שתף קטע נבחר
 

בעלי העסקים נגד מסיבת הענק בכיכר המדינה

מחאה נגד "הרייב' של רון חולדאי: כ-130 בעלי עסקים ותושבים בכיכר דורשים מעיריית ת"א לבטל את מסיבת הרחוב הענקית המתוכננת ביום שישי, ומאיימים בתביעה על סך 3 מיליון שקל. "הרכב האוכלוסייה בכיכר המדינה אינו כזה אשר נוטל חלק ואינו קהל היעד של מסיבות 'רייב'"

דיירים ובעלי החנויות בכיכר המדינה דורשים מעיריית תל אביב לבטל את מסיבת הרחוב הענקית לכבוד הפורים המתוכננת ביום שישי. הדיירים ובעלי העסקים טוענים לפגיעה מתמשכת באיכות חייהם ופגיעה בעסקים. במכתב ששלחו, עליו חתום עו"ד גיל צבע, לפנות בעתירה מנהלית לבית המשפט לביטול האירוע. בנוסף, הם מציינים כי במידה והעירייה תקיים בסופו של דבר את האירוע, הם יגישו תביעה על סך של שלושה מיליון שקל בגין הנזקים המתמשכים.

 

אתמול פרסם ראש העירייה, רון חולדאי, סרטון בדמותה של פקחית החניה מירי פסקל והזמין את הציבור להשתתף ב"רייב" הפורים. אגב, בסרטון "מוחה" חולדאי על ההחלטה לקיים את המסיבה בבית אריאלה ואומר: "את החתונה שלכם תעשו בבית אריאלה, אני רוצה מסיבה גזעית שכל העיר תרעד".

 

צפו בחגיגות בכיכר בשנה שעברה:

 

קצת לאחר פרסום הסרטון הדיירים ובעלי החנויות בכיכר פנו אל עיריית תל אביב בדרישה לבטל את המסיבה המתוכננת. בדרישתם כתבו השכנים: "הרכב האוכלוסייה בכיכר המדינה אינו כזה אשר נוטל חלק ואינו קהל היעד של מסיבות 'רייב'". לטענתם, "תושבי הכיכר ברובם הינם אנשים מבוגרים ובעלי משפחות, אשר היו חפצים בפעילויות תרבות אחרות בכיכר ובוודאי לא מסיבות רועשות שמקומן הטבעי הוא פארק הירקון ולא במרכז מגורים של אוכלוסייה בוגרת".

 

עוד נכתב: "הקהל אשר פוקד את המסיבות מלכלך את הכיכר וסביבתה, מחריב את הצמחייה ומשאיר את הכיכר ואת הרחובות הסובבים אותה מזוהמים. בני הנוער ויתר הקהל המגיע למסיבות אלו נוהגים לשתות ולהשתכר בסביבת הכיכר".

 

בעלי העסקים יסגרו את החנויות

בנוסף לדיירי הרחוב, שותפים לפניה כאמור גם כ-130 בעלי העסקים במקום, המתכוונים השנה לא לפתוח את עסקיהם. זאת, לאחר שלטענתם באירוע אשר נערך בשנה שעברה גרמו המבלים נזק למקום.

 

סילביה שוורצמן, בעלת חנות Dior בכיכר המדינה סיפרה ל-ynet: "עיריית תל אביב מזניחה במשך שנים ארוכות את הדיירים ובעלי העסקים בכיכר המדינה. מעבר להתעלמות מהמצוקות הפיזיות של הרחוב, פועלים בעירייה לקיים במקום אירועים שאין זה מקומם, בין אם מדובר במסיבות פורים המוניות אשר אינן מתאימות לאופי המקום, ובין אם באירועים אחרים כדוגמת מדורות ל"ג בעומר שפוגעות בעסקים.

 

"לצערי, השנה אני ושאר בעלי העסקים לא נפתח את החנויות ביום שישי, שעבורנו נחשב ליום הפעילות המרכזי במהלך השבוע, ובכוונתנו לדרוש מעיריית תל אביב פיצוי הולם על הנזקים הכבדים שנגרמים לנו".

 

מסיבת הפורים היא אירוע שמושך אליו למעלה מ-100 אלף חוגגים. ההשקעה באירוע נאמדת במאות אלפי שקלים כאשר חלק מהכסף מגיע מהעירייה וחלק מהחסויות.

 

תגובת עיריית תל אביב-יפו: "העירייה מודעת לחוסר הנוחות הזמנית, אשר עלולה להיגרם לתושבים עקב קיום אירועי חוצות, ועל כן דואגת כי האירועים יהיו פזורים על פני אזורים שונים בעיר. אירועים מסוג זה, מעודדים את העסקים ומחזקים את כח הקנייה של המבקרים המגיעים מהעיר ומחוצה לה. בכדי להפחית את עוצמת המטרדים לכל אזור במהלך האירוע, יוצבו סדרנים שיפקחו על חדרי המדרגות, הכניסות לבניינים (קדמיות ואחוריות) ותהיה גם פקחית. כמו כן, העירייה תדאג לניקיון המתחם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן ארד
כיכר המדינה
צילום: אילן ארד
מומלצים