שתף קטע נבחר

 

לקפוץ בכיף מקומה 5. צפו בעזה שלא הכרתם

קוראים לה הכלא הכי גדול בעולם, אבל בין שלטון חמאס, ההריסות והאבטלה, יש לרצועת עזה גם פנים אחרות. למשל אימוני הכושר ברחובות, הספורט האתגרי בבניינים שהוחרבו והפתרונות המקוריים למחסור בחשמל ודלק. פינה מיוחדת מאולפן ynet

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יש בה חופים והרבה שמש, מרבית תושביה הם צעירים וכמעט כולם בה גרים בסביבה עירונית. אבל למרות כל זאת היא סובלת מכלכלה מקרטעת, עוני, שיעור אבטלה בלתי נתפס ותושביה מכנים אותה הכלא הגדול בעולם. אבל חלקם מתעקשים, למרות הכול, להפיק ממנה את המיטב – גם אם האמצעים דלים. הנה כמה זוויות שלא הכרתם על רצועת עזה :

 

  • רצועת עזה מתפרסת על פני 365 קמ"ר. אורכה 40 קילומטר ורוחבה נע בין 6 ל-13 קילומטרים. בתוך השטח הזה חיים כמעט שני מיליון בני אדם.

 

  • האוכלוסייה בעזה צעירה מאוד. 62% מהתושבים בה מתחת לגיל 24.

 

  • אחוזי האבטלה ברצועה עומדים כיום על 43%. גם אלה שעובדים אינם בהכרח בני מזל משום שהשכר הממוצע בסקטור הפרטי עומד ברצועה על 740 שקל בלבד. העובדים בסקטור הציבורי יכולים להגיע לשכר כפול מזה - בין 1,000 ל-1,500 שקל.

 

  • המצוקה המדינית-הביטחונית-כלכלית הובילה לכך בשנה האחרונה לעלייה דרמטית במספר ניסיונות ההתאבדות ברצועה.

אימוני כושר ואקסטרים בהריסות ()
אימוני כושר ואקסטרים בהריסות


  • הנה דוגמה למצב מדכא: בית ממוצע ברצועת עזה מקבל ביממה בין שש לשמונה שעות חשמל בלבד. החשמל יכול להגיע בבוקר, בצהריים או בלילה. התושבים נאלצים לאלתר פתרונות שיאפשרו להם להמשיך בשגרה מסוימת, כמו שימוש במכשירים מיוחדים שמאפשרים להמשיך ולהפעיל מוצר חשמלי אחד בלבד כמו טלוויזיה, או שימוש בגנראטורים שצורכים דלק, שגם הוא מהווה בעיה בפני עצמה שצפה מעת לעת.

 

  • למחסור בדלק יש הרבה סיבות בירוקרטיות ופוליטיות המושפעות מחמאס, הרשות הפלסטינית, מצרים ולישראל, אבל את האזרח העזתי הממוצע זה לא מעניין. מה שהוא רוצה זה דלק. וכשאין דלק – יש מיזמים פרטיים. למשל מונזר אל קסאס, נהג מונית מעזה, שהמציא את המכונית החשמלית הראשונה ברצועה. הסוללה שלה נטענת והוא יכול לנסוע באמצעותה למקומות שונים, אולם החיסרון במהירות נמוכה מאוד.

 

  • ברצועת עזה יש מחסור בחדרי כושר, בוודאי על רקע הביקוש הגדול של המתאמנים. בשל כך משתמשים העזתים בשיטה שבעולם שנקראת "סטריט וורקאאוט" – אימוני רחוב: אנשים שמשתמשים בעמודים, ספסלים, גדרות וכדומה לאימון גופני. בעזה לקחו את הרעיון צעד אחד קדימה: שימוש במבנים שנהרסו במבצע צוק איתן. הם קוראים לזה סטריט וורק אייר. בין ההריסות הם תולים חבלים וגומיות ומתאמנים באמצעותם.

 

  • עוד סוג של ספורט שהפך פופולארי מאוד בעזה, הוא הפארקור – שימוש בגוף לצורך מעבר בין מבנים ומעל מכשולים. ברצועת עזה יש המון מקומות שאפשר לעשות בהם פארקור, וגם כאן משתמשים במבנים שנהרסו בסבבי הלחימה הרבים שהיו ברצועה, כמו שדה התעופה ההרוס בדהניה.

 

  • נאג'י טולבה, צעיר תושב הרצועה, גילה שהוא פנומן בכל מה שקשור לביליארד. הכול החל במקרה כשראה עם חבריו שולחן באחד מבתי הקפה בעזה. הוא נכנס עמוק למשחק והפך להטוטן מרשים שזכה פעמים רבות ברצף בתחרויות שמאורגנות ברצועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנצלים את ההריסות. אימון בעזה פוסט צוק איתן
מומלצים