משדר מיוחד: ועידת "ידיעות אחרונות" ו-ynet למאבק בחרם
הוועידה תתקיים בבנייני האומה בירושלים ותכלול פאנלים שונים שידונו בהשפעות ה-BDS על ישראל, ובדרכים להילחם בה. הנשיא ריבלין: "מדובר בארגון שאינו מקדם שלום אלא שנאה. עלינו לפעול על מנת לפרקו"
ועידת "ידיעות אחרונות" ו-ynet למאבק בחרם על ישראל תיפתח הבוקר (ב') בבנייני האומה בירושלים במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ובהשתתפות נשיא הקונגרס היהודי העולמי רון לאודר והקומיקאית רוזאן בר שהגיעה במיוחד לארץ כדי להתגייס למאבק בחרם. במהלך הוועידה ייערכו פאנלים בנושאים שונים, שבהם צפויים להשתתף שרים וחברי כנסת. צפו בשידור החי.
את הוועידה יפתח העורך הראשי של "ידיעות אחרונות", רון ירון, ולאחר מכן תתקיים שיחה בשניים עם נשיא המדינה והמראיין, ד"ר יועז הנדל. לאחר מכן יופיעו בפאנל השר לביטחון פנים ולנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, שמשרדו אחראי על המאבק בחרם מטעם הממשלה, רון לאודר, ובן דרור ימיני פרשן "ידיעות אחרונות" ואחד הקולות הבולטים בישראל ובעולם היהודי שמנהל מאבק מתמשך בתנועת ה-BDS. בהמשך יופיעו בוועידה גם שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו ומנכ"ל משרד החוץ דורי גולד.
"ביקורת היא נקודתית, דה-לגיטימציה היא כללית. יש ביקורת שהיא רק הסוואה לדה-לגיטימציה, בביקורת כזו יש להילחם בכל הכוח", אומר נשיא המדינה לפני הוועידה. "אני רואה ב-BDS ארגון שמפיץ עלילות דם מודרניות. הוא אינו מקדם שלום אלא שנאה. ה-BDS שייך לא פעם לקשת של שנאה ועלינו לפעול על מנת לפרקו".
חברי כנסת ושרים: זו מלחמה, אבל נוכל לה
שר האוצר ויו"ר מפלגת 'כולנו', משה כחלון, אמר כי אחריותו היא לדאוג שכלכלת ישראל לא תיפגע: "האחריות שלי היא לוודא כי הכלכלה הישראלית, החברות הישראליות והמשק הישראלי לא ייפגעו כתוצאה מחרמות כאלו ואחרים וסנקציות למיניהן. המאבק ב-BDS מחייב שינוי חשיבתי מרחיק לכת, זהו מאבק בקוד פתוח. המדינה צריכה להעמיד משאבים, ידע וסיוע מקצועי, אבל עליה לאפשר לכל מי שרוצה לקחת חלק במאבק הזה נגישות לפעולה. כרגע, אני יכול לומר כי הכלכלה הישראלית עומדת איתנה מול ניסיונות החרם. אנחנו נמשיך להקצות את המשאבים ככל שיידרשו להמשך המאבק".
שר הפנים ויו"ר ש"ס, אריה דרעי אמר כי יש להקצות משאבים נרחבים למאבק בחרם: "המאבק בתנועת החרם נגד ישראל חשוב ביותר. אנו כממשלה חייבים להקצות למאבק הזה תקציבים גדולים ואת מלוא תשומת הלב. הייתי מוותר על רכישת מטוס F35 אחד ומעביר את הכספים לטובת המאבק בתנועות החרם, שעלולות לגרום נזק לתדמיתה של ישראל, למעמדה הבינלאומי ולכלכלתה".
שרת המשפטים איילת שקד אמרה: "אני מאמינה שתנועת ה-BDS היא הפרוטוקולים של זקני ציון של המאה ה-21. ולצערי ראינו איזה שימוש היה באותם כתבים בכדי לבצע ביהודים את אחת המלחמות הנוראיות ביותר שידע העולם. לצערי, התנועה נסמכת לא פעם על ארגונים ישראליים שעושים נזק בלתי הפיך לישראל. צריך להילחם בזה מלחמת חורמה".
שר החינוך נפתלי בנט הגדיר את ארגוני החרם אויב מסוג חדש: "יכולנו בעבר לאויבים ונגבור עליהם גם הפעם. מטרת ה-BDS היא לקשור את ידי מדינת ישראל וצה"ל ולא לאפשר לנו להגן על עצמנו. אנחנו לא ניתן לזה לקרות".
לדברים הצטרף גם שר המודיעין ישראל כץ: "תופעת ה-BDS בעיקרה היא תהליך יזום ומתוכנן שנועד לשלול את זכות קיומה של מדינת ישראל ולהסית נגדה את הקהילה הבינלאומית, בהתבסס על הסתרת האמת ושקרים. המאבק שמנהלת הממשלה נגד ה-BDS לא נועד למנוע את הביקורת על מדיניותה של ישראל אלא להילחם בתעמולה המסיתה והאנטישמית שלה. המאבק הוא חלק ממלחמה על התודעה, שמחליף במידה רבה את המלחמות הישנות. ובמלחמה כמו במלחמה, יש חשיבות ניכרת למודיעין כחלק מתהליכי התכנון ואף לעיתים במהלך הביצוע. חלק ניכר מפעולות מובילי ה-BDS מתבצע במחשכים ואינו חשוף ושקוף לציבור. מודיעין ראוי יכול לחשוף את המניעים הנסתרים העומדים מאחורי התוכנית".
יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג אמר כי "BDS הוא תופעה מכוערת. השילוב של שנאת ישראל, בורות ואפילו אנטישמיות מביא ציבורים הולכים וגדלים להתנהגות עלובה. אני ושותפיי במחנה הציוני נאבקים בתופעות הללו כבר שנים, מעל כל במה בעולם, ונמשיך לעשות זאת מתוך אהבה גדולה למדינה. הבעיה היא שלמדינת ישראל אין מדיניות חוץ. אין אסטרטגיה. יש ניסיון בלתי פוסק לכבות שריפות אבל אפס יוזמה. ובלי יוזמה, בלי תוכנית ברורה וצעדים משני מציאות מצד ישראל - גם ידידותינו הגדולות ביותר יתקשו יותר ויותר להיאבק בשונאינו ולהילחם על שמה הטוב של ישראל בעולם".
יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד אמר כי למלחמה מסוג זה יש צורך במשרד חוץ חזק: "המלחמה ב-BDS היא נדבך מרכזי בביטחון הלאומי של מדינת ישראל, מול אלה המנסים לפגוע בנו ולהכפיש את שמנו בעולם. המלחמה הזו דורשת עבודה קשה, חיזוק הקשרים הבינלאומיים שלנו ועבודת שטח בלתי פוסקת. זה דורש גם משרד חוץ חזק, עם אסטרטגיה ותוכנית סדורה ולא משרד חלש ומפוצל לשישה שרים שונים, שאף אחד לא יודע מה האחר עושה. זו מלחמה, היא קשה ואינטנסיבית, אבל אפשר לנצח בה".
במהלך הוועידה ייערכו כמה פאנלים
פאנל בנושא המערכה המדינית ואתגרי הדיפלומטיה הישראלית: בהשתתפות דני דיין - יו"ר מועצת יש"ע לשעבר, אל"מ (מיל') עו"ד פנינה שרביט-ברוך, מומחית למשפט בינלאומי, שגריר האיחוד האירופי בישראל לארס פאבורג אנדרסן ופרופ' עוזי ארד.
בהקשר זה יש לציין כי תנועת ה-BDS מנהלת בימים האחרונים קמפיין ויראלי לשכנע את האיחוד האירופי לאסור על השתתפותו של השגריר אנדרסן בוועידה, הן בשל העובדה ש"ידיעות אחרונות" הוא עיתון ימני שנלחם בעם הפלסטיני, כהגדרתם, והן בגלל שבפאנל משתתף אחד מראשי המתנחלים, דני דיין. אנדרסן דחה את הלחצים והודיע שישתתף בפאנל.
פאנל בנושא המחיר הכלכלי של החרם, בהשתתפות מיכאל ג'ונאס, מנכ"ל חברת אפ"ק לאנרגיה ישראלית, דניאל בירנבאום, מנכ"ל חברת סודהסטרים אינטרנשיונל בע"מ, עופרה שטראוס, יו"ר שטראוס גרופ, ושמואל (מולי) אדן נשיא אינטל ישראל לשעבר.
פאנל בנושא החרם בעולם האקדמי בהשתתפות פרופ' מנחם בן-ששון – נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים ולשעבר יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות, פרופ' רבקה כרמי נשיאת אוניברסיטת בן גוריון בנגב, ג'ונתן הנטר – סטודנט לתואר שני מאוניברסיטת אוקספורד באנגליה, פרופ' מייקל יודקין – פרופסור אמריטוס לביוכימיה מאוניברסיטת אוקספורד באנגליה ופרופ' קרי נלסון מאוניברסיטת אילינוי ולשעבר נשיא AAUP (ארגון הפרופסורים האמריקני), ארה"ב.
פאנל בנושא החרם התרבותי בהשתתפות שוקי וייס, מפיק ובעלים של חברת הפקות; עידן רייכל, מלחין, יוצר ומפיק מוזיקלי, והשחקנית יעל אבקסיס.
במקביל למליאה המרכזית יתקיימו סדנאות, כיתות אומן, שולחן עגול ותערוכת קריקטורות. בין הדוברים המרכזיים:
ח"כ מייקל אורן, תא"ל במיל' סימה ואקנין גיל מנכ"לית המשרד לנושאים אסטרטגיים, היועץ האסטרטגי איל ארד, עו"ד צבי האוזר, אסי שריב מנהל קרן ההשקעות אמליה, אלוף העולם בדיבייט יוני כהן אידוב, עידו דניאל ראש התוכנית למאבק באנטישמיות בהתאחדות הסטודנטים, ג'ונתן גרינבלאט מנכ"ל הליגה נגד השמצה, מייקל דיקסון מנכ"ל StandWithUs ואלון פרידמן מנכ"ל הלל ישראל.
במהלך הכנס ידברו ראשי המפלגות המרכזיות וחברי כנסת: שר האוצר משה כחלון, שר הפנים אריה דרעי, שר החינוך נפתלי בנט, שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ, שרת המשפטים איילת שקד, שר התשתיות יובל שטייניץ, יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד וח"כ ציפי לבני.