שתף קטע נבחר
 

דג מרוקאי תוצרת אשדוד

עלה לו המרוקו: ארז קומרובסקי מבקר את מלך הדגים, יחי זינו, במסעדת פסקדו וחוזר עם מתכונים מרוקאים אסלים - מתכון לביצי דגים, מתכון לדג מרוקאי ומתכון לראש של דג

צלם : רועי עידן

צלם : רועי עידן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביצי דגים (או דג שלם) בסגנון מרוקאי

מצרכים (ל-3 מנות):

300 גר' ביצי בס נקבה, שטופים במי קרח (או דג שלם במשקל 300-400 גר')

1 ראש שום מופרד, ומקולף

גמבה, חתוכה גס

200 גר' עגבניות שרי

צרור עלי כוסברה, מופרדים וקצוצים

1 פלפל צ׳ילי אדום טרי (אפשר גם עשרה, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

מעט שמן פפריקה (ראו מתכון)

1 כוס מים

 (צילום:יח"צ) (צילום:יח
(צילום:יח"צ)

 (צילום:יח"צ) (צילום:יח
(צילום:יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המצרכים, מלבד הביצים המים וחצי צרור כוסברה.
  2. מטגנים מעט עם שמן פפריקה עד שהכל חם ומוציא ריח של יום שישי.
  3. מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה לעשר דקות (בונים ציר מרוקאי).
  4. ממליחים את הביצים במלח שולחן (בלי פחד) מכל הצדדים, ומוסיפים לסיר. מכסים בעוד שמן פפריקה מרוקאי, ומבשלים 15 דקות נוספות על להבה נמוכה.
  5. מפזרים את שאר הכוסברה הטרייה, מגישים לצד חלה.


שף ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)

ראש של דג בציר מרוקאי

המצרכים:

1 ראש של לוקוס (עדיף אדום, שמן מאוד), חתוף גס

3 עגבניות

צרור עלי כוסברה, מופרדים

1 פלפל צ׳ילי טרי

2 גמבה אדומה, חתוכות גס

מעט שמן מרוקאי

חופן פלפל אדום יבש לא חריף, שטוף מאבק

1 ראש שום, מופרד ומקולף

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל המצרכים בסיר, פרט לראשים.
  2. חורכים בשמן מרוקאי.
  3. מוסיפים את הראשים, מכסים במים ועוד קצת שמן ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה וחצי.

 

שמן מרוקאי

המצרכים:

2 ליטר שמן קנולה

1 מקל קינמון

2 כפות פלפל שאטה, גרוס חריף

2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

5 פלפלים יבשים מתוקים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים כ-40 דקות על הלהבה הכי קטנה שיש. יש לשים לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה כי הפפריקה נשרפת מהר.
  2. מסירים מהכיריים וטוחנים במוט טחינה.
  3. מסננים דרך בד סינון, ושומרים בצנצנת (בתום שלושה ימים השמן טעים יותר).
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז קומרובסקי עף על דגים מרוקאים באשדוד
צילום: אביהו שפירא
מומלצים