כשארכי-טרוריסט מדבר על אימא
לכבוד יום האם בעולם הערבי, מזכ"ל חיזבאללה נסראללה בירך את האמהות בכלל - ואת אמו בפרט - והתקשה להסתיר את התרגשותו. במצרים עשו כבוד לאישה שאימצה 34 בנות, וגם אסד התפנה לרגע מהמלחמה. "יא אללה" בסימן יום האם בעולם הערבי
כמדי שנה מציינים בעולם הערבי את יום האם ב-21 במרס. מי שמקבל את הקרדיט על הרעיון בעולם הערבי הוא העיתונאי ומייסד העיתון המצרי "אחבאר אל-יום", עלי אמין, שכבר אינו בין החיים. במאמר שכתב ב-6 בדצמבר 1955 הוא תהה: "מדוע שלא נסכים על אחד מימי השנה שנקרא לו יום האם ונהפוך אותו לחג לאומי בארץ שלנו ובארצות המזרח".
לאחר מכן הועלתה ההצעה מצד הקוראים, ולאחר מכן מצדו של העיתונאי, לבחור ב-21 במרס שכן מדובר ביום שבו מתחיל האביב ובו הפרחים מתחילים לפרוח וגם הלבבות. ב-21 במרס 1956 כבר ציינו את יום האם במצרים ומשם הכול היסטוריה. מאורע שמעבר לכבוד שניתן לאם, מחולקות בו גם מתנות לאם מקרובי משפחתה ומהסובבים. ברשתות החברתיות בעולם הערבי גם כן עסקו בהרחבה ביום החגיגי.
בין אם הסיפור מדויק או לא, גם השנה התפנו במדינות ערב מהטלטלות, המשברים והמלחמות הבלתי נגמרות כדי להגיד תודה לאם שאינה רווה נחת לנוכח ההתפתחויות באזור. במצרים, שם מציינים את היום בחגיגיות יתרה, הזמין הנשיא, עבד אל-פתאח א-סיסי, אמהות למופת וחילק להן תעודות הוקרה. מעמד שזכה לסיקור נרחב בתקשורת המצרית.
אחד מהסיפורים הבולטים שעלה לכותרות היה של החאג'ה פתחיה מחמוד, אישה מבוגרת, שבמשך עשרות שנים לא הצליחה להביא ילדים לעולם, אך לא ויתרה על האמהות והחליטה לאמץ יחד עם בעלה באישור הרשויות לא פחות מ-34 בנות שגרות תחת קורת גג אחת.
מי שעוד מצא זמן על שלל בעיותיו להתייחס ליום האם הוא לא אחר מאשר מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה. טרם איומיו הרבים על ישראל בראיון השבוע לרשת "אל-מיאדין" הוא החליט לברך את האמהות ואת אמו שלו בפרט בשידור חי בערוץ הטלוויזיה הלבנוני. "לפני שנדבר על ישראל, אני רוצה לפנות לאמהות", אמר נסראללה למראיינו ומקורבו, רסאן בן ג'דו, ששאל אותו אם צפויה מלחמה עם ישראל בקרוב.
בדומה לנסראללה גם אישים אחרים מוכרים באזור ניצלו את יום האם. בן בריתו, נשיא סוריה בשאר אל-אסד, והגברת הראשונה אסמה אל-אסד, עשו להם יחסי ציבור כשנפגשו עם אמהות של פצועים והרוגים במלחמה בסוריה. אקט שזכה לביקורת מצד גורמי אופוזיציה שלגלגו על כך שהגברת הראשונה דיברה עם האמהות ובניהן על הקשיים הכלכליים במדינה בעוד שהיא לובשת מחלצות.
גם שליט דובאי וראש ממשלת איחוד האמירויות, מוחמד בן ראשד אל-מכתום, הפעיל מאוד ברשתות החברתיות, ניצל את היום כדי לברך את אמו ואת האמהות במדינה. וגם יורש העצר הירדני, חוסיין בן עבדאללה השני, ניצל את המאורע כדי לברך את אמו המלכה ראניה, שמצדה בירכה את אמה לרגל המאורע שחרף חגיגיותו לא מבשר על עתיד טוב יותר עבור האמהות במדינות האזור.