הסעודיות הולכות מכות בגלל שיר החתונה
בעלת אולם חתונות בממלכה: "אם הייתי מחברת ספר על קטטות נשים באולמות חתונות, היו נגמרים לי הדפים לפני שאסיים לספר את הכול"
לפני יותר משבוע קיבלו כוחות ההצלה במחוז אבו עריש בדרום-מערב סעודיה דיווח על שריפה שפרצה באולם חתונות. כשהגיעו למקום הם גילו כי לא מדובר בשריפה, אלא בקטטה שפרצה בין נשים. אחת הנשים שהיו מעורבות בקטטה איבדה את ההכרה, קיבלה טיפול מהצוותים הרפואיים והועברה לטיפול בבית חולים מקומי. מדוע פרצה הקטטה? איש אינו יודע, אך אין זו הפעם הראשונה שבה נרשמים אירועים מסוג זה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"אם הייתי מחברת ספר על קטטות של נשים באולמות חתונות, היו נגמרים לי הדפים מבלי שאסיים לספר את הסיפורים", אמרה אום עובייד, בעלים של אולם חתונות בריאד, בראיון לאתר "הפינגטון פוסט" בשפה הערבית.
לפי התקשורת הערבית, לנשים הסעודיות יש הרבה סיבות לריב - למשל בחירת השיר לטקס שבו הכלה עוברת רשמית לבית החתן. בתחילת 2016 דיווח העיתון הסעודי "אל-ווטן" כי אמו של חתן מחתה על השיר שהתנגן עם כניסת בנה לאולם וטענה שהשיר "מופקר". היא פנתה לתקליטן באירוע וביקשה ממנו להפסיק לנגן את השיר, אבל אז התערבו האחיות של הכלה וביקשו מאם החתן ללכת לאחד החדרים במקום אם אינה רוצה לשמוע את השיר.
אם חתן: "חשבתי שהכלה ממשפחה שמרנית"
אמו של החתן טענה שהונו אותה ואמרה שחשבה שהכלה מגיעה ממשפחה שמרנית. אם כך הוא המצב, היא אמרה, לא הייתה מחתנת את בנה לאישה זו. תוך זמן קצר פרצה באולם קטטה בין הנשים משתי המשפחות, ואף שהחתן והכלה רצו להישאר ביחד, משפחותיהם פנו לבתי הדין ההלכתיים בבקשה להתחיל בהליך של גירושין.אום עובייד מריאד סיפרה על מקרה אחר שבו בני המשפחה של החתן והכלה קיללו זה את זה באמצע חתונה משום שכל אחת מהמשפחות התעקשה שהתקליטן ישמיע שירים שמהללים את השבט שאליו משתייכת המשפחה. התקליטן לא רצה להיגרר לעימות, ארז את הציוד שלו והלך הביתה.
במקרה אחר, משפחת הכלה סירבה שהחתן ייכנס לאולם כדי שלא יראה בטעות את הנשים שנוכחות באולם. הוויכוח הידרדר לגידופים והתגוששות פיזית בין הצדדים, דבר שהצריך את התערבות האחראים במקום, שניתקו את החשמל כדי להשתלט על התקרית שבה נרשמו כמה פצועים, וקריאה למשטרה.
אל-הנוף אל-חקיל, יועצת לענייני התנהגות ומשפחה, הסבירה מדוע נגררות נשים רבות לעימותים אלימים במהלך חתונות. "לנשים אלה אין את המיומנויות מבחינת יצירת קשר חברתי, שבאות לידי ביטוי בניהול דיאלוג או בניהול משא ומתן בין הצדדים. זו אחת הסיבות להתגוששות ביניהן". לדבריה, "רוב הנשים מרימות את הקול או משום שהן סובלות מלחצים במשפחה או בנישואים או כדי לכפות סמכות ושירחשו להן כבוד. זו הדרך שלהן לנצל את ההזדמנויות האלה ולהתנקם באנשים שאין להם קשר להידרדרות במצבן הנפשי". אחד הפתרונות לטיפול בתופעה, לדעת היועצת הסעודית, הוא לשנות את החשיבה הרווחת לפיה אלימות מביאה לשליטה ולהגמוניה.