עשרות נשים וילדים נרצחו בפארק: "רצינו לפגוע בנוצרים בפסחא"
70 נרצחו ו-340 נפצעו בלאהור: ארגון טרור שפרש מהטליבאן הפקיסטני, נשבע אמונים לדאעש וחזר בו קיבל אחריות לפיגוע ההתאבדות הקטלני במדינה מאז הטבח באקדמיה הצבאית ב-2014. "נביא את האחראים לדין. לעולם לא נרשה לפראים הלא אנושיים הללו להשתלט על החיים ועל החירות שלנו"
חופשת החג הפכה למרחץ דמים: הרשויות בפקיסטן מנהלות מצוד אחר אנשי ארגון שפרש מהטליבאן שמעורבים בפיגוע ההתאבדות אתמול (יום א') בעיר לאהור. בפיגוע נרצחו 70 בני אדם לפחות והוא כוון נגד נוצרים בחג הפסחא.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
הפיגוע אירע בפארק הומה אדם בלאהור, מעוזו של ראש הממשלה נוואז שריף. רוב ההרוגים הם נשים וילדים שבילו להנאתם בחוץ את סוף השבוע של הפסחא. רוב אוכלוסייתה של פקיסטן מוסלמית, אבל במדינה יש אוכלוסייה נוצרית גדולה המונה שני מיליון תושבים.
היה זה פיגוע הטרור הקטלני ביותר בפקיסטן מאז דצמבר 2014, אז נטבחו 134 תלמידי בית ספר באקדמיה צבאית בעיר פשוואר. בעקבות אותו פיגוע יצאו הרשויות במדינה למבצע גדול נגד הארגונים האיסלאמיסטיים הקיצוניים.
"המטרה הייתה נוצרים"
"אנו חייבים להביא לדין את הרוצחים של אחינו, אחיותינו וילדינו החפים מפשע, ולעולם לא נרשה לפראים הלא-אנושיים הללו להשתלט על החיים ועל החירות שלנו", אמר דובר בצבא פקיסטן, עאסים באג'ווה, בפוסט שפרסם בטוויטר.
"ג'מאעת אל-אחראר", ארגון טרור שהשתייך בעבר לטליבאן הפקיסטני, קיבל אחריות לפיגוע בלאהור, וקרא תיגר על הממשלה המקומית בהודעה שפרסם. "המטרה הייתה נוצרים", אמר דובר הארגון אחסנו אללה אחסאן. "אנו רוצים לשלוח את המסר הזה לראש הממשלה נוואז שריף שנכנס ללאהור".
"מעשה פחדני"
לשכתו של ראש הממשלה שריף גינתה את הפיגוע הקטלני ואמרה שהוא מעשה פחדני. עוד נמסר שהתגובה לפיגוע יצאה לדרך, אולם לא פורט באיזו תגובה מדובר.
היום נותרו כל בתי הספר, בתי המשפט והשווקים בלאהור סגורים בשעה שהעיר אבלה על הרוגי הפיגוע.
דוברת שירותי החילוץ וההצלה, דיבה שאחנאז, מסרה ש-70 בני אדם לפחות נרצחו בפיגוע ו-340 נפצעו, 25 מהם במצב קשה.
ארגון "ג'מאעת אל-אחראר" כבר קיבל אחריות על פיגועים גדולים בפקיסטן מאז שהתנתק מהטליבאן הפקיסטני ב-2014. הארגון הכריז על נאמנותו ל"מדינה האיסלאמית" (דאעש), אך לאחר מכן מסר שהוא מצטרף מחדש ללחימה של הטליבאן הפקיסטני.
ב-15 השנים האחרונות ידעה פקיסטן ביטויי אלימות קשים ביותר מאז שהצטרפה לקמפיין הצבאי בהובלת ארצות הברית נגד ארגון הטליבאן האיסלאמיסטי - לאחר פיגועי 11 בספטמבר 2001, אז ביצע אל-קאעידה מתקפת טרור בארה"ב. לרוב, היעדים לפיגוע של הטליבאן הם כוחות צבא, משטרה וממשלה ואינטרסים מערביים, אך גם נוצרים ומיעוטים אחרים הותקפו לא פעם במדינה המוסלמית. קרוב ל-80 בני אדם נרצחו בפיגוע התאבדות בכנסייה ב-2013 בעיר פשוואר בצפון-מערב פקיסטן. כוחות הביטחון הפקיסטניים חיסלו ועצרו מאות חמושים מארגוני טרור במסגרת המבצע המיוחד שאליו יצאו לאחר הטבח בבית הספר בפשוואר. אף שחלה ירידה במספר הפיגועים מצד ארגוני הטרור, הם עדיין מסוגלים לבצע מתקפות קטלניות כמו זו בלאהור.
סוכנויות הביון בפקיסטן הואשמו לא פעם בטיפוח ארגוני מורדים כדי לקבל מהם סיוע בהשגת יעדים ביטחוניים באפגניסטן ובהודו השכנה. אלא שהטליבאן הפקיסטני הפנה את גבו למדינה ועושה מאמצים להפיל את הממשלה ולאכוף במדינה את חוקי השריעה האיסלאמיים. מתנגדיו של שריף האשימו אותו בעצימת עין לטרור האיסלאמי בתמורה לשלום במחוז שלו פונג'אב, האשמה שהוא דחה בתוקף.