פותחים שולחן גיאורגי: 4 מתכונים
צ'ירצחילי, צ'רחלי, פטריג'אלי ומוקפילי - נשמע לכם כמו גרוזינית? צודקים. הנה 4 מתכונים לסלטים צבעוניים וטעימים
צ'ירצחילי
המרכיבים: 2 חצילים חתוכים לרבעים
לתערובת:
צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
רבע צרור כרפס
3 כפות חומץ
2 כוסות אגוזי מלך טחונים
כוס רימונים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים עם מלח, לאחר הרתיחה מכניסים את החצילים ומבשלים כ-10 דקות. מומלץ להכין את התערובת מס' שעות לפני שמבשלים את החצילים.
- קוצצים את כל הירק, מוסיפים את שאר החומרים מערבבים לתערובת אחידה ושמים במקרר לכ-12 שעות
- מוציאים את התערובת, מרתיחים מים עם מלח, לאחר הרתיחה מכניסים את החצילים ומבשלים אותם כ- 10 דקות
- מעבירים למסננת, ומוסיפים אותם לתערובת מערבבים, הסלט מוכן להגשה לאחר כ-12 שעות.
צ'רחלי
המרכיבים: 1 ק"ג קוביות 2/2 ס"מ סלק מבושל (לא מקולף)
80 גר' סוכר
25 גר' שום כתוש
30 גר' פטרוזיליה קצוצה
30 גר' כוסברה קצוצה
30 גר' עלי סלרי קצוצים
12 גר' מלח
7 גר' שאטה
25 גר' חומץ 5%
125 גר' אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב.
פטריג'אלי
אופן ההכנה:
חציל פרוס לרוחב 2 ס"מ מטוגן במחבת עם שמן סויה
למילוי:
50 גרם פטרוזיליה קצוצה
50 גרם כוסברה קצוצה
40 גרם גבעולי סלרי קצוצים
10 גרם בצל ירוק
60 גרם אגוזי מלך טחון דק
20 גרם חומץ 5%
11 גרם מלח
5 גרם שאטה
25 גרם שום כתוש
300 גרם רימונים
אופן ההכנה:
- בקערת ערבוב מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
- הגשה: על פרוסת החציל מניחים ככף מילוי.
מוקפילי
המרכיבים:
1 ק"ג שעועית ירוקה חלוטה1/2 ק"ג בצל סגול פרוס לפרוסות (חצי ירח)
120 גר' כוסברה קצוצה
15 גר' שום כתוש
10 גר' מלח גס
5 גר' שאטה
15 גר' שמן סויה
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את השמן, מאדים את הבצל הסגול עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את השום, מערבבים. מוסיפים את השעועית הירוקה.
- מתבלים במלח ובשאטה. מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, מערבבים.
המתכונים באדיבות מסעדת "ראצ'ה"