ריבלין שִרטט בפני פוטין את הקווים האדומים של ישראל
נשיא המדינה נועד עם המנהיג הרוסי בקרמלין במשך 3 שעות במה שעשויה להפוך לפגישה היסטורית. לאחר ההחלטה הרוסית להסיג כוחותיה מסוריה, הבהיר ריבלין, שפועל בתיאום עם נתניהו, כי ישראל מעוניינת בהמשך התיאום הביטחוני עם רוסיה ובהחזרת כוח המשקיפים של האו"ם לרמת הגולן
לא נטעה אם נקבע שהפגישה בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנשיא המדינה ראובן ריבלין, שנמשכה שלוש שעות, אתמול (ד') אחר הצהריים בלשכתו המפוארת של המנהיג הרוסי, עשויה להירשם כציון דרך היסטורי שיתווה את המימוש וההבטחה של האינטרסים הגיאו-אסטרטגיים של ישראל ביום שאחרי השלמת ההסדר בסוריה.
ריבלין היה מודע היטב לאחריות העצומה שנפלה בחלקו לקראת הפגישה בקרמלין, ואמר: "הרגשתי שהוטלתי למערכה כשליחם של ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל, שאיתם שוחחתי במטרה לגבש את המסרים שנועדו לאוזניו של הנשיא הרוסי". במילים אחרות, על ריבלין הוטלה המשימה לשרטט בקרמלין את הקווים האדומים החדשים של ישראל נוכח הסגת הכוחות הרוסיים מהבסיסים שהיא מחזיקה בסוריה ועל רקע המשא ומתן הבינלאומי שמטרתו להביא לסיום מלחמת האזרחים בסוריה.
הקו האדום הראשון קשור להחלטה הישראלית למנוע בכל מחיר נוכחות של כוחות צבא של איראן בגבולה הצפוני של ישראל. אם מישהו מחפש את המשמעות של הקו האדום הזה, די אם נזכיר שצה"ל, על פי פרסומים זרים, מונע העברת נשק מסוריה לחיזבאללה בלבנון. מטוסי חיל האוויר משמידים כל משלוח של אמצעי לחימה שעומדים להישלח ללבנון.
הקו האדום האחר שעלה בשיחה פעמים אחדות, גם אם לא באופן ישיר, אומר שישראל איננה מתכוונת לסגת מרמת הגולן והיא מעוניינת שבכל הסדר בין הצדדים תוכר האחיזה של ישראל בשטחי הגולן באמצעים אלו או אחרים.
ריבלין הביע בשם שולחיו את הבקשה שמנגנון התיאום בין צה"ל לכוחות הרוסיים שהגיעו לסוריה יימשך גם בעתיד כדי למנוע אי-הבנות וחלילה התנגשויות בלתי מכוונות. ראשי מערכת הביטחון רוצים להבטיח את התמיכה של רוסיה בקבלת החלטה באו"ם להחזיר לרמת הגולן את כוח המשקיפים של האו"ם אונדו"ף, שהסתלק ממחנותיו במהלך מלחמת האזרחים בסוריה. כזכור, הכוח הוקם בעקבות מלחמת יום הכיפורים.
הנשיא ריבלין ביקש בשיחה עם נשיא רוסיה להנחיל למארחו את ההכרה שהגבולות של סוריה נקבעו לפני מאה שנה במסגרת הסכמי סייקס-פיקו שחילקו באופן מלאכותי את המזרח התיכון, ולכן אין צורך לדבוק בגבולות הנוכחיים וקיימת חובה לחלק שטחים של מדינות כמו סוריה ועיראק מחדש על פי השינויים שהתחוללו באזור בשנים האחרונות.
פוטין ניסה להעביר בשיחה מסר של מחויבות עמוקה להבטחת ביטחונם של הישראלים והתחשבות באינטרסים שלהם. הנשיא הרוסי חזר על דברים שהוא נוהג להשמיע על כך שמאות אלפי אזרחים מרוסיה היגרו לישראל ורבים אחרים מגיעים אליה כתיירים. "יש לי מחויבות אישית כלפי כל הרוסים שהיגרו לישראל", אמר פוטין.
נשיא רוסיה שאל את ריבלין מה הצד הישראלי מתכוון לעשות כדי לקדם הסדר עם הפלסטינים. ריבלין השיב שנוכח הניסיונות של 20 השנים האחרונות להתוות פתרון כולל לעימות הישראלי-פלסטיני והמהלכים שלא צלחו, מוטב שהצדדים יתמקדו בפתרון בשלבים תוך הליכה זהירה שמטרתה לבחון כל צעד שייעשה.
הנשיא התכוון להצעות שעלו במערכת הביטחון שצה"ל ייצא מהערים הגדולות בגדה בתמורה לפעילות נמרצת של הרשות הפלסטינית שתבטיח את השקט בשטחי הגדה. "אנחנו לא יכולים להישאר שווי נפש נוכח ההתרחשויות סביבנו", השיב ריבלין לשאלות שהופנו אליו אחרי הפגישה עם פוטין.
פוטין אמר שהוא שוחח בטלפון עם ראש הממשלה נתניהו והם קבעו להיפגש בתקופה הקרובה. ריבלין דיווח לנתניהו, יעלון ולרמטכ"ל על השיחה עם פוטין. לצד ריבלין השתתפו בפגישה גם השגריר צבי חפץ, המזכיר הצבאי תת-אלוף חסון חסון ומנכ"ל בית הנשיא. לצד ולדימיר פוטין ישב יועצו הקרוב לענייני חוץ יורי אושקוב, סגן ראש הממשלה ארקדי דורקוביץ ומתורגמן.