זר קפרזה ברוטב בלסמי: סלט על שיפודים
קערת סלט - אאוט, זר מוצרלה ועגבניות ברוטב בלסמי מצומצם - אין. שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכינים סלט משודרג שכולם יתלהבו ממנו
זר סלט קפרזה ברוטב בלסמי מצומצם
המרכיבים (לכ-40 שיפודים):
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי
20 עגבניות שרי גדולות, חצויות
40 עלי בזיליקום קטנים ויפים
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לבלסמי המצומצם:
1 כוס חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום בהיר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבלסמי המצומצם: מחממים חומץ בלסמי וסוכר בקלחת על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבלסמי הצטמצם ומתחיל להסמיך. לא מבשלים עד הסמכה של ממש, כי הבלסמי ממשיך להסמיך בקירור.
- שומרים בבקבוק לחיץ מחוץ למקרר עד חצי שנה.
- מכינים את השיפודים: נועצים שיפוד בחצי עגבנייה כשהחלק החתוך כלפי מעלה, עלה בזיליקום ומסיימים בכדור מוצרלה. יוצקים על כל השיפודים מעט שמן זית, בלסמי מצומצם וזורים מלח גס ופלפל. מניחים את השיפודים בתוך ואזה, כמו פרחים ומגישים מייד.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
זר סלט קפרזה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים