שתף קטע נבחר
 

האנשים שיכריעו את גורל הקריירה שלכם

השקעתם בקו"ח והתכוננתם לראיונות ולמבחנים - אבל נפלתם כשסיפקתם ממליצים? אתם לא לבד. מועמדים רבים אינם מקדישים תשומת לב לשלב זה בתהליך הקבלה לעבודה ומשלמים על זה מחיר. אז מה חשוב לדעת?

שלב הממליצים הוא השלב הסופי בתהליך המיון למשרה חדשה, וגם השלב שמועמדים מייחסים לו הכי פחות חשיבות בתהליך חיפוש העבודה. מירב המאמצים מושקעים בשליחת קורות חיים, חיפוש חברות מעניינות, הכנה לראיונות ומבחנים, אך מחפשי העבודה לרוב לא עוצרים וחושבים על הממליצים הפוטנציאלים, אולי מתוך חוסר הבנה של חשיבות שלב זה בתהליך.

 

 

בפועל, שלב הממליצים הוא שלב מאד חשוב בתהליך הקבלה לעבודה ולא מעט מועמדים נופלים בשלב זה. כמגייסים זו לרוב התמודדות מתסכלת - מועמד שעבר 3-5 ראיונות בחברה: ראיונות מקצועיים, ראיון משאבי אנוש, מבחנים ועוד כהנה וכהנה שלבים במיון; עלול ליפול דווקא בשלב האחרון, זה השלב בו הציפיות כבר גבוהות בכל הצדדים וכולם "מריחים" את הסוף.

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

תפקיד הממליצים הוא לאשר או להפריך ספקות שעלו בתהליך.כשיש למגייס ספקות משמעותיים. הממליצים מעלים את הנקודות שהמגייסים מצפים לשמוע ובוחנים כיצד הדבר יבוא לידי ביטוי בתפקיד אליו מגייסים. אז מה חשוב לדעת?

 

ממליצים לא פורמליים

כאשר מבקשים מכם ממליצים, אתם יכול לשלוט חלקית בסיטואציה ולבחור את הממליצים הטובים ביותר עבורכם. עם זאת, יש לדעת כי מגייסים פונים לממליצים לא פורמליים, שלא נתונים לבחירתכם. אלה אינם הממליצים שהמועמדים מספקים, אלא ממליצים שהמגייס מכיר ופונה אליהם באופן לא פורמלי, זהו אזור אפור והוא המאתגר במיוחד כיוון שצריך הרבה טקט לשאוב מידע על מועמדים בצורה כזאת.

 

בשיחות עם הממליצים הלא פורמליים, הממליץ מגיע בדרך כלל לא מוכן לשיחה. הוא או היא מדברים"מהבטן", באופן יותר ישיר, כאשר חוסר הפורמליות והקשרים בין הממליץ למגייס עשויים לעיתים לפגוע בסיכוייכם.

 

עוד בערוץ הקריירה - טיפים לכתיבת קורות חיים: 

צילום : אורי דוידוביץ ואלי סגל

צילום : אורי דוידוביץ ואלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כיצד ניתן להתמודד עם הממליצים הלא פורמליים? דרך אחת היא "לנקות" את רשימת הנטוורקינג שלכם,זה יצמצם את הסיכוי שמגייס פוטנציאלי יגיע ל"ממליצים" שעלולים להזיק לכם. דרך נוספת היא להקדים רפואה למכה,להתקשר לאותם ממליצים ולבקש מראש את רשותם לתת את פרטיהם כממליצים. לרוב, בשיחת הטלפון הזו תוכלו לעשות סגירה יותר נכונה של המעגל.

 

ממליצים פורמליים - כך תעשו זאת נכון

מכיוון שמדובר בשלב חשוב מאד בתהליך הגיוס, חשוב לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:

 

1. רשימת ממליצים - לא מומלץ להכניס לקורות החיים שלכם את הממליצים ופרטיהם. מסרו את פרטי הממליצים רק כשתתבקשו אך כשיגיע הרגע, העבירו את כל הפרטים: שם, תפקיד (כיום ובזמן יחסי העבודה שלכם), טלפון ואימייל, וודאו שהממליץ זמין לקבל את השיחה.

 

2. שיחה מקדימה עם הממליץ - צרו קשר עם הממליץ וקבלו את רשותו לתת את פרטיו. ספרו לו על התפקיד אליו אתם רוצים להתקבל, על החברה ועל מה מצופה מכם בתפקיד הזה. העלו ספיקות שאתם מרגישים שעלו בתהליך והמעסיק הפוטנציאלי ירצה לדבר עליהם. את השיחה המקדימה עם הממליץ יש לשקול לבצע שוב ושוב עבור כל משרה - ולא רק בפעם הראשונה בה אתם מבקשים המלצה.

 

3. בחירת הממליצים - הכי טוב כמובן לבחור ממליצים שאתם יכולים לסמוך עליהם. ממליץ לא תמיד חייב להיות המנהל הישיר, זה יכול להיות המנהל של המנהל ואף עמיתים שעבדתם אתם בשיתוף פעולה ובתחומי אחריות חופפים. מצאו את האנשים שיכולים לדבר על החוזקות שלכם, על המקצועיות שלכם ועליכם כאנשי צוות וכמנהלים (במידה ותפקידכם היה ניהולי).

 

4. שתפו את המגייס במידה שיש קושי – אם אתם נאלצים לתת ממליץ שיכולה להיות בעיה בהמלצתו, שקפו זאת למגייס והסבירו את הנקודות שעשויות לעלות. לדוגמא, אם אותו מנהל היה מאד ריכוזי והדבר בא לידי ביטוי בעבודתכם המשותפת וביכולת שלכם לקחת אחריות, הסבירו זאת בצורה עניינית ומקצועית, ללא התגוננות או ביקורת.

 

5. השתדלו לתת ממליצים שאתם בטוחים שאתם יכולים לסמוך עליהם.

 

הכותבת היא מ-Experis Israel  המתמחה בגיוס אנשי הייטק וטכנולוגיה לחברות המובילות בישראל 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים