ישראלי ראשון באגף לשמירת שלום באו"ם
באגף לשמירת שלום של האו"ם משרת קצין צה"ל שאחראי על איסוף מידע והערכות מודיעין על אזורי לחימה בעולם, בהם זירות המאבק נגד בוקו חראם בניגריה ואל שבאב בסומליה
בשקט בשקט משרת בשנה וחצי האחרונות קצין צה"ל בדרגת רב סרן, באגף לשמירת שלום של האו"ם בניו יורק. במסגרת תפקידו הוא אחראי על איסוף מידע עבור כוחות האו"ם שמוצבים באזורי לחימה ברחבי הגלובוס, ומסייעים, למשל, במאבק נגד בוקו חראם בניגריה, אל שבאב בסומליה ואפילו במלחמה באוקראינה.
רב סרן יונתן קונריקוס, הוא הקצין הישראלי הראשון שמוצב באו"ם. הוא מגיע לעבודה במדי צה"ל ועם כובע של האו"ם, שם הוא משרת מנובמבר 2014, לאחר מיונים ועבודת מטה שארכו קצת יותר משנה. על התפקיד התמודדו קצינים רבים מכל צבאות העולם.
הגדרת התפקיד הינה קצין הערכה, בהקשר המודיעיני. קונריקוס אחראי על איסוף מידע רלוונטי לכמה כוחות או"ם ומרחבי התעניינות, ועל כתיבת הערכות לגבי גורמי הסיכון באותם מרחבים. הוא אחראי על מרחב הפעילות של כוח MONUSCO ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, על הלחימה בארגון בוקו חראם באזור צפון ניגריה, על הלחימה בסומליה (אל שבאב) ועל הלחימה באוקראינה בין הממשל בקייב ובין הבדלנים הפרו-רוסים.
קונריקוס קיבל במאי 2015 מדליה של מטה האו"ם בניו יורק מתוקף תקנת האו"ם הקובעת זכאות לאחר שירות העולה על 90 יום בכוח בשטח או במפקדה של האו"ם. זו הפעם הראשונה שקצין ישראלי קיבל מדליה כזו. רוב הזמן הוא יושב בניו יורק אך מדי פעם יוצא לסיורים בשטח כדי לבחון פריסת כוחות וציוד.
לפני תפקידו הנוכחי שירת קונריקוס כלוחם וכמפקד בגבעתי והתקדם לתפקיד מ"פ בגדוד שקד וקצין אג"ם בגדוד, עד ההתנתקות. משם עבר למז"י, למחלקת תורת לחימה במשך שלוש שנים. מאז 2009 הוא משרת במחלקת קישור של אג"ת בתפקידים בצפון כקצין קישור בין צה"ל ובין כוחות האו"ם הן בלבנון והן ברמת הגולן.
שגריר ישראל באו"ם דני דנון שמלווה את עבודתו של קונריקוס אמר: "אנו גאים מאוד בנציגים הישראלים במוסדות האו"ם. למרות נסיונותיהם של גורמים אנטי ישראלים להחרים את מדינת ישראל, אזרחיה ממשיכים להראות את הפנים היפות של ישראל לעולם ולתרום לקהילה הבינלאומית במגוון רחב של תחומים". הוא סיפר כי "טכנולוגיה להגנה על כוחות שלום, ייעוץ מקצועי בתחומי המשפט וסיוע נרחב בתחומי בריאות, מהווים רק חלק מהסיוע הישראלי למטרות ההומניטריות של האו"ם. אנו פועלים לשלב יותר ישראלים במסגרות האו"ם, ואני קורא לישראלים נוספים להצטרף למערכה ולהוות שגרירים אמיתיים של מדינת ישראל".
בעבר שיגרה ישראל משלחות סיוע לאיזורי אסון בעולם כגון בית חולים שדה להאיטי שעברה רעידת אדמה; קצינת משטרה שנשלחה לכוחות לשמירת שלום בגיאורגיה; קציני משטרה שנשלחו להאיטי למשימת שיטור ושמירת סדר; משלחות חילוץ והצלה לרעידות אדמה בטורקיה; אזרבייג'אן; בית חולים שדה לאיזורים שנפגעו ברעש האדמה והצונאמי ביפן; בית חולים שדה לאזורים שנפגעו בסופת הטייפון בפיליפינים. ואולם, מעולם ישראל לא הייתה פעילה באגף לשמירת שלום של האו"ם בניו יורק.