שתף קטע נבחר

 

עימות בפריז: מוחרמים מהשומרון מול פעילי ה-BDS

בעלי מפעלים מהשומרון הגיעו למעוז של ה-BDS בצרפת. זה לא נגמר טוב. צפו. הכתבה המלאה ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות"

 

 

אנשי יהודה ושומרון בפריז

אנשי יהודה ושומרון בפריז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מוחרמים מול מחרימים: ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, ואנשי עסקים ישראלים שפועלים ביהודה ושומרון, הגיעו השבוע לפריז כדי לפגוש צרפתים שפועלים להחרמת תוצרת ישראל במסגרת ה-BDS. התוצאה: עימות שכמעט הסתיים בהתערבות המשטרה, החלפת כרטיסי ביקור.

 

בדרך לרובע ה-16 של פריז נדחסנו שישה במכונית פרייבט שכורה. שני אנשי עסקים מהשומרון: עמי גיא, המנכ"ל והבעלים של סלטי שמיר, שמייצא 40 אחוז מהסחורה שלו לאירופה, וצבי מאיר, הבעלים של מפעל הטקסטיל עופרטקס, שמייצא כ-90 אחוז מהסחורה שלו לאירופה. "חשוב לי להציג את התמונה במלואה", מסביר גיא בדרכנו לשם. מאיר אינו אופטימי: "אם הם ידברו איתנו יותר מכמה דקות זה יהיה השג". ברכב מתחיל דיון איך הכי טוב ליצור את המגע הראשוני. מציעים לדגן להסיר את הכיפה, אך הוא מסרב. "אני לא מוריד את הכיפה ולא מסתיר את הזהות שלי ואת הזכות שלנו על הארץ". 

 (צילום: אסף מטרסו) (צילום: אסף מטרסו)
(צילום: אסף מטרסו)

דגן (מימין) בודק אם המוצרים מסומנים (צילום: אסף מטרסו) (צילום: אסף מטרסו)
דגן (מימין) בודק אם המוצרים מסומנים(צילום: אסף מטרסו)
הגענו ליעד שאת כתובתו קיבלנו מישראלים הפועלים נגד החרם בצרפת: חנות הספרים "ההתנגדות", ברובע ה-17 של פריז. על דלת הזכוכית בכניסה לחנות תלויות הזמנות לעצרות למען זכויות אדם ולכנסים העוסקים בחופש הביטוי. בפנים התפאורה משתנה. על הקירות תלויים צילומים וכרזות נגד "משטר האפרטהייד של ישראל". מאחורי הדלפק עומד גבר ממושקף ולא מגולח בשנות ה-50 לחייו, לבוש סוודר דהוי, שמקליד משהו במחשב.

 

"בונז'ור מסייה, שלום", אומר דגן ומתקרב לדלפק. "אנחנו מגיעים מהשומרון בישראל. מה השם שלך?" "אוליביה", הוא עונה בפנים מבוהלות. "באנו לנסות ולדבר עם האנשים שרוצים להחרים אותנו, עם פעילי ה-BDS''', אומר לו דגן באנגלית. אוליביה נרתע: "קודם כל אני מבקש מכם שלא לצלם פה". הצלם שלנו מצלם בכל זאת ואוליביה מאיים להתקשר למשטרה. אני מבקש מהצלם להמתין וניגש להרגיע את אוליביה. "אני עיתונאי מישראל, באנו לכאן לנסות ולהסביר את עמדתנו בנוגע לחרם". אוליביה נרגע מעט. "אתם מתנפלים עליי ואני בודד מולכם, זה לא פייר". 

צבי מאיר, עמי גיא ויוסי דגן, בפגישה עם חבר פרלמנט בצרפת (צילום: אסף מטרסו) (צילום: אסף מטרסו)
צבי מאיר, עמי גיא ויוסי דגן, בפגישה עם חבר פרלמנט בצרפת(צילום: אסף מטרסו)

העימות עם אוליביה. ניידת משטרה חיכתה בחוץ (צילום: אסף מטרסו) (צילום: אסף מטרסו)
העימות עם אוליביה. ניידת משטרה חיכתה בחוץ(צילום: אסף מטרסו)
 

"ביקרת פעם בשומרון?" שואל אותו גיא, שהמפעל שלו ממוקם באזור התעשייה ברקן ומעסיק כ-100 פלסטינים. "אתה יודע שאני מעסיק פלסטינים בתנאים הכי טובים שיש, יותר מכל מקום בעולם הערבי?". "זה בכלל לא נכון", מתעקש אוליביה. "הנתונים שלך שגויים. הפלסטינים סובלים מעוני מחפיר ומתנאים קשים מאוד. מה שאתם עושים להם זה פשע".

