שתף קטע נבחר
 

"הבנקים בישראל יציבים אך לא יעילים"

המפקחת על הבנקים, חדוה בר, טוענת כי הבנקים מבצעים שיווק הלוואות אגרסיבי. בהרצאה במכללה האקדמית אשקלון הבטיחה לנקוט בצעדים להגברת הפיקוח, התחרותיות והוזלת האשראי למשקי בית ועסקים קטנים

המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, התארחה הבוקר (ו') להרצאה במכללה האקדמית אשקלון, במסגרת אירוע "הקתדרה" שמוביל דב גלבוע. במהלך הרצאה שנשאה מתחה ביקורת על הבנקים ואמרה כי "הבנקים בישראל יציבים אך לא יעילים. מרכיב השכר גבוה מאוד. נדרשת התייעלות משמעותית לטובת הציבור הרחב ובנק ישראל יסייע בהתייעלות".

 

חובה לבדוק: אתם מפסידים כסף בחיסכון?

 

הוא הוסיפה כי "מחיר האשראי למשקי בית והעסקים הקטנים יקרים מדי ומושפעים מחוסר היעילות של הבנקים. אנחנו מתכוונים לטפל בכך בשנים הקרובות. אני מקדמת מהלך חדש בו בכל מסמך של הסכם עם הבנק, כמו הסכם של הלוואה, יהיה תקציר שמפרט את עיקרי הדברים. בנוסף, כל פנייה יזומה ללקוח לשיווק הלוואות חייבת להיות מתועדת, והפנייה תיעשה רק ללקוחות שעל פי הנתונים יכולים לעמוד בהחזר והובהרו להם כל התנאים".

 

לגבי הגופים החוץ בנקאיים שמשוקים הלוואות, אמרה בר כי "הם אינם נתונים לפיקוח של בנק ישראל, אבל יש לסגור את הפערים בסטנדרטים של הפיקוח".

 

המטרות שהמפקחת על הבנקים הציבה לעצמה בשנים הקרובות הן יציבות, תחרות והוגנות של הבנקים. היא הבהירה כי בנק ישראל ינקוט שורה של צעדים כדי להשיג את המטרות, ובהן חדשנות דיגיטלית, כולל הקמת בנק דיגיטלי ללא סניפים; בעלות של הלקוח על המידע ויכולת לניוד המידע; יכולת לפצל את צריכת המוצרים הפיננסיים בין כמה גופים; ומתן עזרה ללקוח לשלוט טוב יותר במצבו הפיננסי.

 

להגברת התחרותיות בין הבנקים יתרמו, לדבריה, בניית מאגר נתוני אשראי לכל לקוח, קידום טכנולוגי, הפרדת חברות כרטיסי אשראי מהבנקים והקלת אפשרות לקבלת רישיון לבנק חדש. להערכתה, אחרי 47 שנה שלא הוקם בנק חדש בישראל, לפחות בנק אחד כזה יוקם בשנים הקרובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון קדמי
חדוה בר, המפקחת על הבנקים בבנק ישראל
צילום: רון קדמי
מומלצים