רול חביתה עם ירקות ולאבנה: ארוחת ערב מגולגלת
במקום חביתה על הצלחת ולידה כמה ירקות חתוכים, שלבו הכל יחד: שי-לי ליפא מראה לכם בדקה כיצד מכינים מנה צבעונית וטעימה בה החביתה הופכת ללאפה שמגלגלת אליה את הירקות והלאבנה
רולים של חביתות במילוי גבינת לאבנה וירקות
המרכיבים (ל-10 רולים):
לחביתות:
4 ביצים גדולות (L)
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
תרסיס שמן זית
למילוי:
1/2 קופסה (120 גרם) לאבנה
1 פלפל אדום בינוני, חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
1 מלפפון בינוני, חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
1 גזר בינוני, חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
1/3 צרור עירית
אופן ההכנה:
- טורפים ביצים בקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים מחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ על להבה בינונית. משמנים בתרסיס שמן ויוצקים כ-1/5 מהביצים לחביתה דקיקה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים. ממשיכים כך עם שאר התערובת. מתקבלות 5 חביתות דקות. מצננים היטב.
- מורחים כל חביתה בלאבנה, תוך השארת שוליים של 2 ס"מ ללא גבינה. מסדרים על השליש התחתון ירקות ועירית ומגלגלים לגליל הדוק.
- חוצים כל רול לשניים ומניחים בצלחת.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
רול חביתה ממולא ירקות ולאבנה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים