בטטה מקורמלת עטופה בבצק: ארוחה בשמיכה
כולם מכירים את משה בתיבה - הנקניקייה שמתחבאת בתוך בצק. מה דעתכם על בטטה? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכסים בטטה מקורמלת בשמיכה של בצק פילאס
בטטה בשמיכה
המרכיבים (ל-30 יחידות):
1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן
לבטטה המקורמלת:
2 בטטות בינוניות ארוכות קלופות
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
60 גרגרי אפונה עדינה קפואים
אופן ההכנה:
- חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ, וברוחב ועובי 2 ס"מ.
- ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים סילאן ומערבבים.
- מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך (הן יתרככו לגמרי באפייה). מצננים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים את הבצק לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1/2 1 ס"מ כל אחת.
- מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של בצק למראה מומיה. מניחים בתבנית.
- מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
- אופים בתנור החם 25-20 דקות עד להזהבה.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
בטטה בשמיכה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים