שתף קטע נבחר

 

יוצאי אתיופיה הפגינו: "תנו לקרובינו לעלות"

החלטת משרד רה"מ להקפיא את תוכנית העלאת שארית בני הפלשמורה לארץ, שנחשפה ב-ynet, הניעה כ-1,500 בני אדם לקיים הפגנת מחאה מול קריית הממשלה בירושלים. הייאטו זמיל, שממתין כבר יותר מעשור לבתו: "זה רק בגלל גזענות, הלב שלי שבור". ח"כ נגוסה: "אפליה ברורה"

 

 

ההפגנה של יוצאי אתיופיה, היום    (צילום: דניאל אליאור עריכה: אמיר סולומון)

ההפגנה של יוצאי אתיופיה, היום    (צילום: דניאל אליאור עריכה: אמיר סולומון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"החלטות ממשלה צריך לקיים". הפגנת בני העדה האתיופית, הבוקר (צילום: עומרי אפרים) (צילום: עומרי אפרים)
"החלטות ממשלה צריך לקיים". הפגנת בני העדה האתיופית, הבוקר(צילום: עומרי אפרים)

"די לאפליה, די לגזענות". כ-1,500 בני אדם, רובם יוצאי אתיופיה, הפגינו הבוקר (יום א') בקריית הממשלה בירושלים במחאה על ההחלטה להקפיא את התוכנית להעלות לארץ את שארית בני הפלשמורה. בחודש שעבר נחשף ב-ynet כי משרד ראש הממשלה החליט להקפיא את התוכנית שאושרה בממשלה מכיוון שלא נמצאו לה מקורות תקציביים.

 

בנובמבר האחרון אישרו השרים את התוכנית להעלאת כ-9,000 משארית בני הפלשמורה שנותרו באתיופיה. אלא ששלושה חודשים לאחר מכן הודיע מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר לבכירים בצוות שמופקד על יישום התוכנית כי היא תושהה עד לדיוני התקציב.

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)

המפגינים עלו הבוקר לירושלים וקראו בין היתר "החלטות ממשלה צריך לקיים", וחלקם נשאו תמונות של קרוביהם שנותרו באתיופיה. הייאטו זמיל (55) סיפר כי הוא ממתין כבר יותר מעשור לבתו שנותרה באפריקה. "הממשלה כבר החליטה להעלות, ועכשיו פתאום לא רוצים, זה רק בגלל גזענות. הלב שלי שבור".

 

ייזאנו מרו, מפגינה נוספת, סיפרה כי היא ממתינה כבר 18 שנה לדודתה שנותרה באתיופיה. לדבריה, "נאבקנו במשך שנים להחלטת ממשלה ועכשיו שוב מזלזלים בנו. דודה שלי ואחרים שנותרו שם במצב קשה, אבל כנראה זה לא מעניין את הממשלה שפשוט משקרת לנו שוב ושוב".

 

יו"ר ועדת הקליטה של הכנסת, ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), אמר כי "החלטת הפקידות להקפיא את העלייה מאתיופיה בניגוד להחלטת הממשלה נובעת מאפליה ברורה. משרד הקליטה מתכוון להעלות 34 אלף עולים מכל העולם השנה, אבל הוא מתקשה לאפשר עלייה של 2,000 יהודים שחורים. אני קורא לראש הממשלה, שאותו אני מעריך ומכבד, לפעול לביטול הגזירה".

 

נגוסה אמר עוד כי "המחאה היא לגיטימית ומוצדקת ועל כן הגעתי להפגנה כהזדהות עם סבלם של משפחות מסורבי העלייה בישראל. כמו כן, אמשיך להשתמש בכל הכלים הפרלמנטריים שעומדים לרשותי כדי למחות על ההתעללות המתמשכת במשפחות הממתינות להתאחד מעל לעשור עם יקיריהן. יחד עם חברי ח"כ דוד אמסלם נמשיך לא להצביע עם הקואליציה עד לביטול הגזירה".

 

ח"כ אמסלם, שמשמש יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, השתתף אף הוא בהפגנה והודיע כי ימשיך להימנע מהצבעה עם הקואליציה במליאה. לדבריו, "אני לא מצליח להבין את ההחלטה הזאת של ממשלתי שלי. אם היו צריכים להביא 9,000 ילדים בלונדיניים עם עיניים כחולות - אתמול הם כבר היו כאן. ממתי נושאי עלייה הפכו להיות שיקולים כספיים של ממשלות ישראל? מחפשים את כל הסיבות בעולם לא להעלות אותם ולצערי הרב כל יום שעובר מסכן אותם מכל הבחינות ויש סיכוי סביר שחלקם לא יזכו להגיע לישראל".

 

ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני) אמרה בהפגנה כי "ראש הממשלה לא היה מעז להקפיא החלטת ממשלה להעלות עולים והיה מוצא תקציב אם היה מדובר בעלייה מברית המועצות או מאירופה. זוהי גזענות ואפליה לשמה - רק לעלייה מאתיופיה מודיעים פתאום שאין תקציב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל אליאור
הפגנת בני העדה האתיופית בירושלים
צילום: דניאל אליאור
מומלצים