שתף קטע נבחר
 

פותחים שולחן גיאורגי: 4 מתכונים

צ'ירצחילי, צ'רחלי, פטריג'אלי ומוקפילי - נשמע לכם כמו גרוזינית? צודקים. הנה 4 מתכונים לסלטים צבעוניים וטעימים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צ'ירצחילי

המרכיבים: 

2 חצילים חתוכים לרבעים

 

לתערובת:

צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

רבע צרור כרפס

3 כפות חומץ

2 כוסות אגוזי מלך טחונים

כוס רימונים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה: 

  1. מרתיחים מים עם מלח, לאחר הרתיחה מכניסים את החצילים ומבשלים כ-10 דקות. מומלץ להכין את התערובת מס' שעות לפני שמבשלים את החצילים.
  2. קוצצים את כל הירק, מוסיפים את שאר החומרים מערבבים לתערובת אחידה ושמים במקרר לכ-12 שעות
  3. מוציאים את התערובת, מרתיחים מים עם מלח, לאחר הרתיחה מכניסים את החצילים ומבשלים אותם כ- 10 דקות
  4. מעבירים למסננת, ומוסיפים אותם לתערובת מערבבים, הסלט מוכן להגשה לאחר כ-12 שעות.



 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

צ'רחלי

המרכיבים: 

1 ק"ג קוביות 2/2 ס"מ סלק מבושל (לא מקולף)

80 גר' סוכר

25 גר' שום כתוש

30 גר' פטרוזיליה קצוצה

30 גר' כוסברה קצוצה

30 גר' עלי סלרי קצוצים

12 גר' מלח

7 גר' שאטה

25 גר' חומץ 5%

125 גר' אגוזי מלך שבורים גס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב.

 

פטריג'אלי

אופן ההכנה: 

חציל פרוס לרוחב 2 ס"מ מטוגן במחבת עם שמן סויה

 

למילוי:

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

50 גרם כוסברה קצוצה

40 גרם גבעולי סלרי קצוצים

10 גרם בצל ירוק

60 גרם אגוזי מלך טחון דק

20 גרם חומץ 5%

11 גרם מלח

5 גרם שאטה

25 גרם שום כתוש

300 גרם רימונים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערת ערבוב מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
  2. הגשה:  על פרוסת החציל מניחים ככף מילוי.

 

מוקפילי

המרכיבים: 

1 ק"ג שעועית ירוקה חלוטה

1/2 ק"ג בצל סגול פרוס לפרוסות (חצי ירח)

120 גר' כוסברה קצוצה

15 גר' שום כתוש

10 גר' מלח גס

5 גר' שאטה

15 גר' שמן סויה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את השמן, מאדים את הבצל הסגול עד שהופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים. מוסיפים את השעועית הירוקה.
  3. מתבלים במלח ובשאטה. מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, מערבבים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "ראצ'ה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פטריג'אלי
צילום: ירון ברנר
מומלצים