דג מרוקאי תוצרת אשדוד
עלה לו המרוקו: ארז קומרובסקי מבקר את מלך הדגים, יחי זינו, במסעדת פסקדו וחוזר עם מתכונים מרוקאים אסלים - מתכון לביצי דגים, מתכון לדג מרוקאי ומתכון לראש של דג
צלם : רועי עידן
ביצי דגים (או דג שלם) בסגנון מרוקאי
מצרכים (ל-3 מנות):
300 גר' ביצי בס נקבה, שטופים במי קרח (או דג שלם במשקל 300-400 גר')
1 ראש שום מופרד, ומקולף
גמבה, חתוכה גס
200 גר' עגבניות שרי
צרור עלי כוסברה, מופרדים וקצוצים
1 פלפל צ׳ילי אדום טרי (אפשר גם עשרה, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
מעט שמן פפריקה (ראו מתכון)
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המצרכים, מלבד הביצים המים וחצי צרור כוסברה.
- מטגנים מעט עם שמן פפריקה עד שהכל חם ומוציא ריח של יום שישי.
- מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה לעשר דקות (בונים ציר מרוקאי).
- ממליחים את הביצים במלח שולחן (בלי פחד) מכל הצדדים, ומוסיפים לסיר. מכסים בעוד שמן פפריקה מרוקאי, ומבשלים 15 דקות נוספות על להבה נמוכה.
- מפזרים את שאר הכוסברה הטרייה, מגישים לצד חלה.
ראש של דג בציר מרוקאי
המצרכים:
1 ראש של לוקוס (עדיף אדום, שמן מאוד), חתוף גס
3 עגבניות
צרור עלי כוסברה, מופרדים
1 פלפל צ׳ילי טרי
2 גמבה אדומה, חתוכות גס
מעט שמן מרוקאי
חופן פלפל אדום יבש לא חריף, שטוף מאבק
1 ראש שום, מופרד ומקולף
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המצרכים בסיר, פרט לראשים.
- חורכים בשמן מרוקאי.
- מוסיפים את הראשים, מכסים במים ועוד קצת שמן ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה וחצי.
שמן מרוקאי
המצרכים:
2 ליטר שמן קנולה
1 מקל קינמון
2 כפות פלפל שאטה, גרוס חריף
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
5 פלפלים יבשים מתוקים
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים כ-40 דקות על הלהבה הכי קטנה שיש. יש לשים לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה כי הפפריקה נשרפת מהר.
- מסירים מהכיריים וטוחנים במוט טחינה.
- מסננים דרך בד סינון, ושומרים בצנצנת (בתום שלושה ימים השמן טעים יותר).
ארז קומרובסקי עף על דגים מרוקאים באשדוד
צילום: אביהו שפירא
מומלצים