ככה לא מצלמים את הילדים בפורים
מצלמים מול השמש, לא מתכופפים לגובה של הילד, משתמשים בזום דיגיטלי ולא מחפשים זווית מעניינת. רגע לפני הצילום הגדול של אלזה ואנה או סמי הכבאי - 7 טעויות של הורים כשהם מצלמים את הילדים, ואיך להימנע מהן
עוד על פורים:
- שלב אחר שלב: משלוח המנות הכי יפה בכיתה
- מה התחפושת שהילד בוחר אומרת עליו?
לקראת החג הכי צבעוני בשנה – קבלו עשה ואל תעשה, כדי שהשנה צילומי הפורים שלכם יהיו סופר מושקעים, ואולי גם תוכלו לעשות איזו הדפסה לחדר של הילדים, כי הפרינט לא פחות חשוב.
1 . אל תצלמו מול מקור האור
"אל תצלם מול השמש" - כל אחד מכיר את המשפט, וכולנו עושים את הטעות. ארגנו את הילדים, הלבשנו, איפרנו, ושניה לפני שיוצאים אנחנו רוצים לצלם. אז עוצרים ליד הדלת ומצלמים. המצלמה מודדת את האור שבחוץ, ולכן הילדים ייראו כהים. מה שנקרא בעגה המקצועית - "תת חשיפה". סיבוב קטנטן שלכם יניב תוצאה מופלאה.
צד ימין טעות - לא לצלם מול השמש
צד שמאל נכון - מצלמים כשהשמש מאחוריכם
2. אל תצלמו את הילד מגבוה
הוא נהיה "קטן", והולך לאיבוד בפריים. הזווית הזו גם לא מחמיאה בדרך כלל, אלא אם כן לוקחים אותה לקיצוניות, ומצלמים ממש מלמעלה. מחפשים זווית "אחרת". רדו טיפונת לגובה שלו, ומלאו את הפריים בילד שלכם, מגיע לו.
צד שמאל טעות - צילום הילד מגבוה
צד ימין נכון - מתכופפים לגובה של הילדים ומצלמים אותם
3. אל "תצלמו מהמותן"
יש לנו נטיה פשוט לצלם כי הילד חמוד, והתחפושת מגניבה, וזה הרגע. כשאתם מגיעים למקום, הסתכלו היטב על הנתונים, על התחפושת, וחשבו – מה המקום שיהיה הכי מתאים לצילום הילד המחופש.
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
צד שמאל טעות - מצלמים את הילד באופן ספונטני
צד ימין נכון - בוחרים מקום מתאים לצילום
4. אל תכריחו את הילד להצטלם!
לא תמיד הילדים רוצים מה שאנחנו רוצים בדיוק. ולפעמים אנחנו ממש ממהרים, נו.. נו.. נו! יאללה!! והילד..? כלום. זה הזמן לסגת. לתת לו זמן לעצמו. וברגע שיהיה מוכן – יש לנו את זה.
תנו להם את הזמן שלהם:
5. אל תמקמו את המצולם באמצע הפריים
לא יודעת למה, יש לנו הרגל כזה – לצלם כשהמצולם נמצא באמצע הפריים. בדרך כלל התמונה תצא משעממת וחסרת עניין. חוק השלישים מדבר על חלוקת הפריים לשלישים, כלומר לתשעה ריבועים. כאשר הנושא ממוקם על קו השליש, ולא באמצע, הפריים יוצא מהאזור הבנאלי, נוצרת קומפוזיציה מעניינת, והתמונה סוחפת מחמאות לרוב.
צד ימין - משעמם
צד שמאל - מעניין
6. אל תשתמש בזום דיגיטלי
כשעושים זום דיגיטלי (זה שאנחנו מגדילים את המסך ו"מתקרבים" - כאילו עשינו זום בעדשה) אנחנו בעצם חותכים המון פיקסלים מחיישן המצלמה, כך שיש בעצם פחות פיקסלים פעילים בתמונה. אנחנו פוגעים מראש באיכות, ובמידה ונרצה להדפיס – רוב הסיכויים שהתמונה תצא מפוקסלת. במקום זה - התקרבו קצת למצולמים, והשתמשו בכל הפיקסלים של החיישן לקבלת איכות מלאה
7. אל תשכחו את הקשר הבין אישי
כדי שהתמונות ידברו אליכם בעתיד, אני נוהגת לשמר את הקשר האישי, למצוא אותו, לחפש את הרגע האינטימי הזה בין המצולמים, ואז לצלם. אז זה לוקח עוד דקה או שתיים. אבל בחיי – זה עושה את ההבדל.
צד שמאל - שתי אחיות חמודות
צד שמאל - כמה אהבה
דיגמנו באהבה ולפעמים בטיפה חוסר סבלנות - הבנות הגדולות שלי – רוני ונוגה, שכבר חודש אני נאלצת לקרוא להן אלזה ואנה, והאחיינים המהממים - דניאל וענבר.
הכותבת היא בעלת סטודיו לצילום