שתף קטע נבחר
 

ים סוֹף: השבוע הגורלי של ענף השייט

אחרי קמפיין אולימפי ארוך, כל ההכרעות לגבי הנציגים הישראלים באולימפיאדת ריו ייפלו בתחרות גביע העולם בפלמה. צוברי פייבוריט מובהק, משיח ינסה להדהים. הנשים ינסו להשיג כרטיסים אחרונים

בעוד שבוע בדיוק יינתן מענה לכל השאלות הפתוחות בענף השייט הישראלי. בסיומה של תחרות גביע העולם בפלמה דה מיורקה נדע סופית מי יהיו הנציגים הישראלים באולימפיאדת ריו בענף השייט.

 

עיקר העניין באופן טבעי הוא בענף גלישת הרוח, היחיד שהביא לישראל מדליות אולימפיות מבין מקצועות השייט. שחר צוברי נמצא בעמדה מצוינת להשתתף באולימפיאדה בפעם השלישית ברציפות. דבר שאף גולש רוח ישראלי לא עשה מעולם.

 

צוברי. קרוב לאולימפיאדה שלישית ברציפות (צילום: איגוד השייט) (צילום: איגוד השייט)
צוברי. קרוב לאולימפיאדה שלישית ברציפות(צילום: איגוד השייט)

 

אחרי ארבע תחרויות קריטריון שנקבעו לצוברי וליריבו על הכרטיס, נמרוד משיח, צוברי מוביל 11.25:22. משיח בכל מקרה יהיה חייב לזכות במדליה כדי להשאיר לעצמו סיכוי להעפיל לאולימפיאדה. אם יזכה במדליית זהב, צוברי יהיה חייב לעלות אף הוא על הפודיום כדי להשיג את הכרטיס. אם משיח יזכה במדליית כסף או ארד, לצוברי תספיק התברגות בין שמונת הראשונים.

 

"אם הייתי יודע איך יסתיים הקרב ביניהם, היה לי הרבה כסף", אמר המנהל המקצועי של איגוד השייט, אלי צוקרמן שנמצא בפלמה, "הטוב ביותר ינצח. צפויה תחרות גדולה עם מעל ל-90 גולשים".

 

באיגוד השייט מתכוונים לעקוב מקרוב אחרי התחרות בין השניים ולדאוג שיקפידו על תחרות נקייה. ככל הנראה זהו לקח מהקמפיין האולימפי הקודם, אז חסם משיח את צוברי כדי למנוע ממנו זכייה במדליה באליפות אירופה ונענש על כך מאוחר יותר.

 

באיגוד יפקחו על התחרות בין צוברי ומשיח מקרוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
באיגוד יפקחו על התחרות בין צוברי ומשיח מקרוב(צילום: אורן אהרוני)

 

אצל הנשים, מעיין דוידוביץ' היא הגולשת היחידה המחזיקה בניקוד במרוץ לריו (10.5 נקודות). רק הפתעה גדולה בדמות מדליה של אחת מהגולשות הצעירות יחד עם תחרות גרועה של דוידוביץ', תמנע ממנה הופעה שנייה במשחקים האולימפיים.

 

מפרשיות או לא להיות

במפרשיות, נכון לעכשיו לישראל מובטח ייצוג רק אצל הגברים. אייל לוין ודן פרויליך השיגו את הקריטריון הבינלאומי באליפות העולם בחיפה ואת הקריטריון הישראלי באליפות אירופה בה סיימו במקום ה-16.

 

אצל הנשים, המצב הרבה יותר מסובך. שלושה צמדים מתמודדים על הקריטריון הבינלאומי: נויה ברעם ורימון שושן, גיל כהן ונינה אמיר, צוף זמט וסתיו ברוקמן. כדי לעשות זאת יצטרך אחד מהצוותים הישראלים לסיים במקום הראשון מבין המדינות שטרם קבעו את הקריטריון. בין המדינות שיאבקו עם ישראל נמצאות איטליה, פינלנד, אסטוניה ואוקראינה.

 

נויה ברעם ורימון שושן. צוות אחד מתוך שלושה ב-470 לנשים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נויה ברעם ורימון שושן. צוות אחד מתוך שלושה ב-470 לנשים(צילום: אורן אהרוני)

 

בלייזר רדיאל, אורן יעקב הייתה מרחק נגיעה מהכרטיס האולימפי באליפות העולם לפני שנתיים אך החמיצה אותו במקום אחד. שני כרטיסים בלבד יחולקו לריו ויעקב תנסה לקטוף את אחד מהם. אצל הגברים הסיכויים לקריטריון אולימפי קלושים.

 

"המטרה היא להגדיל את המשלחת", אמר צוקרמן, "אנחנו רוצים להכניס לאולימפיאדה צוות מפרשיות נשים ושייטת לייזר רדיאל. נשמח גם לשייט לייזר, אבל כרגע הספורטאים שלנו עדיין רחוקים מכך".

 

אם בסופו של השבוע ישראל לא תצרף נציגים נוספים לאלו שכבר הבטיחו את מקומם, הרי שתהיה זו משלחת השייט הקטנה ביותר לאולימפיאדה מאז סיאול 1988. "אנחנו בתקופת בנייה ב-470 ובלייזר", הסביר צוקרמן, "את התוצאות של הבנייה נראה בטוקיו 2020".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
משיח וצוברי
צילום: אורן אהרוני
מומלצים