בן של קורבן טרור התייצב מול מועצת זכויות האדם: "אתם גורמים לעוד הרג"
המועצה שידועה בתוקפנותה נגד ישראל דנה בז'נבה במינוי דיפלומט שיעקוב אחר "הפרות זכויות אדם בשטחים הפלסטיניים הכבושים". מנגד התייצב במועצה מיכה אבני, בנו של ריצ'רד לייקין שנרצח בפיגוע: "סירובכם לגנות את האלימות הפלסטינית מעודדת את הטרור"
התייצב מול הגוף העוין את ישראל: מועצת זכויות האדם של האו"ם מכונסת הבוקר (ב') בז'נבה כדי לדון בשורה של החלטות אנטי-ישראליות, בהן מינוי נציג חדש שיעקוב אחר "הפרות זכויות אדם בשטחים הפלסטיניים הכבושים". שני המועמדים המובילים קראו בעבר "לחסל את ישראל".
במפגן סולידריות עם ישראל הזמינו כמה ארגונים לא ממשלתיים, המחזיקים במעמד של משקיף במועצה, ישראלים שנפגעו מהטרור הפלסטיני כדי להשמיע עדות בפני חברי המועצה. בין הנואמים היה מיכה אבני, בנו של פעיל השלום ריצ'רד לייקין שנרצח בפיגוע בשכונת ארמון הנציב בירושלים לפני חמישה חודשים. ynet העביר בשידור חי את הדברים.
אבני פתח את דבריו בתיאור מעשיו של אביו. "הוא היה אדם נחמד ועדין, מנהל בית ספר יסודי שחינך אלפי ילדים והיה פעיל זכויות אדם שהתמסר לקידום דו-קיום. הוא צעד עם מרטין לות'ר קינג וייסד בית ספר בישראל שבו ילדים מוסלמים, נוצרים ויהודים".
"ב-13 באוקטובר", המשיך אבני, "שני טרוריסטים פלסטינים תקפו אוטובוס מלא באזרחים חפים מפשע בירושלים. הם ירו באבי בן ה-76 בראש".
אז פנה אבני למזכ"ל האו"ם באן קי מון, לחוקר האו"ם על ישראל ולמועצת זכויות האדם: "לא גיניתם פומבית את הטרוריסטים הפלסטינים או את ההסתה של הרשות הפלסטינית, שמזינה האלימות הקטלנית. באתר של מועצה זו כתוב שהאו"ם מגיב לפעולות של טרוריזם ומפרט רשימה ארוכה של התקפות טרור וגינויים של האו"ם. אבי איננו שם. למעשה, אין שם אף ישראל שנהרג בגל הטרור הפלסטיני האחרון".
אבני ציין כי "המנהיג הפלסטיני אבו מאזן הילל את רוצח אבי וקרא לו שהיד. בחברה הפלסטינית מעודדים להרוג ישראלים. באתי לכאן היום כדי לאתגר אתכם: הרג אזרחים באוטובוס הוא טרור. אני מאתגר אתכן לגנות מיידית את הרצח של אבי, אני מאתגר אתכם לגנות את אבו מאזן שכינה את רוצח אבי שהיד ואת קריאותיו לאלימות ולשנאה".
"מועצת זכויות האדם של האו"ם היא כמו הרכבת לאושוויץ. עד שאתה לא רואה את האנטישמיות הפרועה שמתרחשת כאן, אתה לא מבין עד כמה זה מסוכן. ישראל כמדינה לא יכולה להמשיך להתעלם ממה שקורה כאן. כל ממשלה ישראלית צריכה להירתם למאבק, להציג את מה שקורה כאן ולדאוג להפסקת המימון האמריקני למיצג השנאה הזה. יושבים כאן נציגים של רודנים ודיקטטורים ומקבלים כסף מארה"ב להתלהם נגד ישראל".
לסיום אמר אבני: "המטרה של אבי ושל העם בישראל היא דו קיום ושלום. הסירוב שלכם לגנות את האלימות הפלסטינית והרציונליזציה של הטרור הפלסטיני מרחיקים את השלום, גורמים לעוד הרג".
במקביל, ברשת "פוקס" האמריקנית פורסם מאמר דעה של אבני, שבו הוא פונה לבאן קי מון ושואל: "לו אביך היה נרצח על-ידי טרוריסט מצפון קוריאה, האם גם אז היית יושב בשקט או מוצא נימוקים הגיוניים למעשה?".
השר לביטחון פנים גלעד ארדן הפיץ מכתב לכתבים הזרים בעקבות דבריו של אבני. "אני מצטרף למיכה ולקורבנות הטרור של גל הטרור האחרון בקריאתו לקהילה הבינלאומית להפסיק לנהוג בצביעות ולגנות באופן חד-משמעי את מתקפות הטרור הרצחניות המופנות נגד אזרחים ישראליים".
עוד כתב ארדן כי "אני קורא למדינות המעורבות במימון ההסתה של הרשות הפלסטינית, כולל הספרים שבהם משתמשים בבתי הספר של הרשות ושל אונר"א, להפסיק את המימון ולחדש אותו רק לאחר שמסרי השנאה יוחלפו במסרים של דו-קיום ושלום".
הדווח המיוחד של מועצת זכויות האדם למצב בשטחים, שהתפטר מתפקידו בשל סירובה של ישראל לשתף עמו פעולה, נמנע מלהגיב על ההאשמות החמורות שבנו של לייקין הטיח בחד צדדיות ובהתעלמות המוחלטת מקורבנות הטרור הפלסטיני בישראל. הדווח קרא למועצה לפעול נגד מאמצי ממשלת ישראל להגביל את פעילותם של ארגוני החברה האזרחית וזכויות האדם.
יחד עמו תנאם גם קיי סוזן וילסון, שנמצאה דקורה וכפותה בשנת 2010 ושחברתה כריסטין לוגן נרצחה על-ידי חוליית פלסטינים. דוברת הנציגות הפלסטינית במועצה האשימה את ישראל בעקבות הדו"ח האחרון בפעילות בשטחים ב"הפעלת מדיניות של רציחות ממוקדות ובהגברת הדיכוי כלפי הפלסטינים, בעיקר כלפי ילדים".
לטענתה, מאז סיום מבצע "צוק איתן" ועד תחילת חודש מרס השנה, ישראל הרגה "122 פלסטינים", בהם ילדים ונשים. "הפלסטינים משוללי זכות לחיים", טענה הדוברת הפלסטינית. "ישראל נהנית מחסינות למעשיה".
נציג האיחוד האירופי הביע ביקורת על החד-צדדיות של הדו"ח והתעסקותו רק בהפרות מצדה של ישראל ולא מצדם של גורמים אחרים. עם זאת, נציג האיחוד הביע ביקורת על ישראל, שלטענתו לא שיתפה פעולה עם מחבר הדו"ח ולא אפשרה לו לקבל מידע ראשוני על המצב בשטחים.
במקביל, מאות פעילים יהודים מרחבי אירופה צפויים להשתתף היום בהפגנה ראשונה מסוגה נגד המועצה מחוץ לבניין בז'נבה. בהפגנה ידבר יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, שיקרא להפסקת הכספים למועצה בשל היותה "ארגון אנטישמי שנותן רוח גבית לטרור הפלסטיני". לפיד מתכוון ליזום מהלכים בקונגרס האמריקני ובאו"ם לבחינה מחדש של מימון המועצה על רקע פעילותה האנטי-ישראלית.
בהופעה בפני הקהילה היהודית בז'נבה אמר לפיד: "אין לנו את המותרות לא להגיב על ההתקפות הנמשכות על ישראל, שכן היא משפיעה על הבריתות האסטרטגיות של ישראל שהן הגרעין של הביטחון שלנו. לא עשינו מספיק כדי לענות לטענות של אנשים ששונאים אותנו. מדינת ישראל לא הוקמה כדי שנשמור על שתיקה כשתוקפים אותנו. היא צריכה להגיב, וזה מעבר לפוליטיקה של ימין ושמאל. אנטישמים מודרניים לא קוראים לעצמם אנטישמים אלא מסתתרים מאחורי כינויים אחרים - זכויות אדם, זכויות הפלסטינים. הצד השני צריך לדעת שאנחנו פה".
בהפגנה בצהריים ישתתפו עוד ארגונים פרו-ישראליים, בהם השדולה הנוצרית למען ארץ ישראל StandWithUs, ארגון הסטדונטים היהודי האירופי, ארגון הסטודנטים היהודי העולמי, ארגון הידידות שוויץ-ישראל, ההסתדרות הציונית העולמית ו-Un Watch.
עו"ד הלל נוויר, שעומד בראש ארגון המעקב אחר פעילות האו"ם, אומר כי לא ייתכן שבזמן שמאות אלפי בני אדם נרצחו בסוריה, המועצה לא דנה בהחלטת גינוי אחת העוסקת במצב בסוריה, אך שבה ומגנה את ישראל אוטומטית על "הפרה שיטתית ונמשכת של זכויות האדם ברמת הגולן הכבושה". החלטת גינוי זו תעלה היום להצבעה עם עוד ארבע הצעות גינוי לישראל על המצב ב"שטחים הפלסטיניים הכבושים", שאינן עוסקות כלל בהפרות זכויות האדם על-ידי הרשות הפלסטינית או חמאס.
מועצת זכויות האדם תחליט על מינוי נציג חדש לבחינת המצב בשטחים לאחר שהנציג הקודם, דיפלומט אינדונזי, החליט לסיים את תפקידו בתום שנתיים בלבד. שני המועמדים לתפוס את מקומו הם המשפטנית הבריטית פני לי והמשפטן הקנדי מייקל לינק.
פני לי הביעה בעבר תמיהה על כך שארה"ב ובריטניה עדיין לא הפציצו את ישראל, והאשימה את ישראל בהיותה "מדינה פושעת", "מבצעת טיהור אתני" ו"מדינת אפרטהייד". לי גם קראה בטוויטר לתמוך בתנועת ה-BDS כי זו "הדרך הטובה ביותר להתנגד לממשלה פושעת".
מייקל לינק ממלא תפקיד בכיר בקבוצות לובי ערביות, המקדמות אירועים של "שבוע האפרטהייד הישראלי" והשתתף בוועידה שקראה לחיסולה של מדינת ישראל.