שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

סכום שיא במכרז רשות השידור בקריה

במכרז להקמת 324 דירות במתחם שרונה בת"א זכתה חברת מינהל מגורים, שתשלם לרשות מקרקעי ישראל את הסכום הגבוה ביותר עבור קרקע מדינה - 1.06 מיליארד שקל. מדובר באחד המגרשים היקרים בדרום הקריה

על חורבות רשות השידור תוקם השכונה היקרה בישראל: רשות מקרקעי ישראל הודיעה היום (ב') כי השלימה את מכרז רשות השידור במתחם שרונה בקריה בתל-אביב. זאת לאחר שכפי שנודע ל-ynet, נדחה המכרז בשבועיים. הזוכה במכרז היא חברת מינהל מגורים ישראל בהובלת מוטי פלד, המנהלת קבוצות רכישה. החברה תשלם עבור המגרש כ-1.06 מיליארד שקל - המחיר הגבוה ביותר עבור קרקע מדינה. המחיר משקף עלות קרקע ליחידת דיור של יותר מ-3 מיליון שקל.

 

נדחה מכרז מתחם רשות השידור בשרונה

עוד מגדלים בשרונה: החל מ-2.5 מיליון לדירה

עסקת ענק: 821 מיליון ש' במכרז דרום הקריה

 

מדובר באחד המגרשים האחרונים והיקרים בדרום הקריה, על חורבות מתחם רשות השידור, בשטח של כ-9 דונם שניתן לבנות עליו 324 יחידות דיור; לצד שטחי משרדים בהיקף של 8,010 מ"ר ושטחי מסחר בהיקף של 2,300 מ"ר. כמו כן, ייבנו 1,200 מ"ר נוספים עבור שטחי ציבור על ידי היזם. בנוסף, היזם ישפץ 3 מבנים טמפלריים היסטוריים לשימור המצויים במתחם ומיועדים לשטחי מסחר. את הפרויקט מתכננת חברת האדריכלים סי טי בי בראשות ערן לשם וערן שקד.

הדמיית הפרויקט (צילום: סי טי בי אדריכלים ) (צילום: סי טי בי אדריכלים )
הדמיית הפרויקט(צילום: סי טי בי אדריכלים )

המכרז נוהל לראשונה בהליך מקוון, שבו גברה מינהל מגורים על חברת גינדי החזקות. בשלב הראשון של המכרז הוגשו 5 הצעות: חברת מינהל מגורים; קבוצת רכישה משותפת לקבוצת חג'ג', חברת אקרו נדל"ן וחברת קנדה ישראל; חברת אפריקה ישראל; קבוצת רכישה מטעם חברת אילה אגמ בהובלת ג'קי סוויסה; וכן חברת גינדי החזקות.

 

המכרז נוהל בידי ועדת מכרזים בה היו שותפים עדיאל שמרון, מ"מ מנהל רשות מקרקעי ישראל; היועץ המשפטי לרשות, עו"ד יעקב קוינט; והחשבת חני גד. לדברי שמרון, "שיטת המכרז נועדה לכך שהמדינה תקבל את מחיר השוק הראוי עבור קרקע ייחודית ויקרה זו, מתוך מטרה לממן פרויקטים של בנייה לזוגות צעירים במסלול מחיר למשתכן, תוך דגש על בנייה בפריפריה".

 

נזכיר כי באחרונה הושלם מכרז נוסף באזור - מתחם כנרית דרום הקריה - שבו זכו החברות קנדה ישראל ואקרו נדל"ן. השתיים, שחברו לשותפות הנקראת אקרו לב העיר צ.א.ר, ישלמו לרשות מקרקעי ישראל כ-821 מיליון שקל. המתחם ממוקם בבפינת רחוב קפלן ולאונרדו דה וינצ'י. מדובר בקרקע ששימשה בעבר כשטח צבאי של בסיס הקריה ומשמשת כיום כמגרש חניה אזרחי.

 

 (צילום: סי טי בי אדריכלים ) (צילום: סי טי בי אדריכלים )
(צילום: סי טי בי אדריכלים )

 (צילום: סי טי בי אדריכלים ) (צילום: סי טי בי אדריכלים )
(צילום: סי טי בי אדריכלים )

למכרז ההוא ניגשו 3 מציעים נוספים: קבוצת רכישה של חברת מינהל מגורים, שהגישה את ההצעה השנייה בסכום של 801 מיליון שקל; חברת גינדי החזקות שהציעה 750 מיליון שקל; וחברת אפריקה ישראל בשותפות חברת דורון אביב שהציעו 680 מיליון שקל.

 

"עושים היסטוריה"? גורמים בשוק הנדל"ן לא מתרגשים

"אני רוצה להודות לבורא עולם שעזר לנו לעשות היסטוריה במדינת ישראל - אנו זוכים להקים פרויקט שהוא אחד היוקרתיים בארץ במיקום הכי טוב במדינה, עם קבוצה מלאה, מגובשת ומאוחדת", אמר פלד בשיחה עם ynet לאחר הזכייה.

 

יצוין כי קבוצת חג'ג' הודיעה בדצמבר 2015 כי עוד בטרם זכתה במכרז, מכרה בקבוצת רכישה שהחלה לגבש 110 דירות על הנייר בשני ימי השיווק הראשונים עבור הקרקע. בקבוצה העריכו אז כי מחירי דירות 3 חדרים בקומות הנמוכות יתחילו ב-2.5 מיליון שקל, והבהירו כי יחזירו את הכספים לרוכשים במידה שלא יזכו במכרז.

 

באותה העת שיווקה גם חברת מינהל מגורים דירות בטרם זכתה במכרז. אולם גורמים בשוק הנדל"ן טוענים כי לאחר הזכייה, תשלם חברת מינהל מגורים עבור כל יחידת דיור למעלה מ-3.5 מיליון שקל עבור רכיב הקרקע. הגורמים מעריכים כי המחיר הריאלי ששיווקה לדירה יעלה משמעותית.

 

"המחיר משקף מעל ל-3.5 מיליון שקל רק על רכיב הקרקע ליחידת דיור ממוצעת - מחיר מופקע, שעל פי אומדני העלויות של הדירות האלו יגיעו למספרים של 5 מיליון שקל ומעלה", אמר ל-ynet גורם בשוק הנדל"ן. "חברי קבוצת הרכישה שזכתה הצטרפו אליה על סמך מחירים נמוכים בהרבה, ולא ברור כיצד יוכלו להתמודד עם רכישת הקרקע ועם נטל המימון שעומד בפניהם, אם בכלל יימצא גורם מממן לעסקה מהסוג הזה".

 

יזם בכיר בשוק הנדל"ן הוסיף כי "מחירי הדירות ששיווקה מינהל מגורים משקפים מחיר קרקע של קרוב ל-700 מיליון שקלים. ממילא ברור שבהצעתה, השתמשה במרבית הכספים שהיו עתידים לשמש לבניית הדירות. בהתאם, מחירי הדירות צפויים לעלות לפחות 50% יותר מהאומדנים שמסרה החברה לרוכשים שלה. מסיבות אלה, אין סיכוי שיימצא לעסקה בנק מממן, והעסקה תחזור לשוק בעוד 6 חודשים בדיוק".

 

על כך אמר פלד בתגובה כי "יש לנו תקציב מאוזן וקבוצת רכישה מלאה שהושלמה, רזרבות והצעות מגבות. מי שניתח את עלות רכיב הקרקע ליחידת דיור, לא התייחס ליחידות המסחר, המשרדים והמחסנים וכן לדירות הפנטהאוז - וכנראה הוא אינו מבין בנושא".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים