עלו למטוס בהצדעה: גופות הנרצחים הגיעו לישראל
24 שעות לאחר הפיגוע הקטלני באיסטנבול נערך טקס לזכר שלושת הנרצחים. ארונות הקורבנות הועלו למטוס יחד עם חמשת הפצועים הנותרים ונחתו בארץ. אביה של אחת הפצועות: "היינו בימים של חוסר ודאות". שליח ynet לאיסטנבול מדווח
המסע העצוב הביתה: היום בצהריים (א') המריא מטוס צה"ל עם גופות שלושת הנרצחים בפיגוע באיסטנבול וחמישה פצועים נוספים, ארבעה מהם במצב קשה בדרכו חזרה לישראל. לאחר טיסה של כשעה וחצי נחת המטוס בישראל. שלושת הנרצחים הם שמחה דמרי, יונתן שור ואברהם גולדמן. בין הפצועים שהועלו למטוס היו גם בני זוגם של הנרצחים: ענבל מרום, אשתו של שור, ניצה גולדמן, אשתו של אברהם ואבי דמרי, בעלה של שמחה. עוד לפני ההמראה הועלו הגופות למטוס כשקציני צה"ל מצדיעים והוקרא קדיש.
ראש המשלחת הישראלית שיצאה לאיסטנבול, מפקד חטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף, אלוף-משנה יאיר ברקת: "אנו עומדים כאן על אדמת תורכיה, כמעט 24 שעות אחרי שאירע כאן פיגוע הטרור הנורא. הגענו לכאן עם כוחות חיל האוויר, חיל הרפואה, פיקוד העורף והרבנות הצבאית כדי לבצע את משימתנו - להשיב את הנפגעים הביתה. מכאן, אני מבקש לשלוח את תנחומינו למשפחות ההרוגים ונאחל החלמה מהירה לפצועים".
חברותיה של ענבל מרום שהו לצדה באיסטנבול וליוו אותה עד למטוס. "היא בהכרה. היא גיבורה וחזקה", אמרו החברות. צביקה שוורץ, אביה של רותם שנפצעה בפיגוע, סיפר לפני ההמראה: "היינו בימים של חוסר ודאות, לא ידענו כלום. היא פצועה קל, היא חזקה ותעבור את זה. אין לנו ברירה אחרת".
לאחר העלאת הגופות הוקרא קדיש לזכר הקורבנות. הקונסול הכללי באיסטנבול שי כהן אמר בתום הטקס: "המסר הכי טוב שאנחנו יכולים להעביר לכל העולם ביום קשה כזה זה שאנחנו לא משאירים פצועים מאחור. כל הפצועים חוזרים הביתה".
אמש קיבלו בני משפחת שור את הבשורה הקשה בביתם שבקבוצת שילר. הם הסתגרו בבית, מוקפים באחיו של ההרוג ובקרובים שקיבלו עדכונים שוטפים מנציגי משרד החוץ. "משפחת שור וקיבוץ קבוצת שילר מודיעים באבל כבד על מותו של אהובנו יונתן (יוני) שור, שנרצח בפיגוע באיסטנבול", נמסר. יוני גדל והתחנך בקבוצת שילר, והוא "הנין הראשון של הקיבוץ". שירת בחיל המשטרה הצבאית, בוגר תואר ראשון במשפטים ועבד בהיי-טק. הוא וענבל התגוררו יחד עם שני ילדיהם בתל אביב.
אברהם גולדמן יצא עם אשתו ניצה בקבוצת בייגלה והיא נפצעה בפיגוע. "כולנו מרוסקים", סיפר עמית, חבר קרוב של המשפחה. אתמול קיבלו בני משפחת גולדמן וחברים את הבשורה המרה על מותו של אבי. "ניצה עברה ניתוח והיא צפויה לעבור ניתוחים נוספים. אנחנו מקווים שהיא תחזור במהרה לישראל", סיפר עמית.
עמית מספר כי בני הזוג נסעו הרבה לחו"ל בדרך כלל לטיולים קצרים כי הם אהבו תרבות ואוכל וביקרו במסעדות ויקבים, וטיולים ארוכים יותר בעיקר לבקר את בתם וחמשת נכדיהם המתגוררים בפלורידה. "הבת קיבלה את ההודעה וכעת היא בדרכה לישראל. מאז קבלת הבשורה בני המשפחה והחברים מרוסקים. כל הלילה ישבנו ובכינו. אבי היה אדם מיוחד בקרב המשפחה והחברים אי של יציבות והעוגן של המשפחה והחברים, יכולת לפנות אליו בכל שעה ושעה גם בנושאי שמחות וגם במשברים ותמיד הוא היה נרתם לעזור. הוא עזר לכולם. יש לו הרבה חברים".
עמית מספר כי בשנים האחרונות עבד אבי כמדריך תיירים בישראל. "הוא היה מדריך תיירים גם בירושלים, מסייר איתם בעיר העתיקה. היינו אומרים שהוא לא נורמלי ומסוכן בירושלים, אך הוא היה מסביר כי בתוך התרמיל שתמיד היה נושא על גבו הוא היה שם קרש חיתוך מהמטבח שאם ידקרו אותו קרש החיתוך יבלום את הדקירה".
אבי חי בעבר שנים בחו"ל ודיבר אנגלית ברמת שפת אם. במסגרת עבודתו כמדריך טיולים בישראל, ליווה אישים חשובים ואנשי עסקים רבים מחו"ל וקיבל מהם מכתבי תודה והערכה רבים. בין אלה שהדריך היה גם מייקל בלומברג, ראש העיר לשעבר של ניו יורק, שאף כתב לו מכתב תודה. "הייתה לו אהבת ישראל גדולה. כל האח"מים והקבוצות שאותם הדריך העריכו את עבודתו וכתבו לו שבעקבות ההדרכה הם הפכו להיות ציונים ופטריוטים למדינת ישראל". גולדמן הותיר אחריו אישה, שלושה ילדים ושמונה נכדים.