"רצוי לא להבליט שאתה ישראלי בחו"ל"
לאחר הפיגוע הרצחני באיסטנבול, כיצד התיירים מישראל צריכים לנהוג? סגן ראש המוסד לשעבר רם בן ברק אומר לאולפן ynet שלא צריך להתבייש בישראליות, אך גם כדאי להצניעה: "אף פעם לא היה טוב לדבר עברית בחו"ל"
"היעד הוא לא רק אנחנו, אבל אף פעם לא היה טוב לדבר עברית בריש גלי בעולם ורצוי להצניע את הישראליות". כך אמר היום (ב') סגן ראש המוסד לשעבר רם בן ברק, בעקבות הפיגוע הקטלני באיסטנבול שגבה את חייהם של שלושה ישראלים.
בראיןו לאולפן ynet הבהיר בן ברק כי לא צריך להתבייש בישראליות, אך גם לא צריך לצעוק אותה או להבליט אותה. "זה בהחלט יכול להוות את המניע למישהו", אומר בן ברק, וטוען: "אני חושב שמה שקרה בטורקיה היה שהמחבל שמע עברית או זיהה קבוצת ישראלים ואמר אם כבר, אז על הדרך נעשה פיגוע שיפגע גם בישראלים".
בן ברק, ששימש בעבר גם מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין והמשרד לעניינים אסטרטגיים, אומר כי ישראלים מהווים תמיד יעד בחו"ל, אך לדעתו הם לא בראש סדר העדיפויות של המאבק החריף שמתחולל בעולם האיסלאמי.
"המאבק כיום בגדול הוא של השיעים נגד הסונים ושל הסונים המתונים נגד אותן קבוצות קיצוניות, שהצהירו על חליפות איסלאמית כמו דאעש או כאלה שמשויכים לאל-קאעידה", הסביר בן ברק. "הישראלים תמיד יהיו יעד, אבל אני לא חושב שהם מרכז המטרה כרגע".
לשאלה אם אירופה הבינה שהיא נתונה לסכנת הטרור אחרי המתקפה בפריז וכעת עם הפיגוע באיסטנבול אמר בן ברק: "הם התחילו להתעורר. זה קצת אולי מאוחר, אבל לא מאוחר מדי. הם התחילו להבין שיש להם בעיה. כשהם ירצו לטפל בזה כמו שצריך, הם יוכלו לעשות זאת. במידה מסוימת, האירופאים נמצאים במלחמה על הבית שלהם. אם האיסלאם הקיצוני ישיג את המטרות שלו, אז אירופה לא תיראה כמו היום. אני לא חושב שהם מוכנים לזה. הם מתעשתים, אבל קצת לאט".