שתף קטע נבחר
 

הסתיימה הרגיעה: מחיר הנפט חוזר לרדת

בחודש האחרון הנפט רשם עלייה של כ-50% אך מי שהימר על המשך התאוששות במחיר התבדה כאשר הנפט חזר למגמה שלילית ונסחר מתחת ל-40 דולר לחבית. מה מושך את הנפט מטה ומדוע לא רואים המומחים שום סימן להתאוששות אמיתית?

זה שמונה שבועות שבהם מחירי הנפט רשמו התאוששות ועלו בכמעט 50% מרמת השפל של כ-26 דולר לחבית. אך החל מיום רביעי האחרון, מחיר הנפט עשה סיבוב פרסה ומגמת ההתאוששות לא החזיקה מעמד. הנפט חזר למגמה השלילית שצפויה להימשך גם בתקופה הקרובה.

 

לכתבות נוספות בנושא:

הנפט זינק ב-5.5% לרמתו הגבוהה השנה

הנפט מעל 40 דולר - לראשונה ב-2016

 

ביום רביעי האחרון מחירי הנפט ירדו ב-4% לאחר שנתונים רשמיים הראו עלייה בתפוקת הנפט האמריקנית. על פי הדיווח הרשמי, חלה עלייה של 9.4 מיליון חביות נפט בשבוע שעבר ובסך הכל הסתכמו המלאים בכ-533 מיליון חביות נפט בשבוע שעבר. עלייה זו במלאים מעלה מחדש את החששות להצפה בהיצע הנפט, הצפה שמאיימת על המחיר וגורמת לו לעשות סיבוב פרסה ולשוב למגמת הירידה.

 

מחירי הנפט שנסחרו ברמת שפל של 12 שנה ובסביבת מחירים של 26 דולר לחבית חוו תקופה טובה בחודש האחרון על רקע הירידה בתפוקה האמריקנית ועל רקע התוכנית המשותפת של ערב הסעודית ורוסיה לעצור את הגדלת התפוקה ולהקפיא אותה על רמת התפוקה של חודש ינואר. מחירי הנפט שאבו כוח גם מהפגיעה בייצור הנפט בעיראק ובניגריה בחודש האחרון. 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

העלייה במחירי הנפט בתקופה האחרונה הצליחה להרגיע את המשקיעים בשוק ההון ולהוריד את מפלס החששות. כלכלות יצואניות הנפט הגדולות, רוסיה וברזיל רשמו התאוששות עם עליות שערים חדות של האג"ח ל-10 שנים של שתי המדינות. במערך ייעוץ ההשקעות של לאומי מציינים כי מגמה חיובית נרשמה גם באג"ח של מדינות מתפתחות שאינן יצואניות נפט אך המרווחיות העיקריות היו יצואניות הנפט שנהנו מתיסוף חד במטבעות שלהן. עוד מציינים כי גם מדדי המניות העיקריים במדינות אלה רשמו עליות שערים חדות על רקע העלייה במחיר הנפט.

 

אולם, כאמור, המגמה החיובית נקטעה והירידה שנרשמה ביום רביעי האחרון (23 במארס) בישרה כי האופטימיות לבלימת עודף ההיצע בנפט השוטף את העולם עדיין רחוקה וכך רשמו מחירי הזהב השחור את הירידה החדה מאז ה-11 בפברואר.

 

"חזרה ל-25 דולר לחבית"

עוד בטרם המחיר ירד מתחת ל-40 דולר, כבר הייתה סקפטיות גדולה בקרב המומחים לגבי המשך מגמת העלייה במחיר. הערכה היא שההסכם להקפאת התפוקה הוא חסר משמעות עבור שוק הנפט והוא רק נועד ליצור את הרושם של יציבות במחירי הנפט.

 

העלייה לא הרשימה את המומחים וכך גם שהנפט נגע ב-40 דולר לחבית, ג'ון קילדוף, כלכלן ומנהל השקעות המומחה לענייני נפט לא התרשם וכבר הזהיר לפני כשבוע כי מגמת העלייה לא תחזיק מעמד והנפט ישוב לסביבת מחירים של 25 דולר לחבית.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

קילדוף הטיל ספק בכוונת ערב הסעודית להקפיא את הייצור כיוון שסעודיה לא ככל הנראה לא תיתן אמון בכוונת מדינות אחרות לנקוט במדיניות דומה. בנוסף, הסביר כי איראן לא תשתף פעולה עם התוכנית לאחר שהוסרו מעליה הסנקציות מצד המערב והיא תנסה כעת להגיע לרמת התפוקה של לפני הטלת הסנקציות.

 

הערכות בקרב סוחרים בעולם הן שהעודף בייצור הנפט ימשיך להכביד על המחיר לפחות לעוד שנתיים. כרגע העיניים נשואות לעבר ה-17 באפריל לעיר דוחה שבקטאר, שם צפויה להתקיים ועידת אופ"ק בהשתתפות 13 חברות הארגון כדי לדון בהרחבת עסקת הקפאת הייצור ובניסיון לצרף עוד מדינות לעסקה זו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים