ברולה פיסטוק: שילוב מנצח
אוהבים פיסטוקים ווניל אבל לא בטוחים איך לחבר בין השניים? שי-לי לפא מראה בדקה איך מכינים קינוח של קרם ברולה פיסטוק
קרם ברולה פיסטוק
המרכיבים (ל-8 מנות):
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
2 כפות גדושות מחית פיסטוק עם סוכר
8 חלמונים
1/2 כוס (100 גר') סוכר (אם מחית הפיסטוק לא ממותקת כמות הסוכר היא 2/3 כוס)
לזיגוג:
סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחממים שמנת מתוקה, חלב ומחית פיסטוקים בסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים כ-5 דקות.
- מקציפים בקערת מיקסר חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים (השוואת טמפ').
- יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
- יוצקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
- אופים בתנור החם 40-30 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב. מגישים מייד.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
קרם ברולה פיסטוק
צילום: שני צדיקריו
מומלצים