בריסל במצור, בהלה בכל אירופה
הרשויות בבלגיה הנחו את התושבים לא לצאת מהבתים, כל הטיסות בוטלו והתחבורה הציבורית הופסקה. הועלתה הכוננות בנמלי התעופה הגדולים ביבשת. עדות מהפיצוץ במטרו: "ידענו ישר שזו מתקפת טרור"
בהלה בכל אירופה, בעקבות מתקפת הטרור בלב היבשת: "היה כאן כאוס לא נורמלי. זה היה הדבר הכי נורא שיכול לקרות". כך שחזר אזרח בלגי ששהה בטרמינל בנמל התעופה הבינלאומי בבריסל את פיגוע ההתאבדות שאירע שם. בעקבות הפיגוע, הועלתה הכוננות בנמלי התעופה הגדולים ביבשת - בלונדון, אמסטרדם, פריז ופרנקפורט. בריסל הפכה לעיר במצור - הרשויות הנחו את התושבים לא לצאת מהבתים. בלגיה החליטה גם על שליחת 225 חיילים לבירה בריסל. שר הפנים הצרפתי החליט על שליחת 1,600 שוטרים נוספים בגבולות ובכלי תחבורה ציבורית. משטרת בריטניה תגברה כוחות בחבורה הציבורית בשל מתקפת הטרור.
לפחות 13 נרצחו ו-35 נפצעו במתקפת הטרור בנמל התעופה. ישנם דיווחים שלפני הפיצוצים נשמעו צעקות בערבית. "הייתי בדרך לצ'ק-אין ואז שמענו בום, שני פיצוצים", אמר האזרח הבלגי. "לא ראיתי כלום", הוא שחזר. "הכול קרס, התקרה והזכוכיות. אנשים פשוט רצו בבהלה והיו אנשים שכובים על הרצפה והמון פצועים".
זאק הגיע בטיסה מז'נבה 10 דקות לפני הפיצוץ בנמל התעופה. "היה דם בכל מקום, אנשים פצועים ותיקים זרוקים. זה היה כמו זירת מלחמה", אמר התייר ל-BFM הצרפתי.
שעה בלבד לאחר הפיצוצים שהחרידו את נמל התעופה, אירע פיצוץ נוסף - והפעם בתחנת הרכבת התחתית הסמוכה למטה האיחוד האירופי בבריסל. בבלגיה דיווחו כי לפחות 15 נרצחו. עדים שהיו שם סיפרו: "בשנייה שהיה פיצוץ הבנו מיד שמדובר בפעולה טרוריסטית ולא באיזו תקלה".
תושבת בריסל שעובדת בסמוך לתחנת המטרו סיפרה: "היה פיצוץ חזק מתחת למשרד שלי. אני בסדר ואני מקווה שגם כל חבריי לעבודה בסדר.
בעקבות הפיצוצים העלתה בלגיה את רמת הכוננות שלה לדרגה הגבוהה ביותר. נמל התעופה נסגר ואנשים פונו ממנו, כל הטיסות בוטלו, והציבור התבקש שלא להגיע לאזור. פעילות התחבורה הציבורית כולה - כולל אוטובוסים - הופסקה. אזורים שבדרך כלל הם הומי אדם בבירה פונו מאנשים מחשש לפיגועים נוספים.
גם האיחוד האירופי הנחה את עובדיו להישאר בבתים, והרשות הבלגית לניהול אירועי אסון פרסמה הודעה חד-משמעית לתושבי בריסל: "הישארו במקום שבו אתם נמצאים כרגע". בצרפת, בבריטניה ובגרמניה הועלתה הכוננות בנמלי תעופה, והולנד הגבירה את הכוננות בגבולותיה. ראש ממשלת בריטניה מכנס ישיבת חירום של הקבינט.
מתקפת הטרור הובילה לסגירת התנועה האווירית באירופה. בתחילה נטען כי הופסקו כל הטיסות מאירופה לישראל, אך רשות שדות התעופה מסרה כי ייתכנו שיבושים בטיסות לישראל וממנה. ברשות קראו לציבור הנוסעים להתעדכן בזמני ההמראה והנחיתה בחברות התעופה ובאתר האינטרנט של הרשות.
סוכנות הידיעות הבלגית "בלגה" דיווחה כי לפני הפיצוצים בנמל התעופה נשמע ירי ונשמעו צעקות בערבית. לפי חלק מהדיווחים, עמדת צ'ק-אין של חברת התעופה "אמריקן איירליינס" הייתה היעד לפיצוצים - אך אין לכך אישור רשמי. כלי התקשורת בבלגיה מדווחים שהפיצוצים אירעו באולם הטיסות היוצאות. ישראלי תושב ירושלים נפצע קל מרסיס בפיצוץ.
עורך הדין דוד שפרכר שהה בבניין האיחוד האירופי מול תחנת המטרו שבה אירע הפיצוץ. "הייתי בדרך לשם לאחר הפיצוצים בנמל התעופה. איש הביטחון של האיחוד הודיע לי שעד להודעה חדשה אסור לצאת מהבניין. אנשים מנסים להתקשר ולקבל שיחות, אך קווי הטלפון לא הכי טובים, יש שם בעיות. מטה הלוחמה בטרור מבלגיה ביקש מאנשים לא להשתמש יותר בקווי טלפון אלא להודיע לקרובים באמצעות רשתות חברתיות. אין היסטריה, אבל יש הרבה מאוד מתח. אנשים בכלל לא ציפו לדבר הזה. באיחוד היו שאמרו שמתקפת טרור היא שאלה של זמן. המחבל לא הצליח להיכנס לכאן. יש באמת אבטחה כבדה מאז הפיגועים בצרפת".
מנשה מיכאלי חי בבלגיה כבר יותר משני עשורים, ומתגורר באנטוורפן שנמצאת כ-45 ק"מ מהעיר שבה אירעו הפיצוצים: "ההנחיות כרגע הן שאין מה להיכנס לבריסל, הדרכים סגורות. הרכבת לא מגיעה, תחנות המטרו מפונות שם בגלל הפיצוץ. יש כוננות גבוהה מאוד כרגע. מנסים להשליט סדר במה שקורה. הפיגוע בצרפת העלה את רמת הכוננות וראינו חיילים אחרי שנים שלא ראינו מסתובבים כאן, אבל הרמה הזו ירדה אחרי שחלף הזמן לאחר הפיגוע ושוב עלתה לאחרונה לרמת כוננות 4 עוד לפני הפיגועים היום".
מיכאלי סיפר כי כל המוסדות היהודיים במקום מאובטחים והמשטרה נמצאת צמוד אליהם זה תקופה. "אנחנו לא מספיק מעודכנים על רמת המבצעים של הכוחות שפועלים נגד הדברים הללו. בארץ אתה יודע שיש היערכויות מודיעיניות גבוהות ופעילות, אך כאן עדיין לא מעדכנים את הציבור בצורה מיידית, לא משדרים את כל המידע בתחנות המקומיות. כנראה לא רוצים להבהיל".