מחוקק מצרי יזם משלחת לכנסת, הסתבך, והכחיש: "הם תומכים בטרור"
חודש אחרי שחבר פרלמנט מצרי הודח לאחר שהעז להיפגש עם השגריר הישראלי, מחוקק אחר יזם משלחת פרלמנטרית לישראל - ועורר סערה. לאחר מבול תגובות מיהר להבהיר: "דבריי הוצאו מהקשרם. אני מתנגד לנורמליזציה"
אחרי תופיק עוכאשה - עוד חבר פרלמנט במצרים הסתבך. התקשורת המצרית עסקה השבוע בהצהרתו של חבר בפרלמנט המצרי, סייד פראג', שאמר כי הוא יוזם הרכבת משלחת פרלמנטרית של עשרה מחוקקים למטרת ביקור בכנסת ישראל כדי לדון בסוגיות הקשורות לישראל ולמצרים. אך פראג' הבין את הפוטנציאל "ההרסני" של דבריו ומיהר להבהיר: "הובנתי לא נכון. התכוונתי שצריך לארגן משלחת שתחשוף שישראל אחראית לטרור בעולם הערבי".
"עלינו להפיק תועלת מישראל בכל ההיבטים המתקדמים שהיא הגיעה אליהם מבלי לעיין בסוגית הנורמליזציה עם הציונים", צוטט פראג' בכלי תקשורת במדינה במסגרת כנס שהתקיים השבוע. על פי הדיווחים הוא אף הגדיל ואמר כי הוא לא מתנגד לנורמליזציה עם ישראל וכי "יש להיות עמה בקשר".
במצרים כבר החלו לכנות אותו "מחוקק הנורמליזציה החדש", אחרי שהתואר כבר ניתן לפני כן לאיש התקשורת וחבר הפרלמנט לשעבר תופיק עוכאשה שהודח מהפרלמנט המצרי לאחרונה ברוב קולות אחרי שנפגש עם שגריר ישראל במצרים, חיים קורן. הפגישה בין היתר הובילה לכך שעוכאשה הוכה בנעל על ידי אחד מחברי הפרלמנט, ואף לקמפיין אינטרנטי נגדו.
אל-פראג', שהבין את הפוטנציאל ההרסני לדבריו, דאג במהרה לצאת לכלי התקשורת ולהסביר כי הוא הובן בצורה לא נכונה. בשיחה עם העיתון "אל-ווטן" אמר: "אמרתי שאם הייתה לי את היכולת להרכיב משלחת פרלמנטרית של עשרה חברים וללכת איתם לכנסת כדי לחשוף בפני העולם שהם האחראים על הטרור בעולם הערבי, אז הייתי עושה את זה".
הוא הוסיף כי חלק פירשו את התיאוריה שהוא העלה כיוזמה, אולם הדבר אינו נכון. "אני מתנגד לנורמליזציה עם ישראל", אמר על רקע ההצהרות שצוטטו בשמו. בהודעה רשמית מטעמו שפורסמה בתקשורת המצרית הוא הבהיר כי הוא תומך באופן מלא בפלסטינים וכי דבריו הוצאו מהקשרם. עוד אמר כי במהלך הדיון בכנס הוא קרא לאופוזיציה בישראל להפעיל לחץ על הממשלה להביא לפתרון הבעיה הפלסטינית על בסיס הסדר פוליטי צודק וזאת לקראת יום האדמה.
אל-פראג', בניגוד לעוכאשה, לא יודח ככל הנראה מהפרלמנט אחרי שהכחיש את דבריו. עוכאשה כאמור לא חזר בו ומאז הדחתו נעלם מאור הזרקורים. בשבוע שבו יציינו מצרים וישראל 37 שנה להסכם השלום נראה כי נורמליזציה עדיין נחשבת למילה גסה במצרים ובוודאי שבפרלמנט המצרי.