שתף קטע נבחר
 

ברולה פיסטוק: שילוב מנצח

אוהבים פיסטוקים ווניל אבל לא בטוחים איך לחבר בין השניים? שי-לי לפא מראה בדקה איך מכינים קינוח של קרם ברולה פיסטוק

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קרם ברולה פיסטוק

המרכיבים (ל-8 מנות):

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%

2 כפות גדושות מחית פיסטוק עם סוכר

8 חלמונים

1/2 כוס (100 גר') סוכר (אם מחית הפיסטוק לא ממותקת כמות הסוכר היא 2/3 כוס)

 

לזיגוג:

סוכר

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)
 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מחממים שמנת מתוקה, חלב ומחית פיסטוקים בסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים כ-5 דקות.
  3. מקציפים בקערת מיקסר חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים (השוואת טמפ').
  4. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
  5. יוצקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
  6. אופים בתנור החם 40-30 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים היטב.
  7. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  8. מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב. מגישים מייד.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
קרם ברולה פיסטוק
צילום: שני צדיקריו
מומלצים