ארוחה ב-8 שקלים: המסעדות ששוברות את מחירי השוק
מתי אכלתם מנה ראשונה ב-15 שקלים, סושי ב-10 שקלים וקינוח ב-20? סקרנו 6 מסעדות בארץ המציעות אוכל במחירים שוברי שוק
יש מי שיגיד שהמהפכה החברתית לא צלחה כאן ויוקר המחיה ממשיך לשבור שיאים, אך כשבוחנים את התחום הקולינארי מגלים כי לצד מסעדות שף, קמות כאן רשתות חדשות של מסעדות low cost שקוראות תיגר על מושגים כמו "פוד קוסט", בהם משתמשים השפים על מנת להסביר כיצד נקבעים מחירי המנות במסעדות.
כך, למשל, מסעדת pasta e via של ג'ורג'יו סופינו מפסטה מיה שנפתחה היום ברחוב אבן גבירול 142 בתל אביב, בה מנות פסטה נמכרות ב-15 ש״ח בלבד. במחיר הזה תקבלו מנת פסטה של 150 גרם ברוטב עגבניות, במידה ותרצו לשנות את הרוטב לאלי אוליו תתבקשו להוסיף 2 ש״ח ועבור רוטב שמנת 4 ש״ח.
ישנה גם אפשרות להוסיף למנה גבינות (טבעונית, מוצרלה, כחולה או פטה) וירקות כמו פטריות, כרשה, זוקיני ובטטה, כרובית, בצל או חצילים - עבורם תצטרכו להיפרד מ-3 עד 9 שקלים נוספים.
במילים אחרות, מנת פסטה חלבית, כשרה (כשרות חברתית) ומזינה עם כל מה שאוהבים תעלה כאן בסביבות 20 שקלים וזה בלב לבה של תל אביב, הנחשבת לעיר עם יוקר המחייה הגבוה ביותר בארץ.
כל הפסטות שנמכרות ב-pasta e via הן פסטות טריות וטבעוניות ובהמשך מבטיחים להכניס לתפריט גם פסטות ללא גלוטן, פסטות מקמח מלא וגם ניוקי ורביולי.
מלבד הפסטה, המקום מציע גם כוס יין ב-15 ש׳ל, בירות מהחבית ב-10 ש״ח, מרק היום ב-15 ש״ח, סלט קטן ב-5 ש״ח, אספרסו ב-5 ש״ח וקינוחים. אם תשאלו כיצד מתכוונים כאן להרוויח, התשובה נמצאת במפעל לייצור פסטות שבבעלותו של ג׳ורג׳יו.
הפרויקט הפחמימתי השאפתני הזה, כאמור, אינו לבד, אלא חלק מאג׳נדה קולינארית חדשה שאולי לא רק תחסוך את כספנו אלא גם תשנה את הרגלי האכילה שלנו באמצעות הקטנה משמעותית של המנות.
לרגל פתיחת המסעדה החדשה הכירו את הרשתות החדשות שצמחו כאן בשנה האחרונה וששוברות את השוק הקולינארי ומחנכות את הזללן הישראלי ש״אפשר גם פחות״.
המסעדה
הסניף הראשון של ״המסעדה״ נפתח לפני כחצי שנה בראשון לציון והציע קונספט חדשני - מחיר זהה של 30 ש״ח לכל המנות העיקריות. בימים אלו, לאחר פעילות של חצי שנה, נפתח הסניף השני של ״המסעדה״, הפעם בלב אזור הבילויים של תל אביב.
מלבד המנות העיקריות, תפריט המסעדה מציע גם מנות ראשונות ב-15 ש״ח, קינוחים ב-20 ש״ח ותפריט אלכוהול מוזל עם צ'ייסרים ובירות ב-10 ש״ח.
שאלנו את הבעלים של המסעדה אמיר בן שטרית מהו הסוד שלו וכיצד בכוונתו להגיע לרווחים במיקום היקר כמו תל אביב. לדבריו אין סודות, רק אוכל טעים שגורם לאנשים לרצות לחזור והימנעות מהשקעה בפרסום יקר.
כשרות: אין
איפה: הארבעה 18, תל אביב. סחרוב 22, ראשון לציון, 03-9044004
קינובו
קינובו היא מסעדת גריל אסייתית שפועלת באשדוד קצת יותר מחצי שנה ומציעה מנות אסייתיות ב- 10 ש״ח. לפני כשבוע נפתח סניף נוסף של קינובו בקניון רחובות וכעת עמלים ברשת על פתיחת הסניף השלישי בנס ציונה.
לדברי איתי יונס מבעלי הרשת, באפשרותו להציע את המחיר הנמוך הודות להקטנת המנות ב-25% דבר המאפשר הוזלה של 60%.
כשרות: אין
איפה: קניון BIG פאשן החדש, אשדוד, 08-9400700, קניון רחובות
"8"
רשת חדשה של כריכי בשר שהחלה את דרכה בחיפה לפני מספר חודשים. בתפריט של 8 מגוון כריכים עם אסאדו, אנטריקוט, אווז, פרגית, שניצל, המבורגר, מרגז או חביתת ירק, כולם במחיר 8 שקלים.
בימים אלו הרשת מתרחבת ופותחת סניפים נוספים בבאר שבע ועפולה ומוסיפה לתפריט מנות במחיר 4 שקלים כמו קפה, סיידר חם, גלידות ושתיה מוגזת בטעמים.
כשרות: יש
איפה: קק"ל 32, באר שבע. הנשיא 2, חדרה. מנחם אוסישקין 15, עפולה. סניף אוניברסיטת חיפה. סניף הטכניון
פיצהfix
רשת פיצריות שמציעה מגש פיצה ב-15 שקל. גודל המגש מוקטן אומנם ויש בו 6 משולשים בלבד, מה שהופך אותו למתאים ל-2 סועדים עם רעב בינוני, ועל כך תוספת תתבקשו להוסיף 7 שקלים נוספים, אך מדובר על להיט ענק הודות לשימוש בגבינה צהובה אמיתית ורוטב עגבניות תוצרת עצמית.
כשרות: יש
איפה: ויצמן 160, כפר סבא, 09-861-0080, ויצמן 43, כפר סבא. חנקין 8, הוד השרון, 09-880-0681, בן גוריון 25, הרצליה, 09-7669922
יאמ-ים
זהו מזנון פירות ים חדש שמחבר בין קונספט הלואו קוסט לבין מוצר הגלם שנחשב עד היום לאחד היקרים - פירות ים. כאן תוכלו לקבל ארוחה גדושה של פירות ים שונים עם תוספת לבחירה כמו צ'יפס/ אורז/ סלט טרי, במחיר של 45 שקלים בלבד. בצהרי היום מחלקים לימונדה חופשית.
מסיבת ערק מקפיצה תתקיים ביום ו', 8.4.16 החל מהשעה: 12:00, היא הזדמנות טובה להכיר את המקום ולטעום מנות פירות הים שיבושלו בשלושה סוגי ערק.
כשרות: אין
איפה: שד״ל 7, תל אביב, 077-4034027