אסון נוסף באתר בנייה: "רביע אמר שמסוכן לעבוד בבניינים גבוהים"
רביע אבו דיבה, בן 37 ואב לארבעה מטורעאן, נפל מקומה חמישית בבניין בנתניה - ונהרג. "דיברנו איתו הרבה על פועלים שנופלים מגובה. הוא תמיד היה זהיר בעבודתו", סיפר קרוב משפחתו. מנהלת הקואליציה למאבק בתאונות בניין: "הממשלה לא נוקפת אצבע כדי להגן על ביטחון העובדים"
רביע אבו דיבה, בן 37 מטורעאן שבגליל התחתון, נהרג היום (ג') לאחר שנפל מגובה במהלך עבודתו באתר בנייה ברחוב קהילת צפת בנתניה. מחקירה ראשונית עולה כי הוא נפל מהקומה החמישית עד לשנייה. צוות מד"א שהגיע לזירת התאונה ניסה להציל את חייו של אבו דיבה, אך נאלץ לקבוע את מותו.
קרוב משפחתו של רביע סיפר כי הוא הותיר אישה וארבעה ילדים. "מאוד עצוב לנו לקבל את הבשורה על מותו וקשה לנו להאמין שהוא לא יחזור לחיק המשפחה", אמר, והוסיף: "אני לא יודע מה יגידו הילדים לאחר שיידעו
שהם לא יפגשו את אביהם שוב. הם תמיד היו צמודים אליו וקיבלו פינוק מיוחד. אני מקווה שנצליח להתמודד עם האסון המזעזע".
הוא סיפר כי בשיחות שערך עם רביע, הביע האחרון חשש מהגל ההולך וגובר של מקרי מוות כתוצאה מתאונות עבודה: "הרבה פעמים דיברנו איתו על אלו שנופלים מגובה במהלך עבודתם. פעם הוא אמר לי 'מסוכן מאוד לעבוד בבניינים גבוהים, ובכל פעם שאני שומע על מקרה של נפילה מגובה אני מודאג בגלל הסכנה'. לצערי הוא הצטרף לרשימת הקובנות ששילמו את המחיר בגלל רשלנות האחראים".
"רביע תמיד היה זהיר בעבודתו", הוסיף קרוב המשפחה, והבהיר כי "על הגופים האחראים לטפל בנושא כדי למנוע אסונות מסוג זה, ולא לזלזל כמו תמיד. זכותם של הפועלים לעבוד בצורה בטוחה ולא באופן שמאיים על חייהם".
הדס תגרי, מנהלת הקואליציה למאבק בתאונות בניין, התארגנות של ארגוני זכויות אדם ועובדים שהוקמה לפני כארבעה חודשים כדי לפעול לצמצום הנפגעים בענף הבניין ולהגברת בטיחות העובדים על רקע ההפקרות בתחום, אמרה: "רביע אבו דיבה הוא הקורבן השלישי בנפש שגבו תאונות הבניין החודש, והעשירי מתחילת השנה. אלפים נפצעים כל שנה על-פי דיווחי הביטוח הלאומי. מספר ההרוגים נמצא בעלייה. בשנה שעברה נהרגו 35 פועלים שנפלו מגובה".
היא הוסיפה כי "בחודשים האחרונים הצליחה הקואליציה למאבק בתאונות בניין להביא להתעניינות ציבורית ותקשורתית, אולם למרבה הצער האכפתיות שהציבור מגלה לא הובילה עד כה כמעט לשום תוצאה ממשית". לדבריה, "מצבת המפקחים והחוקרים של מנהל הבטיחות במשרד הכלכלה לא גדלה ולו במפקח אחד מאז שמשרד הכלכלה נדרש לעשות כן בתקיפות על ידי ועדת העבודה והרווחה בישיבה סוערת באמצע דצמבר.
"המפקחים המעטים ממשיכים להתנייד באוטובוסים ולתפוס טרמפים לאתרי הבנייה ההולכים ומתרבים, ומשרד הכלכלה ממשיך להטיל חיסיון על שמות החברות שבאתריהן התרחשו התאונות. הציבור מזדעזע, אבל ממשלת ישראל לא נוקפת אצבע כדי להגן על ביטחונם של עובדי הבניין".