"משרד הפנים דרש הצהרת נאמנות מאלטון ג'ון כתנאי להופעתו בישראל"
המפיק שוקי וייס נאם בוועידת "ידיעות אחרונות" ו-ynet למאבק בחרם וביקר בחריפות את טיפול המדינה בניסיונות ה-BDS להניא אמנים מלהופיע בישראל: "רעיון ההחתמה הזוי וירד מהפרק. שיח הפוליטיקאים הבוטה מדגיש שהמדינה לא רואה חשיבות בביקורי אמנים בינלאומיים". תגובת משרד הפנים: "מדובר בשקר ממדרגה ראשונה. נשקול תביעת דיבה"
וייס הוסיף כי הקריאות הללו משפיעות על האמנים בעניין כדאיות הביקור, ומובילות "למסקנה פשוטה ובכלל לא פוליטית של 'למה אני צריך את הכאב ראש הזה?' לצערי זה הלך רוח של רבים מעמיתיי בעולם בשנים האחרונות. כל שהמדינה עשתה בשנים האחרונות אם בכלל היה קרב בלימה, כי במישור הבין לאומי אנחנו בצד של הרעים".
עוד הוסיף המפיק כי קריאותיו בעשר השנים האחרונות מקבלות טיפול מאוחר מהמדינה, אחרי שכבר הופעות מתבטלות. "השיח הבוטה של הפוליטיקאים, שמשווים את מה שציבור המאוכזב רוצה לשמוע, רק מדגיש לדעתי שהמדינה לא רואה חשיבות בביקורי אמנים כי זה לא צורך קיומי, כי זו אינה גדר. שמעתי תגובות רבות כמו 'שלא יבואו, מי צריך אותם בכלל'. הדיון הציבורי לאחר פיגוע תרבותי עולה לסדר היום. השיח מסב נזק יותר מאשר תועלת. זהו דו שיח של חרשים שפוגע בקשר החשוב והעדין עם האמנים והסוכנים שלהם, מה שמשאיר אותנו, הסקטור הפרטי, להילחם בתופעה - אבל גם לשאת בתוצאות".
"מדובר בשקר ממדרגה ראשונה שנועד לספק כותרות למפיק על גבי משרד ממשלתי", נמסר מרשות האוכלוסין וההגירה שבמשרד הפנים בתגובה לדברים. "מעולם לא התבקש אף אמן לחתום על הצהרה כזאת והמחשבה על כך הזויה ופרי דמיונו של וייס. אנו נשקול תביעת דיבה על הכפשת שמנו". כן הדגישו גורמים בלשכת המשרד בתל אביב, שמולה ווייס עובד בדרך קבע, כי המפיק לא פנה אליהם כבר חודשים רבים, וכי בנושא אלטון ג'ון לא התבצעה פנייה כלל.
בתגובה לדברים אמר וייס כי "הדוגמה ניתנה כאחת ממיני דוגמאות הבאות להמחיש את חוסר התאום והתמיכה של המדינה בקיום אירועי תרבות בינלאומיים בישראל - עלויות האבטחה הגבוהות המושתות במלואן על המופעים, חוסר היכולת לבטח את המופעים ועלות אישורי העבודה שהוצע להעלותם באופן משמעותי, יחד עם דרישה לחתום על התחייבויות מצד אמנים שאינן מקובלות בשום מקום אחר אליו היינו רוצים להשוות את עצמנו. למען החידוד, האמנים המגיעים אינם בגדר 'עובדים זרים', ואם יורשה לי - אלה בדיוק המקומות בהם המדינה יכולה לסייע במקום להקשות".
עוד במסגרת הפאנל סיפרה השחקנית יעל אבקסיס על תקרית לא נעימה שחוותה במהלך צילומי סדרה צרפתית בהודו, כשאחד השחקנים סירב לדבר איתה כשגילה שהיא ישראלית. "אמרתי להפקה שאם אין שינוי בהתנהלות שלו, אני לא עושה את התפקיד. ברגעים כאלה אני מרגישה שגרירה של המדינה, סליחה על המלים הגדולות, אבל זה בדיוק ככה". השחקנית אף הוסיפה כי אותו שחקן לקה בשיתוק בתקופה שלאחר מכן.