דווקא עכשיו: טורניר טניס גאה בת"א
בשיאה של תקופה לא פשוטה עבור התיירות בישראל, החליטה קבוצה של 60 טניסאים גאים מהעולם לקיים טורניר - דווקא בארץ: "ישראל תמיד נמצאת בחדשות, אבל אנחנו רוצים לייצר את החוויה שלנו מהמדינה שלכם. טורנירים שכאלה הם חלון פתוח ללמוד. שמענו דברים נפלאים על תל אביב ואנחנו מחכים לעבור את החוויה הזו"
תקופה לא פשוטה עוברת על התיירות הנכנסת לישראל, ודווקא עכשיו יש מי שלא מפחדים להגיע לביקור אצלנו. מדובר בטורניר טניס לקהילה הגאה, שיתקיים בין 30.3 ל-2.4 ויזמן למרכז הלאומי לטניס תל אביב כ-60 שחקני טניס, מרביתם מאירופה.
בראיון ל-ynet אומר לואיס פרז, נשיא Madpoint - החברה המארגנת את הטורניר בשיתוף GLTA העולמית, כי יצר ההרפתקנות והעניין הרב בישראל הביאו אותם להחלטה להגיע לארץ. "הכל התחיל מיוזמה של שחר לוי וארי ברויד, חברי קבוצת הטניס הגאה של מדריד, שחשבו שיהיה נהדר להתארח בישראל, לשחק שם ולקיים טורניר מיוחד לקהילה הגאה", הוא אומר. "בנוסף חשבנו שיהיה נפלא גם לבקר בישראל ובעיקר בתל אביב ולחוות את המקום".
יש מי שיגידו שאתם מטורפים.
"מה שמביא אותנו לישראל בגדול זה שילוב של הרפתקנות ואולי קצת אשליה. הרעיון של קיום טורניר טניס ראשון מסוגו לקהילה הגאה במזרח התיכון נשמע כמו רעיון מטורף אולי, אבל באותה נשימה היה לנו ברור שזה אחד מהאתגרים הגדולים שניצבו בפנינו ואנחנו מאושרים שהעניין יוצא לפועל. החלטנו לקחת את האתגר בשתי ידיים, ולכתוב את הפרק הראשון במה שנראה לנו כמו סיפור שיכול להיות מסורת מתמשכת, ואנחנו כבר מצפים לקראת ההמשכיות בשנה הבאה".
למה יש בכלל צורך בטורניר טניס מיוחד לקהילה הגאה?
"בוא נבהיר את העניין. טורניר 'רק לקהילה' הוא הדבר האחרון שאנחנו מחפשים. מדובר באירוע שמנוהל על ידי אנשי הקהילה אך מכוון לכולם, לא רק בשבילנו. בנוסף לא מדובר רק בטורניר, אלא באפשרות לבנות גשרים בין אנשים ממינים שונים, מדינות שונות, אמונות ותרבויות שונות. יש לנו מתחרים מספרד, איטליה, גרמניה, צרפת, בלגיה, רוסיה, ארצות הברית וממקומות אחרים.
"הסיפור הוא לא רק נטייה מינית אלא כבוד לשונה, אלו הן מילות המפתח שמובילות את העבודה שלנו. אנחנו מארגנים את טורניר הטניס הגאה של מדריד כבר 14 שנים, ואנחנו יודעים שיש לנו חוויה נהדרת להציע ומסר חשוב להעביר. ספורט הוא אחד המניעים הגדולים להבנה הדדית, אחד הכלים החזקים למניעת אפליה ויצירת חברויות. קח לדוגמה את מארגני הטורניר. אחד ממאוריציוס, אחר ממדריד והשלישי מישראל. תאמין לי, כולם מתקבלים אצלנו בברכה".
למה אתם מצפים בביקור שלכם, מעבר למשחקי הטניס?
"ישראל עבורנו היא חוויה שתהיה באמת הרבה יותר מטניס וגם הפן החברתי חשוב לנו מאוד. תהיה לנו קבלת פנים בנוכחות ראש העיר תל אביב, שם גם המתחרים יוכלו להכיר אחד את השני. יהיו לנו גם אירועים חברתיים נוספים וכמובן שהמפגש עם השחקנים הישראלים הוא משהו שאנחנו מצפים לו מאוד".
אחת הערים החברותיות בעולם
עבור פרז כמו גם עבור רבים מהמשתתפים, תהיה זו הפעם הראשונה בישראל. "כולנו יודעים שתל אביב היא אחת מהערים הגיי-פרנדליות בעולם, ואנחנו מצפים ליהנות ממנה", הוא אומר. "חשוב לנו להודות בהזדמנות זו גם לעירייה ולשגרירות ישראל בספרד, כמו גם למשרד החוץ והתיירות על תמיכתם בפרויקט ולרשת מלונות ארקדיה המארחת אותנו. אנו מאמינים בשיתוף הפעולה הזה מהרגע הראשון ומקווים לעמוד בציפיות".
יש משתתפים שהביעו חשש להגיע לישראל?
"הביטחון הוא אכן משהו שמרחף באוויר והחששות קיימים, אבל אנחנו לוקחים את העניין למקום המאתגר ומסבירים שתל אביב היא לא רק עיר בטוחה, אלא גם חברותית ופתוחה. חלק מהאנשים שאלו גם למה לקיים טורניר בישראל במצב הפוליטי הנוכחי במדינה, אבל כמו שאמרתי - תרבות וספורט הם אמצעים לבניית גשרים בין אנשים. אני בטוח שנתגבר על החששות ועומדים מאחורי הרעיון לשחק בתל אביב.
"בסופו של דבר אני בטוח שהשחקנים יחזרו הביתה אחרי טורניר מוצלח ויפיצו את המסר בעולם. התקווה שלי היא שעד השנה הבאה גם מספר המשתתפים יוכפל".
מה מרגש אותך יותר מכל לקראת הביקור בארץ?
"אנחנו אנשים שאוהבים אנשים אז אנחנו נרגשים מלהכיר חברים חדשים ותרבות חדשה - וגם לשחק בתנאים שונים ממה שאנחנו רגילים. ישראל תמיד נמצאת בחדשות, אבל אנחנו רוצים לייצר את החוויה שלנו מהמדינה שלכם. טורנירים שכאלה הם חלון פתוח ללמוד ליהנות. שמענו דברים נפלאים על העיר ואנחנו מחכים לעבור את החוויה הישראלית בעצמנו".