דגן פונה לאוליביה: "החרמות פוגעים בדו־קיום ועלולים גם לפגוע בפלסטינים שעובדים אצלנו". אוליביה: "העסקת הפלסטינים היא לא הפתרון לכיבוש. כל עוד ישראל כובשת וההתנחלויות קיימות, העם הפלסטיני סובל".

 

הטונים עולים וגם התקווה להגיע להבנה נגוזה. "אין לנו מה לחפש פה. הבנאדם לא רוצה להקשיב", מחוץ לחנות עומדת ניידת משטרה. אוליביה פוסע לכיוונה ואנחנו ממהרים למכונית ומסתלקים מהמקום.

 

במהלך הסיור נפגשה המשלחת גם עם אנשי עסקים צרפתיים שיצרו קשר עסקי עם עמי גיא וצבי מאיר. הם טענו כי נכון לעכשיו, בגלל שהסימון על המוצרים מההתנחלויות לא התחיל דה פקטו, הם לא מרגישים את זה. בנוסף טענו כי ישמחו לעשות עסקים עם ישראל וכי לפוליטיקה אין מקום בעולם העסקים. בנוסף לאנשי העסקים נפגשה המשלחת גם עם חבר הפרלמנט

הצרפתי קלוד גואזגן שאמר בפגישה: "בצרפת ישנו חוק נגד חרם הנאכף בחומרה. בצרפת בחרו שלא לסמן מוצרים למרות ההנחיה שיצאה מהאיחוד האירופי בנושא". למרות דבריו נראה כי החרם אכן נוכח בצורות שונות בצרפת.

 

משרד החוץ של השומרון

לפני כחמש שנים, עוד בהיותו סגן ראש המועצה האזורית שומרון, יזם יוסי דגן את הקמת היחידה לקשרי חוץ, שהפכה מהר מאוד ל"משרד החוץ של השומרון". בין הישגיה של היחידה אפשר להזכיר את הכנס הראשון מסוגו שהתקיים בספטמבר 2013 בפרלמנט האירופי, וקרא בגלוי לתמוך בהתיישבות ביהודה ושומרון. הישגים נוספים הם העברת החלטה נגד החרם בוועידת המנהיגים הצעירים של מפלגות המרכז באיחוד האירופי, הקמת שדולות למען ההתיישבות בבתי נבחרים באירופה, בארה"ב ואף באפריקה, ואירוח של יותר מ־200 חברי פרלמנט מאירופה ויותר מ־300 עיתונאים זרים שהגיעו לסיור בשומרון.

 

דגן: "ההסברה הישראלית לא משקיעה מספיק משאבים כלכליים במלחמה בחרם ובדה־לגיטימציה נגד ישראל. חשוב לחבר אנשים לשטח. יש המון חברי פרלמנט שלא מכירים ולא היו מעולם בשומרון ואין להם מושג מה קורה באזורי התעשייה בשומרון. לא הרבה יודעים שפלסטינים ויהודים עובדים בדו־קיום עם תנאים סוציאליים שווים ומשכורות שהן הרבה מעבר לממוצע בעולם הערבי. אני גם מסביר להם שישראל עומדת בחזית המאבק נגד הטרור האיסלאמי, ולכן האינטרס שלהם הוא ישראל חזקה. כדי שישראל תהיה חזקה, היא חייבת את השומרון".

 

הכתבה המלאה פורסמה היום (שישי) ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות".

 

"ידיעות אחרונות" ו-ynet יערכו ועידה מיוחדת בנושא המאבק ב-BDS בהשתתפות נשיא המדינה, שרים, חברי כנסת ודמויות מפתח מתחומי התרבות, הכלכלה, האקדמיה והמשפט מישראל ומהעולם. הוועידה תתקיים ביום שני, 28 במרס 2016, בבנייני האומה בירושלים. לפרטים נוספים והרשמה - לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף מטרסו
דגן מול פעיל BDS
צילום: אסף מטרסו
מומלצים