פסטה בנוסח תוניסאי: כשהסנדוויץ' הופך לסלט
שי-לי ליפא מפרקת את הסנדוויץ' התוניסאי, מוסיפה את המרכיבים לפסטה איטלקית ומראה לכם בדקה איך מכינים סלט פסטה בנוסח תוניסאי
סלט פסטה בנוסח תוניסאי
המרכיבים (ל-8-6 מנות):
1 חבילה (500 גר') פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
2 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה לימון, מסוננות היטב
1/2 כוס זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה גס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ טבעי 5%
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כפית אריסה (לא חובה)
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה.
- מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים טונה, זיתים וכוסברה או פטרוזיליה.
- מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ' החדר.
- אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מוציאים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההגשה, טועמים ומרעננים את התיבול.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
סלט פסטה בנוסח תוניסאי
צילום: שני צדיקריו
מומלצים