חיים בחו"ל, אבל ישראלים: "הלב שלנו בארץ"
יש מי שיגיד שהם רוצים "ללכת בלי ולהרגיש עם", יש מי שיקרא להם "נפולת של נמושות" – אבל מאות-אלפי ישראלים בחו"ל החליפו את המילה "יורדים" ב"רילוקיישן", וחולמים להישאר ישראלים גם בחו"ל. היום הם מציינים את "יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות", ומצהירים: "הבית האמיתי שלנו תמיד בישראל"
"נפולת של נמושות", "בוגדים", "הם יחזרו כשהילדה תהיה בכיתה א'" - כל המשפטים הללו נאמרו לאורך השנים על מאות-אלפי ישראלים שבחרו - בין אם לזמן קצוב, בין אם לשנים ארוכות - להגר לחו"ל. המילה "ירידה" הוחלפה ב"רילוקיישן", והביקורת - באידיאולוגיה המתורגמת לציונות בשטח.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
"הישראלים החיים בתפוצות כבר אינם 'בוגדים', אלא סוג של 'שגרירים של רצון טוב' התורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל", אומרת אילת מאמו-שי, אשת עסקים ומחברת הספר "רילוקיישן דרלינג, רילוקיישן!" שיזמה את "יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות". "אני מאמינה שהשיח לגבי הישראלים בתפוצות השתנה עם השנים, ואפילו ישתנה עוד יותר בעתיד".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- נייעס: רושפלד מבשל גלאט כושר
- בכרכרה לבנה: "חתונת השנה" בחסידות צאנז
- דתייה ומוסלמית אופות אוזני המן: הסיפור העצוב של הסינמטק הערבי
"המטרה היא להראות שרילוקיישן היא כבר לא מילה גסה", היא מסבירה. הישראלי בתפוצות, מתארת מאמו-שי, הוא בעצם שגריר של רצון טוב למען ישראל: "החל מאיסוף כספים למען ארגונים בישראל ועבור חיילי צה"ל, הפצת ושמירה על השפה העברית בתפוצות, הסברה, המשכיות המסורת והמורשת היהודית". מאמו-שי מתארת גם ישראלים "המשמשים כבית חם למטיילים ישראלים רבים, הפצת החדשנות הישראלית ששמה את ישראל על המפה, ועוד".
"חוק בבית - לדבר רק בעברית"
את יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות מייעדים המארגנים "לכל ישראלי באשר הוא - בתוך מדינת ישראל וגם לאלו המתגוררים מחוץ לגבולותיה". הישראלים בחו"ל נקראים לשתף גם את הדור הצעיר, "כדי שיבינו שלישראל תמיד יש מקום בליבם ולא משנה היכן יתגוררו ברחבי העולם. המטרה המשותפת: עשיית טוב למען מדינת ישראל".
לצורך הקמפיין גייסו המארגנים אנשי ציבור, בידור וידוענים, ובהם ליאור רז, מיכל צפיר, אשת העסקים גליה אלבין, הדיפלומט שי בזק ועוד. הפעילות – מגוונת: "החל מאימוץ חיילים דרך ארגון 'נפש בנפש' ומשלוח חבילות פינוק לחיילי ישראל", מפרטת מאמו-שי, "וכלה בתרומת תיק תפילין מהמאה ה-19 למוזיאון בית התפוצות. וכמובן, פעילויות הסברה בספרד, בריטניה, שבדיה, לימוד עברית ושעת סיפור לילדי הישראלים באמסטרדם, פתיחת ספרייה ישראלית באוסטרליה, תרומות כספיות לארגונים בישראל, אירוח אמנים מישראל ועוד".
מאמו-שי חולמת על קשר של תמיכה, פתיחות והבנה, כדבריה, עם הישראלים שבארץ - ורוצה מאוד להישאר ישראלית גם מחוץ לישראל: "ילדיי גדלו מרבית חייהם בתפוצות, ובביתנו זה 'חוק' לדבר בבית רק בעברית".
"אנחנו חוגגים עם הקהילה הישראלית והקהילה היהודית את החגים, ואף דנים באופן כמעט יומיומי על הפוליטיקה הישראלית. מחוברים ל-ynet, ולמוצרים הטעימים של מדינת ישראל".
בנה הבכור של מאמו-שי ייצג את גיברלטר בחידון התנ"ך העולמי, והיא מקווה כי "יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות יביא את הילדים והנוער למצב של חיבור לארץ. שתמיד יידעו וייזכרו כי עלינו להיות גאים בהיותנו יהודים, ישראלים ושהבית האמיתי יהיה תמיד מדינת ישראל".
ישראלים בחו"ל: מפגינים למען ישראל
צילום: רויטרס
אילת מאמו-שי
צילום: אילת שי
מומלצים