שתף קטע נבחר

 

בטטה מקורמלת עטופה בבצק: ארוחה בשמיכה

כולם מכירים את משה בתיבה - הנקניקייה שמתחבאת בתוך בצק. מה דעתכם על בטטה? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכסים בטטה מקורמלת בשמיכה של בצק פילאס

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בטטה בשמיכה

המרכיבים (ל-30 יחידות):

1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן

 

לבטטה המקורמלת:

2 בטטות בינוניות ארוכות קלופות

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 כפות סילאן

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם כף מים

60 גרגרי אפונה עדינה קפואים

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)
 

אופן ההכנה: 

  1. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ, וברוחב ועובי 2 ס"מ.
  2. ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים סילאן ומערבבים.
  3. מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך (הן יתרככו לגמרי באפייה). מצננים היטב.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים את הבצק לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1/2 1 ס"מ כל אחת.
  6. מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של בצק למראה מומיה. מניחים בתבנית.
  7. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
  8. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד להזהבה.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
בטטה בשמיכה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים