כל הדרך מפקיעין: סבתא ג'מילה כבשה את לב הספרדים
שגרירות ישראל במדריד הזמינה את סבתא ג'מילה הדרוזית כאורחת כבוד בפסטיבל נשים בספרד. היא גנבה את ההצגה וכיכבה בתקשורת הספרדית כאישה ישראלית פורצת דרך: "רק נשים יכולות ללדת שלום"
"שגרירה" חדשה של ישראל בספרד: ג'מילה חיר, הלא היא "סבתא ג'מילה" מהכפר הדרוזי פקיעין ובעלת חברת הקוסמטיקה "ג'מילה סיקרט". היא ייצגה את ישראל בכבוד בפסטיבל הנשים היוקרתי שנערך מדי שנה בעיר סגוביה בספרד. בשגרירות ישראל נדהמו לגלות כיצד חיר בת ה-76 כבשה את לב התקשורת הספרדית.
מי שיזמה את הבאתה של חיר לפסטיבל היא חגית מועלם, נספחת התרבות של ישראל בספרד. הפסטיבל אירח השנה שש נשים מארצות שונות שהצליחו לחולל שינויים בחברה שממנה הן באות.
חיר מייצרת סבונים טבעיים משמן זית ומעשבי מרפא. לסבונים שלה ולמוצרי היופי יצא מוניטין כבעלי סגולות ריפוי והיא ידועה כדרוזית הראשונה שהקימה מפעל במו ידיה. היום היא מעסיקה מאות עובדות - יהודיות, מוסלמיות, נוצריות ודרוזיות. מה שהחל כעסק קטן מגלגל היום רווח שנתי של יותר מ-50 מיליון דולר ונמכר ביותר מ-40 מדינות בעולם. חיר, אלמנה ואם לחמישה, סבתא ל-15 נכדים ולחמישה נינים. היא גם גאה להיות האימא הדרוזית הראשונה שבתה יצאה ללמוד באוניברסיטה ושקיבלה רישיון נהיגה.
בשנת 2006, ביום העצמאות ה־58 למדינת ישראל, הדליקה חיר משואה יחד עם סטף ורטהיימר, עבור פועלם למען פיתוח הגליל.
בהופעתה בפסטיבל הנשים ואחר כך בראיונות לכלי תקשורת בספרד, סיפרה חיר בגאווה על השלום שמתקיים בין כותלי המפעל בין נשים יהודיות, דרוזיות, מוסלמיות ונוצריות. "כולן עובדות יחד תחת הכותרת - רק נשים יכולות ללדת שלום", אמרה וזכתה לתשואות.
היא ריגשה את הקהל בחלוציות שלה, באותנטיות שלה ובעיקר נוכח ההכרה בעובדה שיצרה מקומות עבודה לנשים מכל העדות בישראל. כמו כן סיפרה על העדה הדרוזית בארץ, אורחות חייה בשכנות טובה ובשלום עם היהודים ועל כך שדרוזים רבים משרתים במערכת הביטחון ותרומתם גדולה מאוד.
מועלם הוסיפה: "היה חשוב לנו מאוד להראות את הרב-גוניות והמורכבות הישראלית. בישראל פנים שונות וגוונים שונים שלרוב באירופה לא זוכים לחשיפה מספקת. התקשורת הספרדית פשוט 'עפה' על סבתא ג'מילה. הייתה לה כאן הופעה מדהימה".