ענבל אור במו"מ למכירת חברת ההחזקות
יזמית הנדל"ן ממשיכה לנסות ולחלץ את החברה שבבעלותה: ל-ynet נודע כי מתנהל מו"מ עם גורם מוכר בענף הנדל"ן למכירת חלקה של אור בחברת אור סיטי החזקות הבורסאית ששוויו כמה מיליוני שקלים. בתוך כך, הוגשה בקשה נוספת להקפאת הליכים לאור סיטי נדל"ן על ידי 11 נושים
ענבל אור מנהלת מו"מ למכירת חלקה בחברה הבורסאית שבשליטתה, כצעד נוסף לחילוץ חברת אור סיטי נדל"ן מהמשבר אליו נקלעה בעקבות חקירת רשות המסים והתביעות שבאו בעקבותיה - כך נודע היום (ב') ל-ynet. עוד נודע כי המגעים מתקיימים מול גורם מוכר בענף הנדל"ן, בסכום של כמה מיליוני שקלים. גורמים רשמיים בחברה אישרו כי מתקיימות בדיקות מקדמיות עם רוכשים פוטנציאליים מוכרים בענף הנדל"ן, אך סירבו לפרט מידע נוסף לגבי המגעים.
בעקבות המשבר: אור עוזבת את ניהול החברה
בגלל הלחץ? ענבל אור תפטר כשליש מעובדיה
במקביל, הוגשה היום בקשה דחופה למתן צו הקפאת הליכים לבית המשפט המחוזי נגד ענבל אור על ידי 11 נושים. הם דורשים הקפאת הליכים לתקופה של 30 יום ולקבוע שבתקופה זו לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בהליכים משפטיים נגד החברה, כולל הליכי הוצאה לפועל, אלא ברשות בית המשפט.
שופט המחוזי איתן אורנשטיין קבע דיון בבקשה ביום רביעי בבוקר. בין המבקשים אברהם וולך, מגיש בקשת הפירוק הזמני המקורית שנידונה נגד אור, וכן ניצולת השואה, מינה זומר, שהצטרפה לבקשת הפירוק הזמני של וולך – בקשה שנדחתה על ידי בית המשפט. הבקשה לצו הקפאת הליכים הוגשה באמצעות עו"ד אלעד עפארי ממשרד כהן וילצ׳יק, שוקי שועלי ואלון שולמן.
המגעים מתקיימים למכירת חברת אור סיטי החזקות הבורסאית, לשעבר השלד הבורסאי של חברת אינוונטק סנטרל מלונות, אותו רכשה אור בפברואר 2015. בעסקה זו מכרו בעלי השליטה לאור 71.44% מאחזקותיהם במניות החברה תמורת 3 מיליון שקל.
אור סיטי החזקות עוסקת בייזום פרויקטים למגורים בדגש על משפרי דיור ועל משקיעים, וכן בתחום ההתחדשות העירונית ותמ"א 38. לעומתה, אור סיטי נדל"ן הפרטית שבבעלות אור עוסקת בקבוצות רכישה. אור סיטי החזקות בדקה במארס 2015 הסכמים בנוגע לחמישה פרויקטים של תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) ברמת גן. נכון למועד הדו"חות הכספיים בפברואר 2016, נמשכו מגעים לגבי שלושה מתוך חמישה פרויקטים אלה.
בחברה מחזיקה היום אור 68.18%, מהם 47.72% באמצעות חברת מגדלאור ו-20.46%. אורי אקרמן מחזיק ב-5.92% נוספים. החברה בשלמותה נסחרת לפי שווי שוק של 6.9 מיליון שקל, אבל שווי השוק של החלק שבשליטת מגדלאור הוא 3.2 מיליון שקל ושווי השוק של החלק שבשליטת ענבל אור עצמה הוא 1.4 מיליון שקל. המניות (כ-70%) נרכשו על ידי אור מבעלי השליטה הקודמים בחברה: אורי אקרמן, ליאת בידס, כפיר זילברמן, דרור עצמון, ויקטור תשובה, טליה ושמואל ולטר, יצחק ישראל ואפיקא אלפא שותפות מוגבלת, שהפכו לבעלי עניין בחברה מכוח הסכם לפיו מניות החברה שנותרו בידיהם יופקדו בנאמנות ויימכרו רק בהתאם להוראה של נציג המשקיעים, אורי אקרמן.
אתמול הודיעה אור לעובדיה כי מינתה צוות מנהל חדש, שיעזור לה לנהל את החברה "ולעמוד באתגר המורכב שעמו אני מתמודדת באחריות ובמקצועיות תוך ניהול של קבלת החלטות נכונות ושקולות". הצוות המנהל כולל את רו"ח יזהר קנה, דורון אלחנני, שמומחה בהבראת חברות וישמש מנהל ראשי, עו"ד בועז וילנסקי, שותף בפירמת פירט-וילנסקי-מזרחי-כנעני, יועץ התקשורת רונן צור ועו"ד דן נובהרי, שמלווה את החברה מאז תחילתה של פרשת החקירות ברשות המסים.
ענבל אור נחקרה לראשונה ברשות המסים מאז ב-23 בפברואר בחשד לחשבוניות כוזבות והעלמת עסקאות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. בעקבות החקירות הוגשו לבית המשפט המחוזי תשע בקשות לפירוק זמני של החברה על ידי לקוחות, אותן דחה בית המשפט לאחר שהציב לאור דדליין לתשלום של מיליון שקל תוך כ-24 שעות לאחת החברות המעורבות בעסקה שעמדה במרכז אחת הבקשות. בנוסף, בית המשפט המחוזי דן בשבוע שעבר בבקשה להכרזת ענבל אור כפושטת רגל בעקבות טענתו של עופר (רפאל) לוזון כי מכרה לו דירה לאחר שמכרה אותה כבר ל"מלך השוק האפור" שלי נרקיס.