מהו סוד ההצלחה? שאלנו את המנהלות המובילות
מה היא הדרך הנכונה להצלחה בקריירה - לעסוק במה שאוהבים, או לבחור דווקא במקצוע המבוקש שיתגמל אותנו בעזרת משכורת שמנה? בין אם אתם סטודנטים או עובדים ותיקים בשוק - סביר שגם אתם, כמונו, לא בטוחים מה התשובה הנכונה. אז פנינו לכמה מהמנהלות המובילות בתעשיית המזון הישראלית ושאלנו לדעתן - וזכינו לתשובה מורכבת
בשיתוף איגוד תעשיות המזון
יום האישה שצוין בשבוע שעבר עורר ויכוח ער בין הסטודנטים ואלו שכבר שכחו את העבודה הראשונה שלהם לאחר הלימודים: האם כדאי ללמוד את מה שאנחנו אוהבים, או להתפכח מראש וללמוד את מה שהשוק באמת מחפש - ויתגמל אותנו על כך? גם אנחנו נותרנו מבולבלים, ופנינו למנהלות המובילות במשק בשביל לשמוע את דעתן.
כתבות נוספות בערוץ טעם ישראלי
"לכל אדם כדאי מאוד ללמוד ולעסוק בתחום המעניין אותו - אך יחד עם זאת, בהמשך הקריירה כדאי שיבחר במסלול שיתאים להתמקצעות הנדרשת בעבודה", מסבירה אורית טוקר, מנהלת תפעול במפעל בן אנד ג'רי'ס. "התחלתי לעבוד בחברה כטכנולוגית מזון בקו הייצור, במקביל התקדמתי לניהול המפעל ולמדתי לתואר שני במנהל עסקים, על מנת להרחיב את הידע הבסיסי בשיווק, כספים וכו'".
"אני סבורה שאדם צריך ללמוד את מה שמעניין ומאתגר אותו", מוסיפה שלי שמיר-קינן, סמנכ"ל שיווק בנביעות. "רק כשהתחביב שלך הופך למקצוע את יכולה באמת להצטיין". עם זאת, היא מדגישה גם את הצד הפרקטי של התפקיד: "חשוב להתחבר להיבטים הטכנולוגיים, הכלכליים והלוגיסטיים", היא אומרת. "חשוב להכיר את תהליכי הייצור, ולא להיבהל מהמגבלות הטכניות. פריצות דרך יכולות להגיע דווקא מהמקום של המגבלה".
הדרך להצלחה: הקשיבו לתחושות הבטן שלכם
לפי דבריהן של המנהלות, נראה כי הדבר הראשון והחשוב ביותר בעבודה הוא דבקות ואהבה למקצוע - לצד הקשבה לזולת. "אני לא מתאהבת ברעיונות של עצמי ואני לא מקדשת את תוצאות המחקרים", מסבירה שמיר-קינן. "עם השנים למדתי שהניסיון ותחושות הבטן שלי עובדים לא פחות טוב".
"תעשיית המזון מחייבת התמדה, עבודה קשה, נחישות וראייה כלל מערכתית בשל העולם המורכב בו היא מתקיימת", מוסיפה אלונה אריאלי-להב, סמנכ"ל תקשורת, דיגיטל וקשרי ממשל בתנובה. "הכוונה היא ליכולת לנהל תהליכים מורכבים בענף שמונע מרגולציה, תחרות מאסיבית ושיח ציבורי צרכני עירני, מאפיינת את המנהלות המובילות את תעשיית המזון, ונשים העובדות בה בכלל".
"'הניצוץ' הוא קודם כל תשוקה לעולמות המזון, לעשייה, להשפעה, להובלת שינוי לפתיחות מחשבתית לעולמות המשתנים ואחר כך זו הרצינות והנחישות", מסבירה אורלי זאבי, ע' מנכ"ל זוגלובק, ומנהלת המחלקה המשפטית וקשרי הקהילה בחברה. "חשוב לעשות קודם כל את מה שאוהבים - כי אז בוודאות תצליחו", היא מוסיפה. "תמיד התמקדו בעיקר ולא בתפל. סוד הקריירה הוא יצירת משמעות בכל תחומי החיים".
"האמינו שאפשר לחלום - וכך תייצרו את המציאות הנכונה לכם", מוסיפה ענת לוי, מנכ"לית יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל. "חשוב לא לשכוח לשאול שאלות מונחות עתיד - שאלות של חזון, ולא רק של מה ואיך". לוי מדגישה גם את החשיבות של חיוביות ושמחה בדרך לניהול נכון.
היזהרו מקיבעון מחשבתי וחוסר שיתוף פעולה
המנהלות מסכימות כולן: המכשול הגדול ביותר של העובדים הישראליים הוא חוסר היכולת לעבוד בשיתוף פעולה ובעבודת צוות. "לפעמים נתקלים בעובדים בעלי חשיבות עצמית מופרזת וחשיבות לסמלי סטטוס המציבים גבולות וחסמים להתפתחות אישית", מסבירה לוי.
טוקר מוסיפה בעיה מוכרת נוספת - "קושי בארגון משימות לפי סדרי עדיפויות". לוי מסכימה איתה: "לפעמים קיימת נטייה לרצות להשיג יעדים ותוצאות בטווח המיידי, ללא הסתכלות על ההשלכות בטווח הבינוני והארוך".
מכשול מוכר נוסף הוא הנטייה להישאר במקום, ולהימנע מחדשנות מחשבתית. "עובדים שנכנסים לארגונים גדולים נוטים עם הזמן להישאב לשגרת העבודה ולנהלי הארגון", מסבירה אריאלי-להב. "בדרך הם שוכחים להביא את ה'עצמי' שלהם. היו נאמנים לעצמכם ואל תחששו להביע את המחשבות והרעיונות שלכם. תשאלו למה הארגון עובד כפי שהוא עובד והאם זה נכון לעבוד ככה, גם אם עובדים כך שנים רבות".