנות הפלרה, כמה מקרים ידועים?".מיכל רוזן מעמותת איזון חוזר, אמרה: "הרמה של הפלואוריד שמכניסים למים ידועה, אבל הרמה שבה כל אחד מקבל את הקוקטייל לא ידועה. ההפלרה סותרת את חוק החומרים המסוכנים. מי שאישר את התקנה עובר על חוק חומרים מסוכנים ומי שמבצע הוא עבריין שחשוף לתביעה ייצוגית. נתוני הלמ"ס מ-2014 מראים כי המגמה ב-50 שנה היא של עלייה בעששת במיוחד במקום שהוסיף פלואוריד למים. הפלרה היא הרעלה המונית".
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין' התייחס להחלטת הועדה ואמר: "הפלרה היא מתן תרופה בכפייה ופגיעה בזכות הפרט לאוטונומיה על גופו. "הסמכות שהוקנתה לשר בפקודת בריאות העם מאפשרת לו להבטיח את איכותם התברואית של מי השתיה ואיננה כוללת היתר ליתן טיפול רפואי מונע באופן כפוי לציבור", כך לדברי עו"ד ברכה. עו"ד ברכה בירך על ההחלטה לקיים הצבעה חוזרת וקרא לחברי הכנסת שלא לתת ידם להחדרת תרופות למי השתייה בישראל.
פרופ' נדב דוידוביץ, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור אמר כי "מבחינה אתית צריך להיות זהירים ולבדוק מי מייצג את מי. מרבית האוכלוסייה מעוניינת בחיסונים ובהפלרה. זה כמו שלא בוחרים אם לחגור חגורות בטיחות ולשים כלור במים כדי להגן מפני זיהומים".
יו"ר הוועדה, ח"כ אמסלם: "הפלואוריד לא בא לעולם לפני שבוע. וגם אם ניתן למומחים לשבת שנים זה לא יוכרע".
מה הסכנות מחוסר פלואוריד?
פלואוריד הינו מינרל המשתתף בבניית העצמות והשיניים שלנו ונחשב חיוני למניעת עששת שיניים. צריכה לא מספקת של פלואוריד מעלה את סיכון לעששת בשיניים בכל גיל.
מחסור כרוני (לאורך שנים ארוכות) של פלואוריד עלול להחליש את מבנה השיניים והעצמות היות שפלואוריד משתתף בתהליך הבנייה שלהם ותורם להקשחת אמייל השן וייצוב רקמת העצם.